dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2437.8
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64366.97$

Kayseri ve Adıyaman merkezli FETÖ operasyonları...


Kayseri ve Adıyaman merkezli FETÖ operasyonları...
Aralarında Malatya'nın da bulunduğu Kayseri merkezli 8 ilde ve Adıyaman merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu yapıldı.
Narin

 

HABER MERKEZİ-KAYSERİ-ADIYAMAN

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında, terör örgütünün mahrem imamları ve üst düzey yöneticilerinin ankesörlü ve kontörlü telefonlardan KHK ile ihraç olan emniyet personelleri ile irtibata geçtiği tespit edilmesi üzerine Kayseri merkezli 8 ilde operasyon başlatıldı. 

KAYSERİ MERKEZLİ 8 İLDE FETÖ OPERASYONU YAPILDI
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan yürütülmekte olan soruşturma dosyası kapsamında, FETÖ/PDY Terör Örgütü yapılanması içerisinde, mahrem olarak gizliliğe riayet ederek ankesörlü ve kontörlü telefonlardan asker ve polis şahıslar aranmak suretiyle örgütün üst düzey yöneticileri ve mahrem imamlarıyla irtibata geçtikleri, yine FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Mahrem Hizmetler Yapılanmasında yer alan örgüt mensuplarınca haberleşme amaçlı kullanıldığı değerlendirilen yurt genelinde kamunun kullanımına açık büfe, market, gazete bayi ve benzer yerlerde kurulu hatlara yönelik yapılan çalışmalardan anlaşıldı. 

MAHREM İMAMLAR İHRAÇ EDİLEN POLİSLERLE ANKESÖRLÜ TELEFONLA İRTİBATA GEÇMİŞ
Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli iken FETÖ/PDY Terör Örgütü kapsamında değişik tarihlerde çıkartılan KHK ile ihraç olan emniyet personellerinin, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeleri tarafından değişik tarihlerde gizlilik amacıyla ankesörlü/sabit telefonlardan aranmak suretiyle irtibat kurdukları tespit edilen, Kayseri merkezinde 6 şüpheli, Ankara, Erzincan, Niğde, Sivas, Gaziantep, Kırıkkale, Malatya'da 7 şüpheli olmak üzere 13 şüpheli şahsa yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce operasyon başlatıldı. 
Öte yandan polislerin mahrem imamlar tarafından ankesörlü telefonlarla aranmalarından dolayı Türkiye'de Ankara'dan sonra operasyon yapan ikinci ilin Kayseri olduğu öğrenildi. 

1002_103

ADIYAMAN MERKEZLİ 9 İLDE FETÖ OPERASYONU 

Adıyaman merkezli 9 ilde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda 27 şüpheliden 25'i yakalandı. 
Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Adıyaman merkezli Adana, Şanlıurfa, Malatya, Ankara, Eskişehir, Afyon, Gaziantep ve Kırıkkale'de 27 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerin adreslerine yapılan operasyonlarda 25 şüpheli gözaltına alınırken, 2 kişi adresinde bulunamadı. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin mütevelli, sohbet sorumlusu ve talebe mesulleri oldukları öğrenildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şahıslar sağlık raporu alınmak üzere hastaneye getirildi. Şüpheliler daha sonra sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!