dore okulları
Malatya
13 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2425.7
  • BIST
    10067.82
  • BTC
    63061.64$

Malatya’yı yönetenler (!) bunu neden düşünemiyor?..

Malatya’yı yönetenler (!) bunu neden düşünemiyor?..
Birkaç gün sonra 11 aydan daha hayırlı olan mübarek günlere gireceğiz. Ancak Malatya'da Ramazan Ayı ile ilgili herhangi bir hazırlık yapılmaması dikkatli gözlerden kaçmadı. Malatya'da iftar verilip verilmeyeceği aynı zamanda “Teravih Namazı” kılınması için herhangi bir çalışma da yapılmış değil. Müslümanlar için büyük önem taşıyan bu konuyla ilgili gözlemlerini paylaşan Usta gazeteci Murat Çetin, yetkilileri göreve çağırdı.
Narin

Gazeteci-Yazar Murat Çetin, her hafta, Hasbihal Köşesind,e okurlarıyla buluşmaya devam ediyor. Yıllardır Malatya'nın sorunlarını kaleme alan Çetin'in gündeminde bu kez yaklaşan mübarek Ramazan Ayı vardı. Müslümanlar için büyük öneme sahip olan bu mübarek ay için henüz bir hazırlık yapılmaması Malatyalılar tarafından tepki çekiyor. Çetin'in konuyla ilgili yazısını yeniden istifadenize sunuyoruz.

"Malum olduğu üzere, birkaç gün sonra “Ramazan ayı”na gireceğiz. 11 aydan hayırlı o güzel günleri, sabırsızlıkla bekleyen Müslümanlar için, Malatya’da hazırlık yapılmadığını görüyor ve üzülüyorum. Kızılay’ın veya AFAD’ın bununla ilgili bir çalışmasının olup olmadığını bilmiyorum. Yaşanan yıkım sonrasında konteynerlerde yaşamaya başlayan depremzedeler için, “iftar” verilip verilmeyeceği, bir soru işareti olarak karşımızda duruyor. Sadece iftar da değil, “Teravih Namazı” kılınması için herhangi bir çalışma da yapılmış değil. Ya da yapıldı da, biz mi bilmiyoruz? İyi de şunun şurasında kaç gün kaldı ki; yapılacak bir organizasyon için bu kadar bekleniyor olsun. 

Bu konuda sadece Kızılay ve AFAD’ın değil, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ve belediyelerinde de harekete geçmesi gerekiyor. Yemek, ibadet ve hatta sağlık gibi konularda, bir adımın atılmasını dört gözle bekliyoruz.

Ayrıca; Konteyner kentlerin, artık “kronikleşmiş sıkıntı”ları da var. “Sağlık hizmetleri”nden yararlanmak isteyenlerin ulaşım problemi, halen çözülebilmiş değil. Otobüs yok. Minibüs yok. Konteyner kentlerdeki ve diğer bölgelerdeki vatandaşların, istifadesine sunulmuş bir “aile sağlık merkezi”nin var olup olmadığını da bilmiyoruz. Bu konuda devletin eksik kaldığını görüyoruz. İşi sadece AFAD’ın üzerine yıkmamak gerekiyor. Bütün kurumların, taşın altına elini koymasını bekliyoruz. Valiliğin “Yıkalım” demesi güzel de, yenisinin yapılması için nasıl bir gayretin olduğunu görmek istiyoruz.

Yukarıda saydığım sıkıntılar eşliğinde bir seçime gidiliyor. Bu problemlerin sandığa yansıyacağını görmemek için ya “kör olmak gerekir”, ya da “kör taklidi yapmak gerekir”. Bu sıkıntıların giderilmesi için, mesela Ramazan’la ilgili görülen eksikliklerin “sponsor” eşliğinde giderilebileceğini ben düşünebiliyorum da, Malatya’yı yönetenler (!) neden düşünemiyor?.."

Kaynak Linki = https://www.malatyatime.com/makale/sikintilari-biz-goruyoruz-da-yonetenlerimiz-goremiyor-mu-77922
  

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!