Malatya
02 Ağustos, 2025, Cumartesi
  • DOLAR
    40.67
  • EURO
    46.56
  • ALTIN
    4310.4
  • BIST
    10.743
  • BTC
    115595.24$

Meclis Bebek Ölümlerini Mercek Altına Alıyor: Çocukların Korunması İçin Kritik Adım!


Meclis Bebek Ölümlerini Mercek Altına Alıyor: Çocukların Korunması İçin Kritik Adım!
Bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na üye seçimi ile çocukların korunmasına yönelik kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na üye seçimine ilişkin iki ayrı karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Özel sağlık kuruluşlarının yenidoğan, çocuk, engelli ve yaşlılarla ilgili bakım servislerindeki uygulamaları inceleyecek Araştırma Komisyonu'nda Bursa'yı temsilen CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala da görev aldı.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan iki ayrı karara göre TBMM'de kararı verilen Meclis Araştırması Komisyonlarına yönelik üye seçim kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre; Çocukların Her Türlü Şiddet, İhmal ve İstismardan Korunarak Akıl, Ruh ve Beden Sağlıklarının Gelişimi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu'na şu isimler katıldı.

Öte yandan Bazı Özel Sağlık Kuruluşlarında Yaşanan Bebek Ölümlerinin Tüm Yönleriyle Araştırılması, Özel Sağlık Kuruluşlarının Yenidoğan, Çocuk, Engelli ve Yaşlılarla İlgili Bakım Servislerindeki Uygulamalarının ve Mevzuatın İncelenerek Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonuna üye seçimine ilişkin karar da yine bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!