dore okulları
Malatya
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    34.69
  • ALTIN
    2403.0
  • BIST
    10336.5
  • BTC
    62895.98$

Partilerde 'Üye Çalma' Tartışması


Partilerde 'Üye Çalma' Tartışması
Narin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Bir kısım üyelerimiz, tamamen bilgileri dışında AKP tarafından kendi partilerine üye yapılmıştır" iddiasında bulundu.
Parti binasında, partinin merkez ilçe başkanı Abdulvahap Ayzabar ve gençlik kolları başkanı Hasan Karakış'la birlikte ortak basın açıklaması yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Bir kısım üyelerimizin tamamen bilgileri dışında AK Parti tarafından kendi partilerine üye yapıldığı ve bu yüzden partimizden üyelikten düştüğü veya pasif duruma düştüğü konusundaki belgelerle ispat ettiğimiz durumu, kamuoyuyla paylaştık. Üstelik bu konu Malatya dışında da bir çok ilimizde benzer nitelikte yaşanmıştır. Bu ifadelerimizden sonra AK Parti İl Başkanı bir açıklama yaparak; 'böyle bir gündemden dolayı toplantı yaptığım için özür dilerim' diyor. AK Parti'ye gidip 'beni nasıl üye yaptınız? Üyelik formumu görebilir miyim' demek zorunda kalan kişilerden özür dile. Yıllardır hizmet ettiği, üyesi olduğu partisi Cumhuriyet Halk Partisi'ne tekrar gelip üye olmak zorunda kalan partililerimizden özür dile" şeklinde konuştu.
"Biz iddiamızı tekrarlıyoruz. Çünkü iddialarımız belgeleriyle ispatlanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye olduğu halde, bilgisi dışında AKP'ye üye yapılmış ve parti üyeliği düşmüş olan, tespit ettiğimiz yüzlerce üyemiz var" ifadelerini ileri süren Kiraz, daha sonra şunları söyledi:
"Bir örnek vermek gerekirse; bir üyemiz AK Parti İl Başkanlığı'na bir dilekçe vererek, AK Parti'ye üye göründüğünü ve üyelik formunu görmek istediğini belirtmiştir. AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı tarafından kendisine 'Teşkilatımızda üyeliği bulunmamaktadır' şeklinde mühürlü bir kağıt verilmiştir. Fakat aynı kişi, 27.11.2012 -bugün- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Siyasi Parti Üyelik sorgulamasında ‘AK Parti Merkez İlçe Teşkilatı 2012 aktif üyesi' olarak görülmektedir. Bu örnek gibi birçok örneği, belgeli olarak kamuoyuna açıklayabiliriz."
"AK Parti İl Başkanı '400 üyeye ihtiyacımız mı var' diyerek üyeleri küçümsemiş, halkı küçümsemiş, en önemlisi de Malatyalıları küçümsemiştir" görüşünü savunan Kiraz, "Bizim derdimiz sayının azlığı ya da çokluğu değildir. Yine bizim ifade ettiğimiz, bilgisi dışında AK Parti'ye üye yapılan kişiler, sadece CHP'ye üye olanlardır. Peki diğer partilerden bilgisi dışında AK Parti'ye üye yapılan kaç kişidir" diye sordu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!