MALATYA KAYISISI DONUNCA, MERSİN KAYISISINA MUHTAÇ OLUNDU

Malatya'nın dünyaca meşhur kayısısı bu yıl zirai dondan dolayı yok denecek kadar az olması nedeniyle Malatya, taze kayısı ihtiyacını Mersin kayısısı ile gidermeye başladı.
Tadı ve aroması Malatya kayısısı kadar olmasa da Mersin'de yetişen taze kayısılar Malatya'da sebze meyve pazarı ile manavlarda yerini almaya başladı.
Perakende kilosu 2-3 TL'den satılan Mersin taze kayısısının geçen yıllara göre rağbet gördüğünü söyleyen manavlar, satışın geçen yıllara göre fazla olduğunu ifade ediyorlar.
Geçen yıl 400 bin ton dolayında yaş kayısı rekoltesinin gerçekleştiği Malatya'da bu yıl Mart ayı sonunda yaşanan zira don nedeniyle, rekolte yok denecek kadar az. Bazı bölgelerde bulunan kayısının Haziran ayı ortaları veya Temmuz ayı başlarına doğru hasat edilmesiyle Malatya taze kayısının piyasada sofralık olarak sunulacağı bildirildi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Huzur Operasyonu Kapsamında Malatya'da Yüzlerce Araç ve İş Yeri Mercek Altına Alındı
- Yıkılan Sitenin Sorumluları Hakkında İstenen Cezalar Sonrası Mahkemeden Yeni Karar Çıktı
- Güvenlik Güçlerinden Kaçamayan Firari FETÖ Mensupları Demir Parmaklıklar Arkasına Gönderildi
- Yıldıztepe Anten Kirliliğinden Kurtularak Şehrin Yeni Cazibe Merkezi Oluyor
- Kalbimdeki Sanat Projesi Kapsamında Yüz Anlamlı Eser Sergiye Açıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.