dore okulları
Malatya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.70
  • ALTIN
    2395.3
  • BIST
    10234
  • BTC
    61378.81$

Karikatürlerle Malatya gündemi!..


Karikatürlerle Malatya gündemi!..
Malatyamızın gündem belirleyen usta kalemi Murat Çetin, yıllardır yazdığı Hasbihal köşesine, karikatürler de ekleyerek, verdiği mesajlarla tebessüm ettiriyor. Sayfalar dolusu mesajı, birkaç kalem darbesiyle anlatan karikatürler, toplumun büyük bir kesimi tarafından ilgiyle takip ediliyor. Geçtiğimiz haftanın karikatürlerinin yer aldığı bugünkü köşemiz, geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeleri yeniden hatırlamamızı sağlarken, nelerin değişip, nelerin değişmediğini de sorgulamamıza yardımcı olacak. Buyurun, hep birlikte geride bıraktığımız haftayı hatırlayalım.
Narin

Malatya, yıkıcı depremlerden en fazla yara alan illerin başında geliyor. Malatya'nın sorunlarının her zamankinden daha fazla duyurulması, kaleme alınması gereken bir dönemden geçiyoruz. Malatya'nın sorunlarını dert edinen, çözüm arayışlarıyla öneriler sunan Usta gazeteci Murat Çetin, kentin yeniden ayağa kalkması için yoğun bir mesai harcıyor. Çetin'in dikkat çeken yazılarındaki karikatürler de okurları tarafından ilgiyle takip ediliyor. Geçen hafta oldukça konuşulan konuları yeniden gündeme getiriyoruz. 

PARAYI VEREN KOLTUĞU KAPAR!..

Gazeteci-Yazar Murat Çetin, "Parayı veren, adaylığı kapar" başlıklı yazısıyla Yeniden Refah Partisi'nin içinde bulunduğu durumu özetledi. Çetin'in konuyla ilgili yazısı şöyle: 

"Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın birkaç kişiyle birlikte, partisini adeta bir şirket gibi idare ettiği de gelen bilgiler arasında. Gayesi “Millî Görüş çizgisi”yken, gösterdiği adayların çoğu, “Millî Görüş’le alakası olmayan” isimler. “Parayı veren, adaylığı kapar” mantığının söz konusu olduğu da dillerde dolanıyor. . . 

Malatya’daki durumun farklı olmadığını da görüyoruz maalesef. Çıkarttıkları adayı desteklemeyen, bunu kamuoyunda ve sosyal medyada paylaşan bir teşkilat ve il yönetimi var karşımızda.

Mamafih “Partiye nazar mı?” değdi, yoksa “Fazla mı abartıldı?” Doğrusu bilemedim…"

***

BU ORTAMDA KAZANMASI İMKANSIZ!..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayları arasında kıyasıya bir mücadele var. İbrahim Gezer'in neden adayolduğunu soran Çetin, analizlerini kaleme aldı. Konuya uygun Kasım Özkan imzalı karikatür ise tebessüm ettirdi. İşte Çetin'in kaleminden İbrahim Gezer... 

Bağımsız aday Prof. Dr. İbrahim Gezer ile birlikte yerel siyasete “kalite” geldiğine kaniyim. Zaten yaptığı çalışmalar ve paylaştığı kısa videolar; bunu bariz bir şekilde gösteriyor. Eminim yapılan bu çalışmalar, hem yerel basın mensuplarının “bakış açısı”nı genişletiyor, hem de rakiplerinin hafızalarında, “derin iz”ler bırakıyor. Kendisiyle yaptığımız görüşmede, yazdığım bu satırları aynen iletmiştim. Lakin “Bu seçimde başarılı olup, büyükşehir koltuğuna oturabilir mi?” diye sorarsanız; “Hayır” derim.

Çünkü CHP Veli Ağbaba’yı aday olarak çıkardı. 

İyi Parti de Malatya’da aday çıkarmaya hazırlanıyor. 

Yeniden Refah Parti’nin zaten adayı belli. 

Geriye kaldı varlıkları ile yoklukları belli olmayan birkaç parti. 

Bunlarla da seçimi kazanması namümkün?..

Peki durum böyle olduğu halde “İbrahim Gezer neden aday oluyor?” 

Doğrusu ben anlayamadım. Anlayan da beri gelsin…

KAYNAK LİNKİ: https://www.malatyatime.com/makale/parayi-veren-adayligi-kapar-77917

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!