dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.95
  • ALTIN
    2443.9
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64265.34$

'Seçimin ilk kaybedeni Abdullah Gül'


'Seçimin ilk kaybedeni Abdullah Gül'
Malatya’nın yetiştirdiği genç siyasetçilerden Osman Timurtaş, 24 Haziran seçimlerinden sonra kazananın Türkiye olacağını söyledi.
Narin

HABER MERKEZİ / MALATYA

Malatya Time'a özel açıklamalarda bulunan Osman Timurtaş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 24 Haziran seçimlerinde başka partiler tarafından aday gösterileceğiyle ilgili iddialara yorum yaptı. Neyi tartıştığımızı anlamak için olayların gelişimine iyi bakmamız gerekiyor. Normal şartlarda, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı geçemeyeceklerini anladıkları için karşısına yakın arkadaşını çıkarmaya çalışıyorlar.” dedi.

ADAYLARIN KİM OLDUĞUNUN NE ANLAMI VAR?

Cumhur İttifakı'nın oy oranının yüzde 55 civarında olduğunu iddia eden Timurtaş, “Geri kalınını da tahmin edebilirsiniz. Hepsini toplasanız yüzde 45 yapıyor. Adayların kim olduğunun ne anlamı var? Fakat şunu tarihe not düşmek lazım: Abdullah Gül bu saatten sonra aday olsa da olmasa da bu milletin gönlünde bir yeri kalmamıştır. Parti kurup, siyaset yapsa diyecek lafımız yoktu. “Yakışmaz ama kendi tercihidir” der geçerdik. Ancak kendisini "Cumhurbaşkanı adayımız Abdullah Gül kardeşimdir" diyerek millete takdim eden ve onu bin bir zorlukla cumhurbaşkanı yapan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı Kemal Kılıçdaroğlu, Temel Karamollaoğlu veya başka bir siyasi partinin lideriyle adının geçmesi Abdullah Gül'ün toplumdaki karşılığını tamamen bitirmiştir. Dolayısıyla, bu seçimin ilk kaybedeni Abdullah Gül'dür. İkinci kaybedeni ise ufukta seçim yokken "Hodri Meydan" diyen, seçim kararı alınınca saklanacak gölge arayan siyasi parti liderleridir. Üçüncü kaybeden ise Kılıçdaroğlu'nu Tayyip Erdoğan'a tercih edecek kadar, davasının çizgisinden sapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'dur. 24 Haziran'da da tescil edileceği üzere hem seçimin hem de sürecin tek kazananı Recep Tayyip Erdoğan'dır!” dedi.

BU MİLLET ERDOĞAN'I YALNIZ BIRAKMADI

Milletin kime hangi değeri vereceğini iyi bildiğini ifade eden Osman Timurtaş, “Bu millet, kendisi için bedel ödeyen Tayyip Erdoğan'ı tüm bedelleri ödeme pahasına yalnız bırakmadı. Bundan sonra da bırakmayacaktır. Bu milletin gönlünde yer edinmek sanıldığı gibi kolay değildir. Emek ister, samimiyet gerektirir, vefa gerektirir, bedel ödemeyi gerektirir. Bunları yapıyorsanız başkaca bir şey anlatmanıza gerek kalmadan bu milletin gönlüne doğru yol alırsınız. Yapmazsanız, bu millet size kapıyı gösterir. Nice siyasetçi geçti şu fani dünyadan. Kim kaldı akıllarda? Menderes, Özal, Yazıcıoğlu, Erbakan ve Erdoğan'a okuma yazma bilmeyen ve dahi Türkçe bilmeyen benim annemin duyduğu muhabbet ve güven, onlara her daim ettiği dua, verdiği destek ve gönlünde açtığı yer Kubbe Dağı kadar yüce, Karakaya Barajı kadar engindir. Gerisi lafügüzaftır.” şeklinde konuştu.

 ossman-timurtas

OSMAN TİMURTAŞ KİMDİR?

Osman Timurtaş Malatya/Pütürge doğumludur. Ortaokulu Malatya Hüseyin Kölük Anadolu Lisesi, liseyi iki yıl Malatya Fen Lisesi ve bir yıl da Malatya'da özel bir kolejde okuduktan sonra 2001 yılında Türkiye'de ilk bin 500'e girerek Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü kazanmıştır.

Timurtaş, üniversite yıllarında Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü'nde, Genç MÜSİAD Genel Merkez'de aktif görevler üstlenmiş, Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği'nin (MÜNÖD) kurucu başkanlığı ile ilk dönem başkanlığını yürütmüştür. Dernekteki üç yıllık görev süresince sanat edebiyat dergisi çıkartmaktan ihtiyaç sahibi öğrencilere özel kurs düzenlemeye, sosyal yardım faaliyetlerinden akademik, kültürel ve sportif faaliyetlere kadar Malatyalı Üniversite öğrencilerine dönük çok boyutlu çalışmalar yürütmüştür. Bu vesileyle başta İstanbul olmak üzere Türkiye'deki Malatyalı çok sayıda STK, işadamı, sanatçı, sporcu, siyasetçi, bürokrat ile birlikte Malatya'ya dair çalışmalar yapma fırsatı bulmuştur.

İmam Hatipli olması ve başörtüsü nedeniyle Türkiye'de okuma imkânı bulamadığı için ÖNDER aracılığıyla Viyana'ya okumaya giden eşinin eğitimi için 3 yıl Viyana'da (Avusturya) bulunmuştur. AK Parti Malatya kurucu kadın kolları başkanı olan, kuruluş sürecinde iki yıl kadın kolları başkanlığı yapan ve şuan Malatya TÜRGEV Yurdu müdireliği görevinde bulunan eşinden dolayı Timurtaş haftanın yarısını Malatya'da geçirmektedir.  

Timurtaş 2009 yılında Türkiye'ye dönerek ailesine ait tekstil şirketinin kurumsallaşma süreciyle ilgilenmiş, aynı dönemde AK Parti İstanbul Gençlik Kolları teşkilatında ve seçim döneminde Seçim Koordinasyon Merkezi'nde aktif olarak siyasi çalışmalara katılmıştır.

Osman Timurtaş, binden fazla öğrenciye burs veren ve Malatyalı İşadamları Derneği'nin (MİAD) öncülüğünü yaptığı Malatya Eğitim Bursu Platformu'nun alt yapısının oluşturulması ve kurulması sürecinde yer almıştır.

Köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimiyle ilgilenmek üzere 2011 yılında arkadaşlarıyla birlikte kurduğu ve yüzlerce köy okuluna 100 bin civarında eğitim materyalinin ulaştırılmasını sağlayan Gönüllü Kalem Derneği'ni kurmuştur.

2011 yılında Ankara'ya yerleşen Timurtaş, Memur-Sen Konfederasyonu'nda Genel Başkan Danışmanı, Dış İlişkiler Direktörü, Memur-Sen Akademisi Koordinatörü, Genç Memur-Sen Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak çalışmaktadır/hizmet etmektedir.

Osman Timurtaş Memur-Sen Konfederasyonu'nun dış ilişkiler birimini kurmuştur. Direktörlüğünü yaptığı birim aracılığıyla Memur-Sen'i uluslararası sendikacılık alanında hatırı sayılır bir noktaya getirmiştir. Timurtaş, bir kısmına kendisinin de katıldığı hemen tüm dünyaya heyetler göndermiş, tüm dünyadan heyetleri Türkiye'de ağırlamıştır. Yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda uluslararası toplantı organize etmiş veya bu toplantılara katılmıştır. Uluslararası “Sendikacılık ve Sosyal Politika” eğitim programlarıyla bugüne kadar 70 ülkeden sendikacıyı Türkiye'de birer aylık programlarla eğitmiştir. 2016 yılında İstanbul'da gerçekleştirdiği uluslararası “İslam Dünyasında Sendikacılık: Fırsatlar ve Zorluklar” konferansıyla 58 ülkeden 116 sendika liderini buluşturmuştur. Yine 2016 yılında uluslararası “Kudüs ve Filistin İçin Hep Birlikte” programıyla 200'e yakın Filistin konusunda çalışmaları bulunan kanaat önderini İstanbul'da bir araya getirerek İsrail Sorunu'na çözüm aramıştır. Birçok bölgesel toplantı gerçekleştirmiştir. 3-7 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştireceği uluslararası “İnsan, Emek ve Küresel Rekabet” konulu kongreye 107 ülkeden 154 konfederasyondan 286 sendika lideri katılım teyidi vermiştir. Bu alanda ve tüm alanlarda dünyadaki en büyük uluslararası organizasyonlardan biri olma özelliği taşıyacak olan kongrede Türkiye'nin yumuşak gücüne katkıda bulunmak, özelde Memur-Sen'in genelde Türkiye'nin uluslararası arenadaki hareket kabiliyetine katkı sunmak en önemli hedeflerdendir.

29 Nisan 2012'de yapılan AK Parti Gençlik Kolları Olağan Kongresi'nde önce MKYK, daha sonra MYK üyeliğine seçilen Timurtaş, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerini Eylül 2014'e kadar yürütmüştür.

Timurtaş, 7 Haziran 2015 genel seçimleri için Malatya'dan milletvekili aday adayı olmuştur. 100 kişilik ekibiyle birlikte etkili bir kampanya yürüten Timurtaş, Malatya tarihinin en yüksek kamuoyu desteğine (yüzde 26,7)  sahip olmuştur.

Orta Avrupa'da bulunan Avusturya'da üç yıl yaşayan ve akademik çalışmalar yapan Osman Timurtaş AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Dış İlişkiler Başkanı ve Memur-Sen Konfederasyonu Dış İlişkiler Koordinatörü olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Mısır, Polonya, Norveç, İsveç, İsviçre, Fransa, İtalya, Belçika, Avusturya, Macaristan, Slovakya, Nepal, Bangladeş, Arjantin, Brezilya, Uruguay gibi çeşitli ülkelerde uluslararası toplantılara katılmış ve yine uluslararası görevleri nedeniyle tüm dünyayla yoğun bir çalışma temposu içinde olmuştur. Timurtaş, aynı zamanda AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan yardımcısı olarak tüm Türkiye'de siyasi faaliyetlerde bulunmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından her yıl dünyanın çeşitli yerlerinden genç liderlerin katılımıyla gerçekleştirilen, katılımcılarının bizzat ABD büyükelçiliklerinin davetiyle belirlendiği ve ABD'de üç hafta süren “Uluslararası Liderlik Ziyaretçi Programı”na 2015 yılı için Türkiye'den Osman Timurtaş davet edilmiştir.

Timurtaş, işi ve siyasi görevleri nedeniyle yurt içinde ve yurt dışında tempolu bir hayata sahip olmasına rağmen çeşitli alanlarda faaliyetleri bulunan STK'larda aktif görev almaya hala devam etmektedir.

İyi derecede İngilizce, iyi derecede Almanca, orta derecede İtalyanca bilmektedir.

Hemen her spor dalına ilgi duyan Timurtaş, okuduğu okulların futbol ve masa tenisi takımlarında oynamış ve çeşitli dereceler elde etmiştir.

Evli ve Osman Beyazıt, Akif Erdem isimli iki erkek çocuk babasıdır.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!