dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2438.2
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64473.67$

MALATYA’NIN PUANI DİREKTE KALDI!


MALATYA’NIN PUANI DİREKTE KALDI!
SESLİ MAKALE...
Narin

MEHMET AYHAN YAZDI...




Evkur Yeni Malatyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 12'inci haftasında Aytemiz Alanyaspor'un konuğuydu. Sarı-Siyah Kırmızılılar, Sambacı Vagner Love'un golüyle 1-0 kaybetti. Bir topu direkten dönünce 14 puanda ve -4 averajda kalan Doğunun Kaplanları, 25 Kasım'da Beşiktaş'ı ağırlayacak. Malatya temsilcisi 8 günde 3 maça çıkacak. 28 Kasım'da, Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda Osmanlıspor ile Ankara'da karşılaşacak. 2 Aralık'ta Akhisar için Manisa'ya gidecek. 

AYTAÇ KARA DÖNDÜ, AZUBUIKE LİSTEDE 
İstanbul'daki Fenerbahçe derbisinin akabinde sol diz iç menisküs bölgesinden ameliyat olan Aytaç Kara, uzun süre sonra döndü. Sakatlığını atlatan Nijeryalı Azubuike Okechukwu'nun kondisyon eksikliği ona 11 yolunu kapattı. Tedavisi süren Rahman Buğra Çağıran forma giyemedi. 2-0'lık Medipol Başakşehir yenilgisinde Gökhan İnler'i arkadan çekerek durduran Khalid Boutaib, sarı kart cezalısıydı. 

İLK 11'DE 1'İ ZORUNLU 2 DEĞİŞİKLİK 
Teknik Direktör Erol Bulut, 11'inde, Başakşehir mücadelesine göre 1'i zorunlu, 2 değişikliğe gitti. Boutaib'in yerine Batuhan Altıntaş ter döktü. Gineli Sadio Diallo kesik yedi, Aytaç Kara'ya fırsat sunuldu. Eldivenleri Ertaç Özbir giydi. Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar ile stoper hattındaydı. Defansın solunda Senegalli Aly Cissokho, sağında Faslı Issam Chebake vardı. 4-2-3-1 sisteminin ikinci bölgesinde Murat Yıldırım ile Aytaç Kara görüldü.  

BOUTAİB'İN YERİNE BATUHAN ALTINTAŞ 
“10” numarada, sırtında da yazdığı gibi Faslı Nacer Barazite izlendi. Kanatların sağında Nijeryalı Michael Pereira, solunda Adem Büyük boy gösterdi. İleri uçta ise 6 gollü Boutaib olmayınca Batuhan Altıntaş'a şans tanındı. 21 kişilik esame listesinin devamını ise Fabien Farnolle, Sincere Seth, Murat Akça, Arturo Mina, Azubuike Okechukwu, Ferhat Canlı, Eren Tozlu, Issiar Dia, Emanuel Dening, Sadio Diallo oluşturdu. 

İLK YARIDA 3 POZİSYON… 
Bahçeşehir Okulları Stadyumu'ndaki zorlu randevuyu Halis Özkahya yönetti. Zemin, yoğun yağışın da olumsuz yansımasıyla pek iç açıcı değildi. İlk yarıda tempo düşüktü. Misafir takım adına akıllarda 3 akın kaldı. 8'de, sol kanattan gelişen atakta Adem Büyük yerden ortaladı; ancak top kimseye temas etmedi. 12'de Murat Yıldırım gelişine vurdu, Turuncu-Yeşilli ekibin file bekçisi Haydar Yılmaz dikkatliydi. 18'de Barazite, Alanyasporluları aşamadı. Dönen meşin yuvarlağın kontrolünü sağlayan Aytaç Kara ise kendi arkadaşını nişanladı!

DEĞİŞİKLİKLER MALATYA'DAN, GOL ALANYA'DAN 

Skoru çevirmeyi düşünen Erol Bulut, Boutaib'i aratan 21 yaşındaki Batuhan Altıntaş'a ikinci 45'te güvenmedi. Orta alanı Senegalli Issiar Dia ile güçlendirdi. Adem Büyük ileriye yöneldi. Fakat gol, ev sahibinden geldi. 50'de, Brezilyalı Vagner Love sol çaprazdan ağları havalandırdı: 1-0. 1 Ekim'deki 1-1'lik Atiker Konyaspor beraberliğinin 44. dakikasında sol arka adalesi çeken Azubuike Okechukwu'nun 50 günlük futbol özlemi dindi. Nijeryalı, vasatı aşamayan Barazite ile 62'de değişti.  

OYUN SİSTEMİ VE YERLER DEĞİŞTİ 
Tabelada 1-0 yazınca Erol Bulut'un ilk 45'te hedefine ulaşan hesapları bozuldu. Genç teknik adam, Murat Yıldırım'ın yanına alışılageldiği üzere Azubuike'yi monte etti. Bu mevkideki Aytaç Kara'yı daha öne aldı. 63'te Adem Büyük denedi; ama Haydar Yılmaz'ın müdahalesi gecikmedi. 66'da Michael Pereira'nın hareketlendirdiği Adem, Haydar'dan sıyrılsa da fazla açılan topa yetişemedi.  

ŞANSSIZ AN, TOP DİREKTEN DÖNDÜ 
Murat Yıldırım 80'de doldurdu. Adem penaltı noktasının hemen yanında yükselse de çerçeveyi tutturamadı. 83'te şansız bir an yaşandı. Kazanılan köşe atışında Aytaç Kara kesti. Adem üst direğe takıldı. 84'te, Erol Bulut son hamlesini de gerçekleştirdi. Eren Tozlu yeşil zemine, Murat Yıldırım kenara ayak bastı. +4'te de netice aynıydı: 1-0. 

SAVUNMA İYİ, HÜCUM KÖTÜ! 
Müsabakanın özetine gelince… İki taraf da temkinliydi. İlk ve ikinci devrede farklı senaryolar hâkimdi. İlk 45'te Kaptan Yalçın Ayhan geri dörtlüyü toparlayan isimdi. Santrfordaki Batuhan Altıntaş iyi beslenemedi. İçeriye iyi servisler yapılamadı. Adem Büyük de topu ayağında tutamadı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar rakibini iyi “stop” etti, lakin deplasmanda oynadığı fikrini abartınca gol yollarında eksikti. Dripling ve koşu mesafesinde Alanyaspor neredeyse iki kat öndeydi. 

SONLARDA YİNE ETKİLİ ATAKLAR… 
Bosna-Hersekli Safet Susic'in Alanyaspor'u “açık verir” öngörüsüyle arkaya koşuları ve fuleli yapısıyla Dia adımı atıldı. Ancak Love'nin 50'deki sayısı işleri terse çevirdi. Alanyaspor'un 1-0'ı koruma içgüdüsü ve geriye yönelmesiyle artan etkili girişimler puan getirmedi. Özellikle Senegalli Aly Cissokho solda çok azimliydi. Bitime yakın sadece savunma ile hücum konuşuldu, orta sahalar düştü. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!