Malatya Üzümleri Rekabeti Tırmandırıyor: Erzincan’ın Cimin Üzümünde Hasat Başladı

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde tescilli Cimin üzümünün hasadı başladı. Kilosu tarlada 50-60 TL, tezgahta ise 100-120 TL’den satışa sunulan Cimin üzümü, Malatya’nın kaliteli üzümleriyle rekabet ediyor.
Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde tescilli Cimin üzümünün hasadı başladı. Bu yıl Cimin üzümünün kilosu tarlada 50-60 TL, tezgahta ise 100-120 TL’den satışa sunuluyor. Üzümlü’de yaklaşık 10 bin dekar alanda yıllık 6 bin ton üretim yapılırken, hava sıcaklıklarının etkisiyle hasat bu yıl erken başladı.
MALATYA ÜZÜMÜ MEYDAN OKUYOR
Ancak Malatya da üzüm üretiminde önemli bir yere sahip. Malatya’nın bağları, kalite ve lezzet açısından Cimin üzümüne rakip olabilecek potansiyele sahip. Özellikle Malatya’nın ünlü üzüm çeşitleri ve tarımsal üretim kapasitesi, Erzincan’ın tescilli üzümüne meydan okuyabilir.
REKABET ARTTI
Üzümlü’nün 200 yıllık bağlarında yetiştirilen Cimin üzümü, şeker oranının düşük olmasıyla diyabet hastaları tarafından tercih edilirken, Malatya’nın üzümleri de benzer sağlık faydaları sunarak tüketiciler tarafından ilgi görüyor. Malatya’nın üretim kalitesi ve çeşitli üzüm türleri, bölgedeki üzüm pazarını hareketlendirirken, Erzincan’ın Cimin üzümüyle olan rekabeti de artırıyor.
KAYNAK: İHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Rakip Komşu İl Değil, Küresel Pazar: Ağbaba Gerçek Tehdidi Açıkladı
- Teslim Edilen Konutların Boş Kalması Üzerine Vali Yavuz’dan Önemli Uyarı Geldi
- Coşkun Akkuş Enerji Hattında Çalışırken 12 Metreden Düşerek Hayatını Kaybetti
- Kaynarca Mahallesi’nde 86 Yaşındaki Hasan Ulutaş Evinde Ölü Bulundu
- TOKİ Şantiyesinde Derviş Sontay’ın Ölümüyle İlgili Soruşturma Başlatıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.