Sıradan Esnafa Uygulanan Ruhsat Kuralları Karakavak’taki İşletmede De Geçerli Mi?

Malatya’nın Karakavak bölgesinde faaliyet gösteren bir hamburger kafeyle ilgili ruhsat iddiası gündeme geldi. Gazeteci Murat Çetin’in yazısında, Cengiz Başer’in eşi ve çocuklarının ortak olduğu belirtilen şirkete ait işletmenin ruhsat durumuna ilişkin soru işaretleri bulunduğu aktarıldı. YENİ Parti meclis üyesi Günnur Tabel’in ise konuyu belediye meclisine taşıyacağını açıkladığı belirtildi.
Malatya’da bir işyeri açmak isteyen vatandaşlardan ruhsat, iskân, itfaiye uygunluğu ve imar gibi tüm belgelerin eksiksiz talep edildiği bilinirken, Karakavak’ta faaliyete geçen bir işletme hakkındaki iddialar gündeme bomba gibi düştü. Gazeteci Yazar Murat Çetin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer’in eşi ve çocuklarının ortak olduğu şirkete ait hamburger kafenin, inşaatı henüz tamamlanmamış bir binada ruhsatsız şekilde hizmete girdiğini öne sürdü.
BELEDİYE KAYITLARINDA İŞYERİ AÇMA BELGESİ YOK İDDİASI
Söz konusu şirketin gıda, restoran, otomotiv, reklam ve inşaat gibi geniş bir faaliyet alanına sahip olduğu belirtilirken, tartışmalar dükkânın hizmete girmesiyle başladı. Belediye kayıtlarında inşaat ruhsatının bulunduğu ancak işyeri açma belgesinin yer almadığı iddia edildi. İşletmenin açılışına İlhan Geçit katılırken, misafirleri ise Cengiz Başer karşıladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün başında bulunan ve imar ile dönüşüm süreçlerinin merkezinde yer alan Başer hakkındaki bu durum, "Ruhsat var mı?" sorusunu beraberinde getirdi.
CHP’Lİ GÜNNUR TABEL KONUYU MECLİSE TAŞIYOR
Yazıda yer alan bilgilere göre YENİ Parti belediye meclis üyesi Günnur Tabel, binanın oturma ruhsatının bulunmadığını ve bu nedenle işletme ruhsatının da olamayacağını söyledi.
"RUHSAT VATANDAŞA LAZIMSA MÜDÜRÜN AİLESİNE DE LAZIM"
Sıradan bir esnaf dükkân açarken ruhsat, iskân ve yangın uygunluğu gibi tüm evraklar en ince ayrıntısına kadar incelenirken, aynı usulün burası için de geçerli olması gerektiği vurgulanıyor. Belgenin mevcudiyeti durumunda kamuoyuna açıklanarak tartışmanın sonlandırılması istenirken, belgenin olmaması halinde ise vatandaşa uygulanan mevzuatın burada da aynen işletilmesi gerektiği ifade ediliyor.
Gazeteci Murat Çetin’in de vurguladığı gibi: "Ruhsat vatandaşa lazımsa, müdürün ailesine de lazım."
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Motorine İndirim Geliyor: Litre Fiyatı 5 Lira 57 Kuruş Düşecek
- Darende’de Fadime Durmuş Trafik Kazasında Vefat Etti
- Malatya’da Şeker Sezonu Hızlandı: Fabrikada 5 Bin 500 Ton Şeker Üretildi
- Dilek Mahallesi'ndeki Altyapı Çileye Dönüştü Esnaf Ve Vatandaş Çözüm Bekliyor
- Malatya’da Feci Kaza: 78 Yaşındaki Hasan Açar Hayatını Kaybetti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.