Malatya'da Borçlandırdıkları Vatandaşlara Organ Nakli Baskısı Yapan Şebeke Çökertildi

Malatya’da faizle para vererek borçlandırdıkları kişilere tehdit ve cebir uygulayan, ödeme güçlüğü çeken mağdurlara ise organ nakli konusunda baskı yaptığı öne sürülen 13 şüpheli, 18 adrese düzenlenen operasyonla yakalandı.
Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince “tefecilik, organ ve doku ticareti ile yağma” suçlarına yönelik yürütülen çalışma kapsamında dev bir operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerin faiz karşılığında para verdikleri, borçlandırdıkları kişilere senet imzalattıkları ve alacaklarını tahsil etmek amacıyla tehdit ve cebir kullandıkları tespit edildi. Zanlıların ayrıca ödeme güçlüğü yaşayan kişilere organ nakli konusunda baskı yaptıkları bildirildi.

ON DOKUZ MİLYON DOKUZ YÜZ BEŞ BİN LİRALIK SENET ELE GEÇİRİLDİ
Şüphelilere ait 18 adreste gerçekleştirilen aramalarda, 19 milyon 905 bin lira değerinde senet, çok sayıda bedeli yazılmamış senet ve satış sözleşmesi ele geçirildi. Aramalarda ayrıca 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız tüfek, 85 fişek, 58 çeşitli kesici alet ve 36 gram skunk bulundu.

ON ÜÇ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Operasyonda yakalanan 13 şüpheli, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Saimbeyli ve Sumbas İlçelerinde Art Arda Yaşanan Sarsıntılar Çevre İlleri De Etkiledi
- Narkotik Ekiplerinin Adım Adım Takip Ettiği İki Şüpheli Kıskıvrak Yakalandı
- Önceki Dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Sünnet Merasimi İçin Malatya’ya Geldi
- Malatya Futbolunu Yakan Hakemlerin Soruşturmasında Yasin Kol Gözaltına Alındı
- Binlerce Personelin Katıldığı Operasyonla Uyuşturucu Şebekelerinin Bel Büküldü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.