MİLLETVEKİLİNİN ÖNERİSİNE DİN GÖREVLİLERİNDEN DESTEK

MİLLETVEKİLİNİN ÖNERİSİNE DİN GÖREVLİLERİNDEN DESTEK
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in, vefat eden kişinin 3'ncü günü mevlit programında yemek verilmesi adetine karşı çıkmasınadin görevlilerinden destek geldi.
Tecde Merkez Camii'nde Miraç Kandili programında konuşan Tecde Kozkökü Cami Din Görevlisi Abdulnasır Katıksız, “İlimizde adet haline gelen vefat eden kişinin 3'ncü gün mevlit sonrasında yemek ikramı, birçok fakir aileyi temelden sarsıyor. İster parası olsun, ister olmasın herkes vefat eden kişinin 3'ncü gün mevlit sonrasında yemek veriyor. Bu gelenek fakir aileleri perişan ediyor. Ölü sahibi 3'ncü gün mevlidinde yemek vermeyince, konu komşu, tanıdık yemek vermedi diye tenkit edermiş. Varsın eleştirsinler. Mevlit sonrasında illa yemek verilecek diye dinimizde bir kural yoktur. Herkes maddi durumuna göre ikram yapabilir. Bu yemek de olabilir, bir şeker de olabilir. Ancak illa yemek olacak diye bir durum yoktur” ifadelerini kullandı.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, geçtiğimiz günlerde İl Müftüsü Ümit Çimen'i makamında ziyarette, cenaze sahiplerinin 3. gün mevlit okutarak yemek vermesinin dini bir zorunluluk olmamasına rağmen, alışkanlık haline getirilmesinden dolayı asgari ücretlilerin neredeyse kredi çekerek yemek ikramında bulunmaya çalıştığını, bu duruma Müftülüğün el atmasını istemişti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya'da 49 Yaşındaki Güler Yavuz Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
- TOKİ Tarafından Önerilen Yol Kotu Projesi Malatya’da Tartışmalara Yol Açtı
- Malatya’nın Safkan Arap Tayları Dijital Dünyada Milyonluk Rekora Koşuyor
- Bilal Yıldırım'dan Bülent Tüfenkci'ye: İçi Boş Manşetler Malatya’da Artık Sökmez!
- Hekimhan'daki Feci Kazada Traktör Ters Döndü! Tonlarca Ağırlığın Altındaki Sürücü...
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.