dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2434.4
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64111.73$

Şimdi şapkayı önüne koyma vakti


Şimdi şapkayı önüne koyma vakti
MEHMET AYHAN yazdı...
Narin

Evkur Yeni Malatyaspor, 33. haftada, İstanbul'da Galatasaray'a 2-0 mağlup oldu. Bu skor, Sarı-Siyah-Kırmızılılar açısından galibiyet hasretinin 6 maça çıkması anlamına geldi. Doğunun Kaplanları, söz konusu süreçte 3 beraberliğin dışında 3 yenilgiye uğradı. Malatya temsilcisi ilk kez boy gösterdiği Süper Lig'deki ilk sezonunu 20 Mayıs'ta Kayseri'yi ağırlayacağı karşılamayla noktalayacak.

İKİ SAKAT, AYNI 11!
Türk Telekom Stadı'ndaki Galatasaray sınavında, Teknik Direktör Erol Bulut, Nijeryalı Michael Pereira ile Faslı Nacer Barazite'ten sakatlıklarından ötürü faydalanamadı. 7 Mayıs'ta Göztepe deplasmanındaki golsüz eşitlikte sahaya sürdüğü 11'i yeğledi. 4-1-4-1'i andıran dizilişinde kaleye son dönemde olduğu gibi Beninli Fabien Farnolle geçti. Stoperde Ekvadorlu Arturo Mina, Sadık Çiftpınar'la birlikte forma giydi.

gs-maci135a

AZUBUIKE'YE ZORLU GÖREV
Savunmanın sağında Senegalli Aly Cissokho, solunda Faslı Issam Chebake ter döktü. Bu dörtlünün ilerisinde Nijeryalı Azubuike Okechukwu kritik, bir o kadar da zorlu bir görev üstlendi. Orta dörtlünün göbeğinde Aytaç Kara ile Gineli Sadio Diallo izlendi. Solda Adem Büyük, sağda Eren Tozlu seyredildi. İleri uçta ise yine Faslı santrfor Khalid Boutaib vardı. Esame listesini Ertaç Özbir, Doria, Gökhan Akkan, Murat Yıldırım, Rahman Buğra Çağıran, Mustafa Eskihellaç, Issiar Dia, Emanuel Dening ve Gilberto tamamladı.

gs-maci135g

MINA HATAYI YAPTI, SONRA SAKATLANDI!
Bülent Yıldırım'ın yönettiği mücadele adeta golle başladı. 30'uncu saniyede Mina'nın meşin yuvarlağı beklediği an araya giren Garry Rodrigues, Yunus Belhanda'ya “Al da at” dedi. Bu, aynı zamanda sezonun en erken golü oldu. EYMS oyunda dengeyi sağlayamadan 13'te tabelada 2-0 yazdı. Rodrigues ikinci asistini Bafetimbi Gomis'e yaptı. Doğunun Kaplanları için şansızlıkların asıl başlangıcı 25'inci dakikada yaşandı. Mina, sakatlığı yüzünden yerini Brezilyalı Doria'ya bıraktı.

gs-maci135f

“BAŞIN SAĞOLSUN” MURAT YILDIRIM
Erol Bulut, ikinci yarının başında ikinci hamlesini gerçekleştirdi. 46'da Diallo, bölgesini Murat Yıldırım'a bıraktı. Bir süredir Hollanda'da kanser tedavisi gören annesi Nermin Yıldırım'ı 7 Mayıs'ta kaybeden yetenekli futbolcu acısını kalbine gömdü, Göztepe'nin ardından Galatasaray randevusunu da kaçırmadı.

gs-maci135h

MUSTAFA ESKİHELLAÇ SÜRPRİZİ
Erol Bulut, 73'te büyük bir sürprize imza attı. Yeni Malatya Stadyumu'nda, 9 Şubat'ta 1-1 neticelenen Kasımpaşa beraberliğinde 10 dakika şans yakalayan Mustafa Eskihellaç, Eren Tozlu'nun kenara geldiği an yeşil çimlere ayak bastı. 21 yaşındaki genç oyuncu, 3. Lig 3. Grup'taki Düzyurtspor'dan ara transferde kadroya dahil edilmişti.

gs-maci135b

15 DAKİKA 10 KİŞİLİK OYUN!
Dakikalar 75'i işaret ettiğinde EYMS için ikinci talihsizlik baş gösterdi. Yere ters düşen Chebake devam edemedi. Değişiklik hakkı kalmayan Malatya kalan sürede 10 kişi oynadı.

gs-maci135c

BİREYSEL HATALAR YİNE CAN YAKTI
Müsabakanın genel analize gelince…  İyi başlamak isteyen Evkur Yeni Malatyaspor, bunu başaramadı. Henüz ilk dakika dolmadan golü yedi. Bütün sene bireysel hatalardan çok çeken Doğunun Kaplanları, ilk devreyi 2-0 geride kapatınca Erol Bulut'un dokunuşlarıyla hücum anlamında etkili olmayı planladı, baskı da kurdu. Bunun en somut kanıtı, Sarı-Kırmızılı ev sahibinin ilk 45'teki pozisyonları yakalayamamasında gizliydi.

EKSİK KADRO, AMBİYANSI KALDIRAMADI
Arkadaşı Sadık Çiftpınar'la çarpışan Chebake'in çıkmasıyla uzun süre eksik oynanması, diğerlerinin fazlasıyla yorulmasına yol açtı. TT Stadı'na akın eden 45 bin 652 taraftarın coşkusu ve tribünlerdeki ambiyans da hesaba katıldığında 10 kişi epey güçlük çekti.

gs-maci135d

DOĞUNUN KAPLANLARI BU KEZ KOŞAMADI!
Aslında ilk 45'te EYMS 52,09 km'lik toplam koşusuyla 54,16 km'ye ulaşan Cim Bom'un gerisindeydi. Bu, fiziksel anlamda rakiplerini her daim geçen Evkur Yeni Malatyaspor'da alışıldık bir durum değildi! İlk 45'te Aytaç 6,09 km mesafe kat etse de ona en çok yaklaşan 5,12'yle Eren oldu. Oysa Galatasaray'da Fernando 5,59, Yuto Nagatomo 5,46, Jason Denayer 5,34, Ryan Donk 5,22, Yunus Belhanda 5,16 km ile Aytaç hariç tüm Yeni Malatyasporlular'ı geride bıraktı.

gs-maci135e

ADEM BÜYÜK VE PEREIRA'DAN İTİRAF!
31 Mart'ta sahasındaki 4-1'lik Gençlerbirliği zaferinin ardından üç puana hasret duyan EYMS'nin halini rehavete bağlamak mümkün. 46-47 puanın toplanabileceğine inanan yönetim ve teknik heyet cephesi bugün itibariyle erişilen 40 puanla hedef şaşırdı. Adem Büyük'ün, “44 puanı görebiliriz. Bu sevindirici olur” açıklaması birçoklarında var olan kanaatkâr anlayışın ürünü! Özellikle Pereira'nın cümleleri, Doğunun Kaplanları'nın gardının neden düştüğün ispatı niteliğinde: “Aramızda konuşurken 39 puanın Süper Lig'de kalmak için bize yeteceğini düşünüyorduk.” Şimdi şapkayı öne koyma zamanı! İleriye dönük, tesis, transfer vs projelerinin konuşulma vakti…

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!