Odabaşı: O parti barajı aşamaz!

Yazar Yılmaz Odabaşı, silah bırakma çağrısı ile süren çözüm sürecinde AK Parti’nin bir çıkmazda olduğunu savundu.
Malatya'da 3.Deniz Kitap Festivali'nde okurları ile buluşan yazar Yılmaz Odabaşı, çözüm sürecine ilişkin soruları yanıtladı. Hükumetin bu konuda bir çıkmazda olduğunu düşündüğünü belirten Odabaşı, “Bir yandan milliyetçi oyları elinde tutmak ve Türk kamuoyuna barışın teminatı olduğunu söylemek, diğer yandan bölgede kanı durdurmanın ve Kürt sorununu ben olmasam çözülmez diyerek hem Kürt oylarına hem Milliyetçi oyları elinde tutmak çabası var” dedi.
Bu süreçte Kürtlerin istediği özerkliğin verilmemesi durumunda barış sürecinin sona ereceğini iddia eden Odabaşı, “Abdullah Öcalan bu çağrıyı yaptı ama Kürtler neyin karşılığında silah bırakacak? Bunca yıl ödenen bu ağır bedellerin karşılığı herhalde Abdullah Öcalan'a bir ev hapsi olmasa gerek” şeklinde konuştu.
AK Parti'nin sırtının iki sivri bıçağın üzerinde olduğunu ifade eden Odabaşı, “Ya Türkiye'deki milliyetçi oyları kaybedecek ya da barış süreci bir çözümsüzlük sürecine dönüşecek. Ve Türkiye'de korkarım daha büyük toplumsal siyasal bir gerilim süreci başlayacak” diye konuştu.
HDP'nin barajı aşıp aşmayacağı konusunda da düşüncelerini belirten Odabaşı, “Şu süreçte AK Parti HDP'yi barajı aşmayacağını düşünerek meclis dışında bırakıp Türkiye'de Kürt sorununu çözümünde tek olma hevesinde görünüyor. Kürtlerin mecliste meşru siyasete yapamazlarsa, barışında Türkiye'de söz konusu olmayacağını düşünüyorum” dedi.
Yazar Odabaşı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Demirtaş'ın yüzde 9,5 oy aldığını hatırlatarak “Kürtlerin oyu asla bu kadar olmadı. Fakat ben çok istememe rağmen barajın aşılması benim için çok zayıf bir ihtimal görünüyor” dedi.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kekik ve Geven Yaylalarından Gelen Eşsiz Lezzet İçin Kovanlarda Yoğun Mesai Başladı
- Ankara'da Görev Yapan Malatyalı Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'den Minikler İçin Örnek Proje
- Geleceğin Gastronomi Yıldızı Yeşilyurt'ta Parladı: Hatem Sudenaz Aygün Büyük Ödülün Sahibi Oldu
- Malatya Çevreyolunda Sivil Polis Aracı İle Motosiklet Çarpıştı: Asfalta Savrulan Sürücü Yaralandı
- Dehşet Saçan Polis Memuruna Ağırlaştırılmış Müebbet Verilirken Tutuksuz Yargılanan Eşi De Tutuklandı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.