dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2512.6
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64261.49$

MALATYALILARIN YÜREĞİ “PARA”LANDI!


MALATYALILARIN YÜREĞİ “PARA”LANDI!
Narin
  • Kaptan ve Ganalı orta saha sarı kart cezalısı
  • Hamza Hoca'dan ilk 11'de, ikisi zorunlu beş değişiklik
  • İki eski Kayserisporlu bi kez rakip oldu
  • Ankaragücü'nün Ganalısı bir türlü durdurulamadı
  • Burundili yıldız adayından bu sezonki ikinci gol
  • Yeni Malatysapor'da korkutan sakatlık
  • Süper Lig'in 17'nci haftasındaki rakip, kim olacak!
  • Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...

 

Evindeki 3-1'lik BB Erzurumspor hezimetini unuturmak isteyen Yeni Malatyaspor, Ankaragücü deplasmanında da aynı skorla kaybetti: 3-1. Mustafa Dalcı idaresinde çıkışa geçen Sarı-Lacivertliler önünde de tutunamayan Kaplanlar, 16'ncı hafta itibarıyla 20 puanda kaldı. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 5 Ocak'ta, Sivasspor'u ağırlayacak. Yayın gelirlerinden hak edişler kulübün hesabına yatınca karşılaşmadan önce ödemelerin bir kısmının yapılmasıyla düzelen moraller, yeniden bozuldu.

K_214

ADEM VE ACQUAH SARI KART CEZALISI

Erzurumspor yenilgisinde iki önemli öğrencisinin sarı kart görerek cezalı duruma düşmesi, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nu farklı arayışlara itti. Deneyimli teknik adamın, Ankaragücü önünde Ganalı Afriyie Acquah ile kaptan Adem Büyük'ün yerlerine Zeki Yavru ile Kongolu Jody Lukoki'ye şans vermesi bekleniyordu. Ancak bu olmadı. Sakatlığını atlatsa da gerekli maç performansına ulaşamayan Lukoki, esame listesinde yine yoktu.

L_171

İLK 11'DE İKİSİ ZORUNLU, BEŞ DEĞİŞİKLİK

Hamza Hamzaoğlu, Erzurum'a mağlup oldukları gün sahaya sürdüğü ilk 11'de, ikisi zorunlu, tam beş değişikliğe gitti. Acquah'ın yokluğunda ikinci bölgede Ahmed Ildız  oynarken, Adem'in eksikliğinde ise Fildişi Sahilili Moryke Fofana'ya forma şansı doğdu. Faslı sağ bek Issam Chebake'yi, Zimbabweli stoper Teenage Hadebe'yi ve Ganalı santrfor Benjamin Tetteh'i yedek soyunduran Hamzaoğlu, bu üç talebesinden boşalan mevkilere Zeki Yavru, Brezilyalı Wallace ile Olcay Şahan'ı çekti.

M_471

UMUT VE ATİLA BU KEZ RAKİP

Eryaman Stadyumu'ndaki zorlu sınav, Atila Turan ve Yeni Malatyasporlu Umut Bulut için özel bir anlam taşıyordu. Bir dönem birlikte Kayserispor'un başarısı için ter döken iki futbolcu, bu kez birbirlerine rakip oldu.

ERTAÇ'IN AKLI, ERZURUMSPOR YENİLGİSİNDE!

Tempolu başlangıcın ardından, ilk gol de vakit çok ilerlemeden atıldı. 4'üncü dakikada Endri Çekiçi'nin, Brezilyalı stoper Wallace ile Zeki'nin arasına yuvarladığı topla buluşan Joseph Paintsil, içeriye kesti. Kaleci Ertaç Özbir'in temasına rağmen uzaklaştıramadığı meşin yuvarlak ile Polonyalı Daniel Lukasik  ağları sarstı: 1-0. Semih Kaya topun önünde set olsa da gole engel olamadı. Erzurumspor randevusunda özellikle ilk golde büyük hata yaparak üç puanın yitirilmesinde başrolü oynayan Ertaç, moral bozukluğunu üzerinden atamamış göründü. Paintsil'e yönelik Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın ofsayt kontrolünün akabinde, Volkan Bayarslan orta çizgiye koştu.

N_268

FOFANA O KADAR KIVRAK Kİ...

35'te dirseği Lukasik'in yüzüne çarpan Olcay Şahan sarardı. Topu ileriye taşıyamayan, bu nedenle çoğunlukla geriye dönmek zorunda kalan Yeni Malatyaspor, bazı bölümlerde ise hücuma çabuk çıkmak istedi. Fofana o kadar kıvrak bir bedene sahip ki, Stelios Kitsiou'yu, 19'da sarı kart görmek mecburiyetinde bırakı. 25'te Olcay Şahan'ın servisinde Burundili Youssouf Ndayishimiye ayağının üzeriyle vurdu; ancak çerçeveyi tutturamadı. İlerleyen anlarda, özellikle 26 ve 27. dakikalarda oyun, sıkça durdu.

O_86

SAKATLIKLAR VE FAULLER İLE DÜŞEN TEMPO...

Yerde kalan ve “Beni değiştirin” diyen Ankaragücü kaptanı Kitsiou, oyuna devam edemedi ve üçte birlik dilim geride kalırken Erdi Dikmen'in elini sıktı. Ankaragücü'nün golüyle birlikte ilk 10 dakika biraz daha tempoluydu. Sakatlıklar ve fauller yüzünden ritim de düştü. Misafir takım, Saba Lobzhanidze  ile sağ, Paintsil ile sol kanadı çok iyi değerlendirdi. Rakiplerini hemen geçebilen, kolay hızlanabilen Fofana, 34'te son çizgiye indi. Çekiçi'den sonra önüne çıkan Lukasik tehlikeyi kornerle savuşturdu.

GANALI PAINTSIL, BİR TÜRLÜ TUTULAMADI

Kaplanların kornerinin devamında Ankaragücü, ikinci golünü kaydetti. Jonathan Bolingi'nin şık asistinde Paintsil, Olcay'ı peşine taktı. Ganalıyı bir türlü tutamayan Olcay, bu futbolcuyu arkadan çekerek yere serince penaltıya sebebiyet verdi. Hemen önünde rakip oyuncuyu durdurmaya hazırlanan Mısırlı sol bek Karim Hafez, Olcay'ı sinirlenmiş olacak ki, topu sinirle dışarıya vurdu. Topu formasının altına saklayan ve hiçbir arkadaşına kaptırmayan Pensil, çok rahat bir gole imza attı. Ertaç'ın soluna yollarken, sağına gitmeyi planlayan deneyimli kaleci, yerinden dahi oynayamadı. Santra sırasında tabelaya bakan Hamza Hamzaoğlu, vaziyeti anlamakta epey güçlük çekti! Bu bağlamda, iki golün de soldan gelişen ataklarda yenildiğini hatırlatmakta fayda var.

P_32

EKSİKLER, FAZLASIYLA ARANDI

Yeni Malatyaspor, rakip yarı alanda boş alan bulamazken, Ankaragücü ise birinci ve ikinci bölgesini çok iyi kapattı. 43'te Zeki sağdan kesti. Çok iyi yükselen ve harika bir zamanlama ile en tepeye çıktığı anda kafa vuruşunu gerçekleştiren Umut Bulut, isabet sağlayamadı. Ev sahibi kontrataklarda etkili oldu. Yeni Malatyaspor, bitiricilik anlamında en faydalı iki ismini fazlasıyla aradı. Yedi gollü Adem ile iki gollü Acquah'ın olmayışı çok hissedildi.

X_25

SOYUNMA ODASINDAN DÖNÜŞTE ÜÇ HAMLE

Kaplanlar ikinci yarıya baskılı girme arzusundaydı. Hamza Hamzaoğlu, bu fikrinden hareketle, soyunma odasından dönüşte Kosovalı Jetmir Topalli-Kubilay Kanatsızkuş, Chebake-Olcay ve Tetteh-Umut olmak üzere, üç hamlede bulundu. 57'de Hafez'den çok iyi bir orta izlendi. Bomboş durumdaki Zeki'nin kafasında top, iki kale direği arasına uzak kaldı! 58'de Paintsil sağdan içeriye gönderdi. Son anda araya giren Wallace, Bolingi'den önce son müdaheleyi yaptı. 60'ta sakatlanan Paintsil, yerini Luka Adzic'e bırakırken, Mustafa Dalcı'nın ve kenar yönetiminden haklı olarak bolca tebrik aldı.

U_3

KOSOVALI TOPALLİ DİREĞE TAKILDI

Malatya temsilcisi, ikinci devrede rakip yarı alanda daha fazla göründü. 18 golün sadece 2'sini ceza sahası dışından atan Yeni Malatyaspor, bu denemelerinde, Ankaragücü önünde de neticeye ulaşamadı. 60 ila 70'inci dakikalar arasında, Sarı-Lacivertliler tamamen savunmadaydı. 71'de top, Atakan Çankaya ‘nın eline çarpınca Hafez feryat etse ve penaltı beklense de hakem oralı olmadı. 73'te Mustafa Eskihellaç, sağdan topu iyi taşıdı ve içeriye doldurdu. Altıpastaki Topalli son anda sol ayağını uzattı. Ricardo'nun sağındaki kale direğine çarpıp dönen meşin yuvarlağı Brezilyalı, bu defa parmaklarının ucuyla tokatladı ve gole izin vermedi.

BURUNDİLİ YOUSSOF'TAN, BU SEZON İKİNCİ GOL

Kaplanlar topu ileriye, üçüncü bölgeye taşımak isterken, Başkent ekibi iyice kendi yarı sahasına gömüldü. Gol adeta “Geliyorum” dedi. Müthiş bir baskı kuran Yeni Malatyaspor, golü Youssouf  ile attı. Bolingi'den topu kapan Mustafa Eskihellaç'ın ortasında Tetteh indirdi, 22 yaşındaki Burundili, iki Ankaragücülü oyuncunun baskısına karşın vurdu: 2-1. Burundili böylece, bu sezon Süper Lig'de ikinci kez gol sevinci yaşadı.

T_7

SAHA KARIŞTI, HAFEZ KIZARDI!

Kaplanlar, ilk 45'te giremediği pozisyonları ikinci 45'te yakaladı. 68'de Zeki'den görevi devralan Mustafa da sağ kanatta çok etkiliydi. Zvonimir Sarlija, Tetteh'i düşürünce saha bir anda karıştı. Her iki tarafın futbolcuları birbirine girdi. Lukasik ve Semih sararırken, VAR'ın uyarısıyla kenara gelen ve ekrandan olayların tekrarı izleyen Volkan Bayarslan, Hafez'in sarı kartını iptal etti ve Mısırlı futbolcuyu direkt kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

Z_65

MOTİVASYON KAYBI...

88'de, Saba Lobzhanidze sağdan kesti, Semih yetişemedi. Wallace'nin önünden de geçen topu, oyuna girdikten sadece birkaç dakika sonra Torgeir Börven filelerle kucaklaştırdı: 3-1. Motivasyonunu kaybeden Kaplanların, 8 dakikalık duraklamalarda ne yapmaya çalıştığı pek belli değildi! Oyunun sonları Yeni Malatyaspor değil, Ankaragücü açısından nefesleri kesti. 90+6'da Lobzhanidze'nin mutluluğu ofsayt bayrağına takıldı. 90+6'da, 5'e 2'i akında Assane Diousse dışarıya attı. 90+7'de  Lobzhanidze, ceza alanındaki üç arkadaşına topu aktaramadı.   

S_18

ÇİMLERE YIĞILAN YOUSSOUF  KORKUTTU

Bitiş düdüğüyle birlikte başı dönen ve kendisini iyi hissetmeyen Youssouf, çimlere yığılınca arkadaşları telaşlandı. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini yeşil zeminde yaptı. Börven ile hava topunda çarpışan Burundilinin, yorgunluktan dolayı kendini yere bıraktığı yönünde bir algı oluştu. Protokol tribünündeki herkes onu, soyunma odasına giderken, sedye üzerindeyken alkışladı. Avrupa'dan birçok kulübün transfer listesinde olan ve “scout”ların seyrettiği Youssouf “Asgari ücretle oynayan futbolcu” diye anılıyordu. Umarız, iyi haberleri de kısa sürede kamuoyuyla paylaşılır.

YENİ MALATYASPOR ÇOK GEÇ KALDI

Müsabakanın kısa bir yorumuna gelince... Yeni Malatyaspor geç kaldı. Maçın başındaki plan tutmadı. Topa sahip olan, dripling ile topu öne taşıyıp rakip yarı alanda tutan bir oyun anlayışında başarılı olunamadı; çünkü gol, çok erken yenildi. İkinci yarıda da istenilen oyun ortaya konulamadı. Mücadele edildi; ama 2-0'ı çevirmek zordu. Futbolcular, geri dönmek için ellerinden geleni yapma gayretindeydi; fakat iyi bir iş çıkarılamadı.

R_15

FUTBOL OYNAMAYI UNUTUYORLAR!

Savaşan, mücadele eden, daha fazla isteyen, Ankaragücü oldu. Bu noktada, topun yaklaşık 40 dakika oyunda kaldığı gerçeğini anımsatmakda yarar var! Evet... Futbolda kazanmak ehemmiyetli. Lakin hakemleri yanıltmaya yönelik hareketlerden kaçınmak lazım. Risk almamak için herkese faul çalınıyor! Futbolcular, gün geçtikte futbol oynamayı unutuyor!

MORAL BOZMANIN ZAMANI DEĞİL!

Kaplanlar kendisine en kısa sürede çeki düzen vermeli. Bu oyunla yukarılara tırmanılamayacağı aşikâr. Agresif bir oyun gerekli. Kadro seçimi, değişiklikleri ve oyun anlayışıyla sorumluluğu üstlenen Hamza Hoca'ya da destek verilmeli. Bu sonuçlar, oynanan oyuna yakışmıyor. Moral bozmanın yeri de, zamanı da değil! Çok yoğun bir maç trafiği var. Önümüzdeki dönemde elde edilecek galibiyetler, taraftarlara armağan edilecek...

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!