dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2440.5
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64378.27$

Malatya'dan çıkış yok!


Malatya'dan çıkış yok!
İlimizde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Malatya'da uçuşlar iptal edildi, şehirlerarası yollar ulaşıma kapandı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'da yoğun kar yağışı nedeniyle tüm uçak seferleri iptal edilirken, Malatya-Kayseri karayolu da çift taraflı trafiğe kapatıldı.

ULAŞIM KAPALI 

Doğu Anadolu'yu etkisi altına alan kar yağışı Malatya'da da etkisini güçlü bir şekilde gösteriyor. Dün akşam itibariyle başlayan ve halen devam eden kar yağışı ulaşımda da aksaklıklara neden oluyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Malatya'dan kalkacak tüm havayolu uçuşları iptal edilirken, karayollarında da birçok yol ulaşıma kapanmış durumda.

A_7

YETKİLİLER UYARIYOR

Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgilere göre Malatya-Kayseri karayolu çift yönlü olarak yoğun kar yağışı sebebiyle trafiğe kapalı olduğu belirtilirken, Malatya- Sivas, Malatya-Gölbaşı ve Malatya-Elazığ Karayollarında ise trafiğin kontrollü şekilde ilerlediği ifade edildi.
Kar yağışının kent genelinde yoğun bir şekilde sürdüğünün belirtildiği açıklamada, sürücülerin can ve mal emniyeti için dikkatli davranmaları, takip mesafesini korumaları, uygun ekipmanla ve kar lastiği takarak yola çıkmaları istendi.

B_4

UZUN SÜRE SONRA İLK KEZ BU KADAR ÇOK YAĞDI

Malatya'da dün başlayan yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. İl genelinde yüzlerce ulaşım yerinin yolu kapanırken, kent merkezinde de uzun yıllardan sonra ilk kez bu kadar çok yağan kar hayatı olumsuz etkiliyor.

C_3

SABAH İŞE GİTMEKTE ZORLANDILAR 
Malatya'da dün akşam itibariyle başlayan ve aralıksız yağan kar nedeniyle okullar bugün kent genelinde tatil edilirken, ekipler de kapanan yolları açmak için mücadele veriyor. Yıllar sonra kent merkezine 30 santimi aşan kar yağışının olması nedeniyle de hem yayalar hem de sürücüler zor anlar yaşıyor. Sabah işe gitmek için evden çıkan vatandaşlar, kar yağışı nedeniyle gidecekleri yerlere ulaşmakta zorluk çekerken, özellikle sokak aralarında birçok araç karda mahsur kaldı.

D_1

KALDIRIMLAR TEMİZLENİYOR 
Ana arterlerde kar küreme çalışmaları sürerken, belediye ekipleri de kaldırımları temizliyor. Vatandaşlar uzun yıllar sonra kent merkezinde bu kadar yoğun kar yağışı gördüklerini belirtti. İş yeri sahipleri dükkanlarının önünü temizlerken, bazı çalışanlar da karın keyfini çıkardı.

E_2

ÖTE YANDAN KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM ETTİ 

Malatya'yı etkisi altına alan kar yağışı sonrası Yeşilyurt ilçesinde de belediye ekipleri geceden itibaren hummalı bir çalışma içerisine girdi. Kar temizleme çalışmalarını denetleyen Başkan Mehmet Çınar, “Ulaşımda her hangi bir problem oluşmaması için ilçemizin dört bir tarafında yol açma, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdürüyorlar” dedi.
Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, etkili olan kar yağışının ardından vatandaşların mağduriyet yaşamaması için yoğun bir mesai yapıyor. Yeşilyurt'taki ana arterlerin kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışmalarına ara vermeden devam eden ekipler, meteoroloji verilerini takip ederek karın yağma saatlerinde fazladan mesai yapıp çalışma alanlarını genişletiyor. Buzlanma riski olan yollar ile kaldırımlarda gece gündüz yapılan tuzlama çalışmalarını yakından takip eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kar küreme, kaldırım temizleme ve tuzlama çalışmaları yapan ekipleri ziyaret ederek bilgi aldı.

A_8

SAHADA ÇALIŞMA YAPILIYOR
Yeşilyurt Belediyesi olarak kar mücadelesini kapsamlı bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Başkan Çınar, “Kar, Cenabı Allah'ın bir lütfu ve güzelliğidir. Kar yağışıyla birlikte barajlarımız doluyor, topraklarımız bereketleniyor. Dört mevsim farklı güzelliğe sahip Yeşilyurtumuz, kar yağışıyla daha güzel bir görüntüye ulaşırken, ilçemizin her noktasında kartpostallık görüntüler hâkim oluyor. Yeşilyurt Belediyesi olarak ilçe genelinde ulaşımın aksamaması, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için meteoroloji verilerini yakından takip ederek iş makineleri ve kamyonlarımızı hazırlayıp, ekiplerimize görevlerini tevdi etmiştik. Kar yağışının başlamasıyla birlikte iş makinelerimizin tamamını sahaya sürdük. Kar mücadelesini kapsamlı bir şekilde sürdüren ekiplerimiz ana arterlerin sürekli açık kalmasını sağlarken, yollarda iş makinalarıyla kar küreme çalışmalarının yanı sıra, yayaların güvenliği için kaldırımlarda kürekle temizlik çalışmaları da gerçekleştirmektedir. Don ve buzlanma olaylarının önüne geçmek adına tuzlama çalışmaları devam etmektedir.Kırsal bölgelerimiz başta olmak üzere ilçemizin her noktasında görevlerini büyük bir özveriyle sürdüren bütün ekiplerimize kolaylıklar diliyorum" dedi.

B_5

ÇOCUKLAR İSE EĞLENDİLER 
Kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte sokaklara ve parklara akın eden 7'den 70'e tüm vatandaşlar, kartopu oynayıp kardan adam yaptı. Yeşilyurt Belediyesi tarafından hizmete sunulan sosyal yaşam alanlarında gönüllerince eğlenen çocuklar ve gençler, yağan karın sevinciyle keyifli anlar yaşadı.

C_4

KAR SEVİNCİ...

Malatya kent merkezine uzun yıllar sonra 30 santimetrenin üzerinde kar yağması vatandaşları sevindirdi. Okulların da tatil olmasıyla çocuklar karın keyfini doyasıya çıkardı. Kentteki parklara akın eden vatandaşlar ise beyaz örtü ile bolca fotoğraf çektirdi.
Malatya'da dün başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışı sonrası tüm şehir karla kaplanırken, uzun yılların ardından kent merkezine karın çokça yağması başta çocuklar olmak üzere herkesi sevindirdi. Okulların da tatil olmasını fırsat bilen çocuklar aileleri ile birlikte parklara akın etti. Şehrin en büyük parkları olan Hürriyet ve Abdullah Gül Parkı, kartopu oynayanlar ve fotoğraf çektirmek isteyenlerle doldu. Hürriyet Parkı'nda bulunan suni gölün donmasıyla ortaya çıkan kartpostallık görüntüler de vatandaşların ilgi odağı haline geldi.
Malatya merkezde ilk kez bu kadar yoğun kar yağışı gören çocuklar karın keyfini çıkardı. Bugün tatil olduğu için mutlu olan öğrenciler yarının da tatil olmasını istediklerini söyledi. Kent merkezinde ise bazı esnaflar hem dükkanlarının önünü temizledi hem de bu anı eğlenceye dönüştürerek kardan adam yaptı.


A_9

B_6

C_5

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!