dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.93
  • ALTIN
    2434.7
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66690.55$

Pandemi mağduru ailenin yardım çağrısı!


Pandemi mağduru ailenin yardım çağrısı!
Malatya'da yaşayan Arslan Ailesi pandemi nedeniyle mağdur oldu. Pandemi nedeniyle zor bir süreçten geçen, Battalgazi İlçesine bağlı İskender Mahallesinde yaşayan, 4 çocuk annesi Pınar Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, yetkililerden, hayırseverlerden yardım bekliyor.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
Malatya'nın Battalgazi İlçesinde yaşayan Arslan Ailesi Pandemi nedeniyle mağdur oldu. Salgından önce eşinin işlerinin iyi olduğunu, ailesinin geçimini sağladığını ancak kapanma sürecinde eşinin işsiz kaldığını söyleyen Pınar Arslan, yetkililerden yardım bekliyor.

"2 ÇOCUĞUM CANLI DERSLERE GİREMİYOR"
Pandemi sürecinde mağduriyetlerini dile getiren Pınar Arslan: "Yaşanan pandemi salgını nedeniyle eşim Ferhat Arslan 7 aydır çalışamıyor. Benim eşim normalde çalışıyor, pandemiden dolayı eşimin çalıştığı restoranda paket servis olmadığı için şuan evde. Bundan dolayı 4 tane çocuğuma bakmakla birlikte bu evin giderleri, elektriği, doğal gazı, çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Ancak giderlerimizi karşılayamaz olduk. İki tane canlı derse giren çocuğum var, sadece 1 tane akıllı telefonumuz var. Devlet tablet dağıtıyor, ama biz görmedik. Bu çocukların dersleri aynı saatlere denk geliyor, ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

M_297

"EŞİM, KRONİK HASTA"
Anne Pınar Arslan: "Pandemi başladığından beri eşim çalışmıyordu. Normalleşme sürecine girildi. Tam yeniden çalışmaya başlamıştı, Cumhurbaşkanımızın en son yaptığı açıklamalardan sonra restoranlar tekrardan kapanınca eşim yine çalışamaz oldu. Eşim kronik hasta olduğu için başka bir yerde de çalışamıyor. Dışarda bir yerde çalışmaya kalksa ciğerleri iflas ettiği için çok zorlandığından çalışamıyor. Bunların hepsinin kayıtları var. Biz devletten bize sürekli yardım etsinler, destek olsunlar diye beklemiyoruz. Sadece bu süreci hafif atlatmamızı sağlasınlar. Doğal gazımı, elektriğimi ödeyeceğim kadar, çocuklarımı geçindireceğim kadar yardım etsinler. Mesela çocuklarıma tablet ya da bilgisayar yardımı edebilirler. Evimin üstünde 20 bin TL ipotek var, eşimin sigortası yok."

"ÇOCUĞUMUN BEZİNİ, SÜTÜNÜ ALABİLECEĞİM BİR YARDIM İSTİYORUM"
"Ziraat Bankasının verdiği destek parası olan 5 Bin TL yi aldık, çevremizdeki insanların Ramazan ayında vermiş oldukları fitreleri aldık, çünkü insanlar 4 tane çocuğum olduğunu bildikler için yardım ettiler. Gıda paketleri verdiler, çocuklarıma biraz harçlıklar verdiler. Çocuğumun bezini, sütünü alabileceğim bir yardım istiyorum"

N_167

"SADECE ÇOCUKLARIM İÇİN İSTİYORUM"
Yetkililerden talebim; benim 4 tane çocuğum var, ben buradan, Cumhurbaşkanıma, Valime, Milletvekillerime, Belediye Başkanlarıma, yetkililere, hepsine seslenmek istiyorum, benim 4 tane çocukla yapacak bir şeyim yok. Eşimin de şu an yapacak bir işi yok, her taraf kapandı çünkü devlet pandemiden dolayı böyle bir karar verdi. Ben çocuklarıma destek istiyorum, çocuklarıma bilgisayar veya tablet istiyorum, canlı derslere girebilsinler. Devletimizin Ziraat Bankası aracılığıyla vermiş olduğu paranın da ödemeleri geldi, bu ay başladı. Ben nereden getireyim o kadar parayı, ne olacak faiz olacak? Ben şuan devletimizden bana destek olmalarını istiyorum en azından elektrik, doğal gaz gibi evimin giderlerini karşılayabileceğim bir yardım istiyorum. Benim bu güne kadar devletten de her hangi bir talebim yoktu ama bu günden sonra istiyorum. Bunlar çocuk istiyorlar çünkü. Ben şuan pazara gidip evime bir sebze alamıyorum, bir ekmek 1.50 TL benim çocuklarım zaten 6 tane ekmek yiyor. Benim eve ekmek alacak bile param yok. Sesimi duysunlar çaresizim ve yardım bekliyorum" şeklinde konuştu.

"BAŞKAN OSMAN GÜDER'İ EVİMİZE DAVET EDİYORUM"
Pınar Arslan'ın büyük kızı Ayşe Naz Arslan ise, ortaokul 7. Sınıfa gittiğini ve kardeşiyle ders saatlerinin çakıştığı için kimi zaman derslere giremediğini belirterek; okulu çok sevdiğini ve derslere girmek istediğini söyledi. Ayşe Naz Arslan, "Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i evimize davet ediyorum ve bana bir bilgisayar hediye etmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!