dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2444.3
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64295.89$

Paylaşma kültürü Ramazan Ayı boyunca yaşatılıyor


Paylaşma kültürü Ramazan Ayı boyunca yaşatılıyor
Ramazan ayında toplumda dayanışma ve paylaşma kültürünü pekiştirmek ve imkanı olmayan vatandaşların iftarını açabilmesi için kurulan iftar çadırları ilk günden itibaren doldu taştı. Öte yandan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Orduzu Mahallesi Kireçocağı sakinleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Ramazan ayında toplumda dayanışma ve paylaşma kültürünü pekiştirmek ve imkanı olmayan vatandaşların iftarını açabilmesi için kurulan iftar çadırları ilk günden itibaren doldu taştı. 

BAŞKAN GÜRKAN İFTARDA VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Kapalı Çarşı üstü 15 Temmuz Meydanında kurulan iftar çadırları da 7'den 70'e çok sayıda vatandaşın yanı sıra engelli, yaşlı, öğrenci ve evine yetişemeyen Malatyalıların iftarlarını açtıkları mekan haline geldi. 
15 Temmuz Meydanında iftar çadırlarında iftar saatini bekleyen vatandaşları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, iftar çadırlarının binlerce Malatyalıyı iftarda bir araya getirdiğini söyledi. 

2005_72

"ÇADIR, MASA VE SANDALYE SAYILARI ARTTI"
Başkan Gürkan, “Ramazan ayının ilk günlerinde bin 500-2 bin kişi olarak düşündüğümüz iftar çadırlarımıza, vatandaşlarımızın yoğun ilgisinden dolayı hem çadır hem de masa ve sandalye sayısını artırarak bugün itibariyle 4 binin üzerinde vatandaşımızı misafir ediyoruz. İftar çadırlarımız şehrin merkezi olması nedeniyle dar gelirli vatandaşlarımızın yanı sıra evine yetişemeyen bütün Malatyalıların adeta buluşma noktası durumunda. Böyle bir ortamın sağlanmasında emeği geçen mesai arkadaşlarıma, hayırsever iş adamlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Ramazan ayının milletimize, Malatya'mıza ve insanımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Tutulan oruçların, edilen duaların kabulünü Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum” dedi. 

2006_48

RAMAZAN RUHUNA UYGUN PROGRAMLAR VAR
Büyükşehir Belediyesi olarak teravih sonrasında Ramazan ayının ruhuna uygun programlar da düzenlediklerini ifade eden Başkan Gürkan, “Düzenlenen programlar sayesinde, vatandaşların iftar ve teravihten sonra keyifli zaman geçirmeleri sağlanıyor. Gerçekleştirilen programlara, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kanaat önderlerinin katılımıyla Ramazan ayı dolu dolu yaşanmaktadır” diye konuştu. 

2007_33

BATTALGAZİ'DE İFTAR 

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Orduzu Mahallesi Kireçocağı sakinleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. 
Battalgazi Belediyesi tarafından Orduzu Mahallesi Kireçocağı sakinlerine yönelik iftar programı düzenlendi.

BAŞKAN GÜDER MAHALLE SAKİNLERİYLE YAKINDAN İLGİLENDİ

 İftar programına, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Zafer Kırçuval, İsmet Sarıgül, bazı meclis üyeleri, bazı birim müdürleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Kur'anı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında, Başkan Güder mahalle sakinleri ile yakından ilgilenerek, sorunlarını dinledi.

2008_18

"RAMAZAN HOŞGÖRÜ VE PAYLAŞMA AYIDIR"

Burada konuşan Güder, Ramazan ayının hoşgörü ve paylaşma ayı olduğunu belirterek, “Biz belediyeler olarak, özellikle insanlar arasındaki muhabbeti, sevgiyi, paylaşmayı ve insanların birbirini sahiplenmesi bakımında özellikle mahallelerimizin bir kaçında iftar vererek, sizlerle bir araya gelmek istedik. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ramazan ayımız bereketlensin, eski ramazanları bir arada yaşayalım ve bizden sonra gelecek nesillere bu güzel hasretlerimizi ve bu güzel özelliklerimiz aktaralım istiyoruz. İnanıyorum ki burada her ev pişirmiş olduğu yemekten kendi komşusuna, belki imkanları dahilinde ikramlar yapıyor. Bunun amacı, yediğimizi paylaşmak, üzüntümüzü paylaşmak, sevgimizi paylaşmak, derdimizi paylaşmaktır. İşte bugün sizlerle sevgimizi, muhabbetimizi, Ramazan'ımızı paylaşmak için sizin huzurunuza geldik. Bugün burada belediyede çalışan kardeşlerimiz var, sizlere hizmet ediyorlar. Onlara teşekkür ediyorum. Bu Ramazan'ın dolu dolu geçmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Biz biliyoruz ki sizin bu iftara, belki bu yemeğe ihtiyacınız yok. Ama bizim amacımız sizleri mahallenizde, sokağınızda bir araya getirmek ve sizlerle birlikte olmak, burada sizlerin dertleriniz dinlemek, Ramazan'ın maneviyatını beraber paylaşmak istedik. Bunu Ramazan'ın başlangıcından beri, Ramazan'ın bitimine kadar değişik mahallelerimizde gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. 

2009_8

GÜDER BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİ
Mahalle sakinlerinden ülkemizin birlik ve beraberliği için dua etmelerini isteyen Başkan Güder, “Rabbim birliğimizi, dirliğimiz daim eylesin. Birliğimize kast edenlere fırsat vermesin. Özellikle namazlarınızda, niyazlarınızda, oruçlarınızda, bu memleketin birliği ve beraberliği için dua edin. Etrafımızda, belki bu mahallede de yaşayan Suriyeli kardeşlerimiz var. İşte onlar memleketlerinden, yurtlarından, dışarı atıldılar, kovuldular. Biz birliğimizi, beraberliğimizi, sağlamamız lazım. Aynı oyunu bizim üzerimizde de oynamaya çalışıyorlar. Ama bizler, bir ve beraber olursak, hiç kimsenin bize gücü yetmeyecek” diye konuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!