Mevsimlik işçilerin çileli ekmek parası yolculuğu

Yaz mevsimi ile birlikte, başlayan kayısı hasadında binlerce mevsimlik işçi çalışıyor.
Yılın belirli süreleri evlerinden ayrılarak yüzlerce kilometrelik uzaklıktaki bahçelerde ekmek parası için mücadele eden mevsimlik işçilerin bu çileli yolculuğu, binlerce mevsimlik işçinin kaderi.
Malatya'da yaz mevsimi ile birlikte, başlayan kayısı hasadında binlerce mevsimlik işçi çalışıyor. Özellikle komşu illerden her yıl çok sayıda işçi, kısa süreliğine de olsa Malatya'ya gelerek kayısı hasadında çalışıyor.
Mevsimlik işçiler, tüm ilçelerde ekmek parası için çalışırken, Doğanşehir'e kayısı işinde çalışan işçiler her gün 90 kilometre yol gidip geliyor. Kahramanmaraş'a bağlı Elbistan ilçesindeki işçiler her gün 90 kilometreye yakın yolu servisle gidip geliyorlar. Mevsimlik işçiler sabahın ilk ışıkları ile yola çıkıyor, akşam saatlerine kadar çalıştıktan sonra, yine servisle evlerine dönüyorlar.
Günlük yol çilesine rağmen kazandıkları paranın bu çileye değmediğini ifade eden işçiler, 5 yıldır bu şekilde ekmek parası için çalıştıklarını söylediler. Bu yıl kayısı işinde artık sona doğru geldiklerini belirten işçiler, mevsimlik işçilerin sıkıntılarının çok olduğunu dile getirdiler.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İki Aracın Yan Yana Geçemediği Ölüm Yolu Hayat Buluyor
- Dünya Pazarlarının Sabırsızlıkla Beklediği Malatya Kayısısında 2026 Yılı Hasat Sezonu Başladı
- Toplu Taşımada Yaz Tarifesi Bugün İtibarıyla Resmen Başladı
- Balaban Mahallesi Yeni Çehresine Kavuştu! Anahtarlar Bugün Dağıtılıyor
- Darende'de Korku Dolu Dakikalar: Gökyar Mahallesi'nde Çıkan Yangın Bahçeleri Kül Etti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.