08 Kasım, 2026, Pazar
  • DOLAR
    50.15
  • EURO
    55.93
  • ALTIN
    6556.3
  • BIST
    11482.6
  • BTC
    75704.838$

Malatya'da Kış Yüzünü Gösterdi! Beydağı Bembeyaz Örtüyle Kaplandı

Malatya'da Kış Yüzünü Gösterdi! Beydağı Bembeyaz Örtüyle Kaplandı
Malatya’da hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken, meteoroloji yetkilileri yeni haftada sıfırın altına düşecek sıcaklıklar nedeniyle zirai don ve buzlanmaya karşı uyarıda bulundu.

Malatya’da Kasım ayının ilk haftasının ardından kış yüzünü göstermeye başladı. Kent genelinde etkili olan soğuk hava, yüksek rakımlı bölgelerde yerini kar yağışına bıraktı. Özellikle Darende ilçesi, Beydağı’nın zirvesi ve yüksek rakımlı kesimlerde görülen kar yağışı, dağlık alanları beyaza bürüdü. Meteorolojik tahminlere göre Malatya genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, yer yer yağışlı geçecek. Yağışların kent merkezinde yağmur, 1500 metre ve üzerindeki yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

KAR YAĞIŞI İLÇELERİN YÜKSEK KESİMLERİNDE ETKİLİ OLACAK

Darende ilçesinde kar yağışı etkili olurken, meteorolojik değerlendirmelere göre Arapgir, Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı bekleniyor. Akçadağ, Arguvan ve Doğanşehir ilçelerinin yüksek kesimlerinde de kar ihtimali bulunuyor. Pütürge ve diğer yüksek rakımlı bölgelerde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte yağışların yer yer kara dönüşebileceği belirtiliyor. Özellikle dağlık alanlarda gece saatlerinde sıcaklıkların sıfırın altına düşmesiyle buzlanma riskinin artabileceği değerlendiriliyor.

MALATYA’DA SICAKLIKLAR 3 DERECEYE KADAR DÜŞECEK

Meteorolojinin 8 Kasım tahminine göre günün en yüksek sıcaklığının Battalgazi’de 10, Malatya merkez ve Yeşilyurt’ta 8 derece olması bekleniyor. Arapgir’de 3, Hekimhan ve Kuluncak’ta 4, Doğanşehir’de 5, Akçadağ, Darende, Arguvan ve Pütürge’de ise 6 derece tahmin ediliyor. Kuzeyli yönlerden esecek rüzgârın saatte 40 ila 60 kilometre, yer yer kısa süreli fırtınanın ise 80 kilometre hıza ulaşabileceği belirtiliyor.

YENİ HAFTADA GÜNEŞ VAR AMA GECE AYAZI SÜRECEK

Malatya, 9 Kasım Pazartesi günü yeni haftaya güneşli ancak soğuk bir havayla başlayacak. Gün içerisinde sıcaklığın 8 dereceye yükselmesi, gece ise sıfırın altında 3 dereceye kadar gerilemesi bekleniyor. 10 Kasım Salı günü en yüksek sıcaklığın 6, gece sıcaklığının ise eksi 1 derece olması öngörülüyor. Çarşamba günü hava sıcaklığının 10, perşembe günü 11, Cuma günü 13, Cumartesi günü ise 15 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Haftanın ilk günlerinde etkili olacak soğuk havanın ardından sıcaklıklarda kademeli artış yaşanacağı tahmin ediliyor.

ÇİFTÇİLERE ZİRAİ DON, SÜRÜCÜLERE BUZLANMA UYARISI...

Meteorolojik değerlendirmelere göre 8 Kasım Pazar gecesinden 11 Kasım Çarşamba öğle saatlerine kadar Malatya ve çevresinde hafif, yer yer orta kuvvette zirai don riski bulunuyor. Özellikle Darende, Arapgir, Hekimhan, Kuluncak ve diğer yüksek rakımlı bölgelerde yaşayan vatandaşların gece ve sabah saatlerinde oluşabilecek buzlanmaya karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Tarımsal üretim yapan çiftçilerin de sıcaklıkların sıfırın altına düşmesi nedeniyle gerekli tedbirleri almaları önem taşıyor. Malatya’da hafta ortasından itibaren gündüz sıcaklıklarının yükselmesi beklenirken, yüksek kesimlerde soğuk hava ve kış koşullarının etkisini sürdürmesi öngörülüyor.

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.