dore okulları
Malatya
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    64002.901$

Kaplan, kupa yolunda Fırtına'ya kapıldı


Kaplan, kupa yolunda Fırtına'ya kapıldı
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

 

Haber-Yorum-Analiz: Mehmet AYHAN

Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında konuk olduğu Trabzonspor'a 2-1 yenildi. Ömer Şişmanoğlu'yla öne geçen Kaplanlar, Nwakaeme'yle sarsıldı. Mustafa Akbaş'ın kırmızı kart görmesinin ardından Rodallega'yı durduramadı. Sezonun ikinci yarısında 12 maçta 7 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 2 galibiyetle 27 puan yitiren Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 38 puanda kaldı ve 6'ncı basamağa geriledi. Malatya ekibi Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinin ikinci ayağında, 25 Nisan Perşembe günü Galatasaray'ı misafir edecek. 29 Nisan'da ise 29'uncu haftada yine Malatya'da, Kasımpaşa ile karşılaşacak.

101_9

AFFEDİLEN ERTAÇ VE MURAT İLK 11'DE
8 Mart'ta, Sivas'taki 2-0'lık yenilginin ardından 11 Mart'ta süresiz kadro dışı bırakılan kaleci Ertaç Özbir ile stoperlerden Murat Akça, teknik direktör Erol Bulut tarafından affedildi ve 11'e de girdi. 10 Nisan'daki idmana katılmalarına rağmen Malatya'daki 1-1'lik Alanyaspor beraberliğinde şans bulamayan ikili, yaklaşık 1 ay sonra formalarına kavuştu. Ertaç, 3 Mart'ta evlerinde 2-0 kaybettiklerinden 49 gün sonra eldivenlerine kavuştu, hem de 11'de ter döktü. Uzun süre takımdan ayrı çalışan Ertaç ile Murat'ın sözleşmeleri de Mayıs 2019'da bitecek.

102_7

İKİ KART CEZALISI, BİR SAKAT
Evkur Yeni Malatyaspor, sarı kart cezalısı Murat Yıldırım'dan yoksundu. Aytemiz Alanya önünde 81'de Serkan Çınar'a sinkaflı sözlerini 4. hakemin duymasıyla oyundan ihraç edilen ve 3 maçlık yaptırım uygulanan Erkan Kaş yoktu. Ekvadorlu Arturo Mina da sürpriz sakatlığı nedeniyle boy gösteremedi.

103_7

EROL HOCA'DAN 11'DE 9 DEĞİŞİKLİK
0-0'ın rövanşında Galatasaray'ı ağırlayacakları kupa yarı finali düşünen Erol Bulut, Trabzon'da bazı öğrencilerini dinlendirdi. Trabzon'da, Alanya 11'inde tam 9 değişikliğe gitti. Ertaç ve Murat Akça'nın yanı sıra, Bülent Cevahir, Nijeryalı Sincere Seth, Hollandalı Mitchell Donald, Robin Yalçın, Nijeryalı Michael Pereira, Sırp Danijel Aleksic ve Ömer Şişmanoğlu, 11'in yeni yüzleri oldu. Erkan, Murat Yıldırım ve Mina'dan yararlanamayan Erol Hoca, Beninli file bekçisi Fabien Farnolle, Faslı Issam Chebake, Brezilyalı Guilherme, Ahmed Ildız, Kongo asıllı Fransız Thievy Bifouma ile Fransız Aboubakar Kamara'yı da yedek soyundurdu. Onlara Rahman Buğra Çağıran, Eren Tozlu ve Senegalli Issiar Dia eşlik etti.

104_2

CEZASI BİTEN ROBİN YALÇIN 2. BÖLGEDE
Ertaç'tan başlayan 4-2-3-1 sisteminde savunmanın ortasında Mustafa Akbaş ile Murat Akça vardı. Onların solunda Bülent, sağında Seth izlendi. Geri dörtlünün önünde Donald'a, cezası sona eren Robin Yalçın eşlik etti. Yalçın, Galatasaray'a İstanbul'da 3-0 mağlup oldukları gün rakibin 3. golünde “elle oynadığı” için penaltıya yol açmış ve bu sezon 4. sarı kartını görmüştü. Sağ açıkta Pereira, solda kaptan Adem Büyük seyredildi. Takımın beyni bu kez 22 forma numaralı Aleksic oldu. Hücum hattını ise Ömer parselledi.

105_2

BULUT VE KARAMAN'IN DUYGUSAL MAÇI
Medical Park Stadyumu'ndaki karşılaşma her iki teknik adam açısından da duygusal bir anlam taşıyordu. 1999-2000'de Bordo-Mavililerde kiralık olarak mücadele eden Erol Bulut, Kaplanların başında Trabzon'daydı. 1987-90 arasında efsane Malatyaspor'da başarı kovalayan Ünal Karaman ise Malatya'nın bir başka takımı olan Evkur Yeni Malatyaspor'a rakip oldu.

1007_9

MAÇI, MALATYALI EFSANENİN OĞLU YÖNETTİ
Müsabakayı Malatyasporlu unutulmaz futbolcu Feyzullah'ın oğlu Zorbey Küçük yönetti. 28 yaşında olan Adana bölgesi hakemi, kariyerinde Spor Toto Süper Lig'de 4'üncü sınavını verdi. Küçük, 16 Mart'taki Antalyaspor-Alanyaspor (3-0) randevusuyla Süper Lig'e “merhaba” demişti.

1004_72

TRABZON'A KARŞI 11. KARŞILAŞMADA 8. GOL
Zorbey Küçük'ün ilk düdüğünden 22 dakika sonra Malatyalılar sevindi. Sağdan gelişen atakta, Pereira ortaladı, penaltı noktası üzerindeki Ömer kafaya çıktı, topu iki oyuncunun arasından topu yerden sektirerek ağlarla buluşturdu: 0-1. Bu Ömer'in, Trabzonspor'a karşı 11. maçta 8'inci golü de oldu. 31'de ev sahibi Nijeryalı Anthony Nwakaeme ile eşitliği sağladı: 1-1.

1009_6

“VAR” BU KEZ “YOK” DEDİ!
38'de, Video Yardımcı Hakem (VAR)'a başvuruldu. Sağdaki köşe atışında Pereira vurdu. Savunmaya çarpan meşin yuvarlak yeniden kornere çıktı. Penaltı itirazı üzerine VAR incelemesi yapıldı; ancak ihlal saptanamadı. 75'te Adem görevini Kamara'ya, kaptanlık bandını Donald'a devretti.

1003_148

ESKİ TRABZONSPORLU MUSTAFA KIZARDI
Erol Bulut'un ilk hamlesi 64'te gelirken, Ömer'in yerine Bifouma girdi. Kaplanlar 76'da yeşil zeminde 10 kişi kaldı. Abdulkadir Ömür'ü faulle durduran Mustafa Akbaş, 6 dakika içinde ikinci sarı kartın akabinde kırmızı kart gördü. 1990 Trabzon doğumlu futbolcu, 2016-19'da Bordo-Mavili ekipte iken ara transferde Evkur Yeni Malatyaspor'a imza atmıştı. 79'da Nwakaeme havalandırdı, Kolombiyalı Hugo Rodellega sıçradı: 2-1. 86'da Pereira ile el sıkışan Guilherme, +7'ye rağmen neticeyi etki edemedi.

TEMPOLU VE BAŞARILI PASLARLA BAŞLADI
90 dakikanın izlenim içerikli yorumunu şöyle özetlemek mümkün… Tempolu başlayan maçta pas oyunu iyi oynandı. EYMS serbest kaldığında sahadaki dağılım ve paylaşımla bu ritme ayak uydurmasını bildi. İki taraf da birbirlerinin üzerine gitti. Ömer'in skoru 1-0'a taşıması, gole müsait açık futbolun ürünüydü. Tabela 1-0'a gelince oyun hızlandı. Skor korumaktan daha ziyade doğru, keyifli, hücumu düşünen bir yapı vardı. Yakın değil, paslaşmaya müsaade edilen bir oyun seyredildi.

1006_22

KENARDAN YÜKSEK ORTALARLA ETKİLİ OLUNDU
Çabuk ve pas yaparak hücuma giden rakibine karşı Kaplanlar oyunun genelinde de kenardan yüksek ortalar ve toplarla etkili oldu. O bölümde ise içeride yalnız Ömer vardı. Hüseyin ve Hosseini'nin bir oyuncuya bu kadar etkisiz oluşu da Trabzonspor'un zaafıydı. İlk devrede sadece Donald'ın ceza sahasının dışından bir şutu izlendi. Ancak Malatya, rakip alanda görüldü, istekli ve arzuluydu. Pozisyon bulmakta pek sıkıntı yaşanmadı. Orta alan çabuk geçildi. Pas yüzdesi vakit ilerledikçe yükseldi. Top ayaktayken kolayca hücuma çıkıldı ki, bu oyunun tutulduğunun ispatıydı. 

1005_47

BÜLENT VE ADEM RAKİBİN SOLUNU ÇÖKERTTİ
Abdülkadir Ömür'ün hücum anlamındaki yoğunluğu Bülent Cevahir ve Adem karşısında Joao Pereira'yı birçok kez zor durumda bıraktı. İlk yarıda 13 kez ikili mücadeleye giren ve bunların 9'undan galip ayrılan kaptan Adem, çok ısrarcı bir oyun karakterine sahip. Kaybettiği pozisyonlarda hiç vazgeçmeyen yapısını yansıtıyor. Trabzonsporlu Pereira'yla da bunu çok yaşadı. Hücumda oyunun içerisine belki çok giremedi; ama bölgesindeki Pereira'yı ileriye çıkarmadığı gibi Bülent'e de defansif anlamda yardımcı oldu.

1002_189

BIFOUMA VE KAMARA HAMLESİNE KIRMIZI ENGELİ!
Erol Bulut, önde çubuk ve hızlı gelen oyun yapısında Bifouma'nın girişiyle bireysel oyunun kullanılmasını düşündü. Adem'i merkeze çekip Bifouma'yı kenara atacağı öngörüsü hâkimdi. Yüksek oyundan da vazgeçildi. Oyun orta sahada, Malatyaspor'un kontrolündeyken, pas daha doğru yapılırken Erol Hoca da hücumdaki etkinliği artırmak için Kamara'yı da sahaya sürdü. Mustafa'nın atılmasıyla stopere Robin Yalçın'ı çekti.

106_1

HÜCUM OYUNU BENİMSENİNCE…
Topun arkasındaki pozisyon oyunuyla, Erol Hoca'yla çok örnek olan Malatya son dönemde pas oyununu terk etti. Tarz değişti ve biraz daha hücum oyunu benimsenince kırılgan bir orta saha izlendi. Bulut'un rotasyonuna gelince… Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Galatasaray rövanşını düşündüğü aşikâr. Çünkü EYMS önümüzdeki perşembe, sezonun en önemli maçlarından birine çıkacak. Kenardaki futbolculara bakıldığında, oyunun yapısı gereği değiştirilebilecek isimlerin çokluğu dikkati çekti.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!