Malatya'da ilaçlama çalışmaları

İlaçlama çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, il sınırları içerisinde önceden belirlenmiş program dahilinde ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı; 92 personel, 23 araç, 23 araç üstü ULV cihazı, 10 araç üstü pulverizatör, 9 motorlu sırt atomizeri, 70 sırt pülverizatörü ile ilaçlama çalışmalarına şehir merkezi ve ilçelerde devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında özellikle fosseptikler, dereler, hayvan barınakları, çöp konteynerleri, havuzlar, sulama kanalları ve mazgallar ilaçlanıyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından ilaçlama çalışmalarının yanında kimyasal madde ihtiva etmeyen 2 bin adet biyolojik karasinek tuzağı da alınarak sahada kullanılmaya başlandı.
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, haşere ile mücadele çalışmalarının önceden belirlenmiş bir program dahilinde il genelinde yoğun bir şekilde sürdürüldüğü belirtilerek, vatandaşların da alacakları küçük tedbirlerle haşere üremesinin önüne geçebilecekleri ifade edildi.
Açıklamanın devamında, “Vatandaşlar bahçe ve balkonlardaki su kapları, saksı altlıkları ve bidonlarda uzun süreli su bırakmamalı; gıda maddelerini açıkta bırakmamalı, çöpleri zamanında dışarı çıkarmalı, hayvansal atıklar 10 günden fazla bekletilmemeli. Sivrisinek üreme kaynaklarının yüzde 50'sinin insan eli ile oluşturulduğu düşünülürse alınacak bu küçük önlemlerle daha sağlıklı bir çevrede yaşama imkanına kavuşulacağı gibi ilaçlama maliyetleri düşürülerek, ekonomiye de katkı sağlanmış olacaktır” denildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Battalgazi Belediyesi Lise Öğrencileri İçin Ücretsiz İngilizce Kursu Başlattı
- Malatya Kitap Fuarı 300 Bin Ziyaretçiyle Kapandı
- Millî Savunma Bakanlığı Muvazzaf Astsubay Başvurularını Almaya Başladı
- Ticari Araç Sürücüleri İçin Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması 15 Kasım'da Başlıyor
- Malatya’da Taksicilere İyi Parti’den Destek Geldi: Denetim İsteniyor!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.