dore okulları
Malatya
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.27
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2458.2
  • BIST
    10268.56
  • BTC
    63086.48$

Malatya'da, zenginin gönlü oluncaya kadar fukaranın canı çıkıyor!

Malatya'da, zenginin gönlü oluncaya kadar fukaranın canı çıkıyor!
Ülkede kara kış başladı. Deprem bölgesi Malatya’daki insanımızın bir kısmı çadırlarda, bir kısmı konteynerlerde, bir kısmı ise barındığı sağlam binalarda kışa yakalanmış durumda. Usta Gazeteci Murat Çetin, yazılarında Malatya'nın sorunlarına işaret ediyor. Depremzedelerin içinde bulundukları durumu kaleme alan Çetin, yetkilileri göreve çağırdı. Çetin: "Garip-gureba, fakir-fukaranın kömür hakkıyla ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığını görüyorum. Sosyal Yardımlaşma Vakfı eliyle dağıtılan kömürün bir an önce vatandaşa ulaştırılması gerekiyor. Malatya’da, kömür dağıtımıyla ilgili herhangi bir şey görmüyoruz" dedi.
Narin

Malatya Time ve TekStil Dergisi Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Yazar- Murat Çetin, depremin ilk anından beri Malatya'nın ve depremzedelerin sorunlarını kaleme almaya devam ediyor. İçinde bulunduğumuz zorlu kış şartlarında depremzedelerin sorunlarına değinen Çetin'in yazısı ilgiyle takip ediliyor. Okurlarını bu hafta, "Ak Parti'nin yapacağı temayül yoklaması neden önemli?" başlıklı yazıyla selamlayan Çetin'in, yazısındaki bir bölümü yeniden sizlerin istifadesine sunuyoruz: 

 ZENGİNİN GÖNLÜ OLUNCAYA KADAR, FUKARANIN CANI ÇIKAR!..  

Malum olduğu üzere, ülkemizin hemen her yerinde “kar yağışları” başladı. Artık kış kapıda değil içeriye girmiş vaziyette. Deprem bölgesi Malatya’daki insanımızın bir kısmı çadırlarda, bir kısmı konteynerlerde, bir kısmı ise barındığı sağlam binalarda kışa yakalanmış durumda. Çadırda, konteynerde veya sağlam binada otursa da, bu insanların büyük bir çoğunluğunun iş hayatı bitme noktasına gelmiş pozisyonda. İşini-aşını kaybeden bu insanlara bir şekilde el uzatılıyor. Ancak ne oranda el uzatıldığı da tartışılır vaziyette. Bu konuyu bir kaç hafta önceden hatırlatmam gerektiğini düşündükçe üzülüyorum. Geç olsun, güç olmasın babında hatırlatayım o halde. Garip-gureba, fakir-fukaranın kömür hakkıyla ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığını görüyorum. Sosyal Yardımlaşma Vakfı eliyle dağıtılan kömürün bir an önce vatandaşa ulaştırılması gerekiyor. Malatya’da, kömür dağıtımıyla ilgili herhangi bir şey görmüyoruz. Herhangi bir anlaşma, herhangi bir sözleşmeyi daha görmedik. Kömür alımı da görmedik. Dağıtımı da görmedik. Sonuç olarak, Malatya’yı yönetenlere sesleniyorum: Depremzede vatandaşın yakacak ihtiyacını karşılamak için neyi bekliyorsunuz? “Zenginin gönlü oluncaya kadar, fukaranın canı çıkar” sözünü haklı çıkarma derdinde olduğunuzu düşünüyor ve üzülüyorum.  Lütfen, depremzedeyi kışın soğuğuna teslim etmeyin. 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ. 

 

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME


 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!