MASTÖB'den Orman İl Müdürüne ziyaret

Murat Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Orman İl Müdürlüğü görevine yeni getirilen Yakup Kalaylı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Malatya Şube Başkanı Murat Cengiz ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Orman İl Müdürlüğü görevine yeni getirilen Yakup Kalaylı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyarette konuşan MASTÖB Malatya Şube Başkanı Murat Cengiz, Malatya Orman İl Müdürlüğü görevinin zor ve ağır bir görev olduğunu söyledi. Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğunu kaydeden Cengiz, "Malatya'nın, diğer illere göre nispeten de olsa ormanlık alanları var. Bugüne kadar burada görev yapan arkadaşlar, Malatya'nın ağaçlandırılması ve bitki örtüsünün artması için ellerinden gelen gayreti gösterdiler. İl Müdürü Murat Cengiz, Malatya'ya yabancı değil, bölgemizin insanı o yüzden Malatya ile ilgili elinden gelen gayreti göstereceğine inanıyorum" dedi. Malatya Orman İl Müdürü Yakup Kalaylı ise Malatya'da şu an için yüzde 15'lik bir ormanlık alanın bulunduğunu kaydetti. Kalaylı, "Malatya'nın geçmişine baktığımızda gerek ardıç gerek meşe gerekse diğer sedir türlerinden birçok türe ev sahipliği yaptığını biliyoruz. Ancak maalesef Malatya bu ağaç türlerini kısmen kaybetmiştir. Ancak son 15 yılda Orman Müdürlüğümüzün gayretli çalışmasıyla güzel çalışmalar yapıldı. Yıllık ortalama 42 bin dönümlük ağaçlandırma ve erozyon kontrolüyle Malatya şu an Türkiye'de ağaçlandırma hızında ekol bir durumdadır, Türkiye'de ilk üçe giren bir ildir. Genel Müdürlük tüm imkanlarıyla Malatya'yı daha yeşil bir hale getirmek için elinden gelen gayreti esirgememektedir. Biz de Genel Müdürlüğün bize verdiği ödeneği Malatya'nın yeşillenmesi için seferber edeceğiz. Bu anlamda kurumumuz, personelimiz her türlü donanıma ve bilgiye sahip" diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Battalgazi Belediyesi Lise Öğrencileri İçin Ücretsiz İngilizce Kursu Başlattı
- Malatya Kitap Fuarı 300 Bin Ziyaretçiyle Kapandı
- Millî Savunma Bakanlığı Muvazzaf Astsubay Başvurularını Almaya Başladı
- Ticari Araç Sürücüleri İçin Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması 15 Kasım'da Başlıyor
- Malatya’da Taksicilere İyi Parti’den Destek Geldi: Denetim İsteniyor!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.