Kesk Eylem Yaptı.

KESK ŞUBELER PLATFORMU EYLEM YAPTI
Malatya'da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Şubeler Platformu eylem yaptı.
2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'ne tepki olarak toplanan KESK üyeleri, Eğitim-Sen Malatya Şubesi önünden PTT Başmüdürlüğü önüne kadar yürüdü.
KESK Malatya Dönem Sözcüsü Ali Ekber Baytemur, PTT önünde yaptığı konuşmada, “Bütçeyle daha da yoksullaşacağız” dedi.
Baytemur, 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'ni sert bir dille eleştirerek, “TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi, tüm yükün yine emekçilerin omuzlarına yıkıldığı, emekçilerin ve halkın değil; savaşın, rantın, sermayenin ve muhafazakarlığın bütçesidir. Savaşın, sömürünün, gerici düzenine karşı mücadelesinden bir an bile geri adım atmayan emekçiler olarak bu düzenin bütçesine karşı sesimizi yükseltiyoruz” iddiasında bulundu.
Bütçeden haklarını istediklerini kaydeden Baytemur, “Taleplerimiz gayet açık; kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılsın. Herkese iş ve ücret güvencesi sağlansın. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılsın. Maaşlarımız, vergi artışından etkilenmesin. Kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulansın. Baskı, tutuklama ve sürgüne son verilsin. Taleplerimizin yaşama geçmesi için ülke genelinde sokağa çıktık. Eğer taleplerimize olumlu cevap verilmezse, 19 Aralık'ta grevde olacağız” diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Battalgazi Belediyesi Lise Öğrencileri İçin Ücretsiz İngilizce Kursu Başlattı
- Malatya Kitap Fuarı 300 Bin Ziyaretçiyle Kapandı
- Millî Savunma Bakanlığı Muvazzaf Astsubay Başvurularını Almaya Başladı
- Ticari Araç Sürücüleri İçin Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması 15 Kasım'da Başlıyor
- Malatya’da Taksicilere İyi Parti’den Destek Geldi: Denetim İsteniyor!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.