dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2395.0
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59568.84$

Sosyal mesafeli bayram namazı!


Sosyal mesafeli bayram namazı!
Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Gedik Namazgah alanında korona virüs tedbirleri altında gerçekleşen Kurban Bayramı Namazında her zaman olduğu gibi yine manevi bir atmosfer oluştu. 7’den 70’e tüm vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bayram namazında İslam Alemi ve ülkemizin huzur ve barışı için dualar edildi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi, minber ve mihrap yenilemesinden sonra her yıl olduğu gibi yine bayram namazına ev sahipliği yapan Gedik Namazgah alanında korona virüs tedbirleri üst seviyede uygulandı.
Geleneklerin unutulmamasının yanı sıra bu önemli kültürü yaşatmak adına her yıl olduğu gibi yine çok sayıda vatandaşın akın ettiği Namazgah alanının girişine Yeşilyurt Belediyesi tarafından el dezenfektanları yerleştirilirken, vatandaşlar ellerini temizleyip maskelerini taktıktan sonra sosyal mesafe kurallarına göre ayarlanan saflarda namazlarını eda ettiler.

M_266

BAŞKAN ÇINAR, VATANDAŞLARIN BAYRAMINI KUTLADI
Kurban Bayramı namazı için alana gelenleri karşılayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, vatandaşların bayramlarını tebrik ederek kutladı.
Sosyal mesafe kuralları altında kılınan bayram namazında okunan hutbede kurban ibadetinin öneminin yanı sıra dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını dolayısıyla tüm vatandaşların kurallara uymalarının önemi vurgulandı.
Kadim Çırmıhtı'nın eşsiz atmosferine tepeden bakan bir noktada maneviyatın doruklara çıktığı bir ortamda kılınan bayram namazından sonra sosyal mesafe kuralları altında bayramlaşma gerçekleşti.

O_210

"BAYRAMLARIMIZ MÜSTESNA ZAMAN DİLİMLERİDİR"
Tüm vatandaşların Kurban Bayramını tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Öncelikle Kurban Bayramı'nın ülkemize, milletimize ve tüm İslam Alemine hayırlara vesile olması temenni ediyorum. Her yıl olduğu gibi yine Kadim Çırmıhtı'mızın eşsiz atmosferine tepeden bakan bir noktada bulunan Gedik Namazgah alanımızda pandemi kuralları altında hemşehrilerimizle birlikte namazımızı kıldık ve dualarımızı yaptık. Bayramlar, birlik ve beraberliklerin, paylaşmanın ve kardeşliğin en güçlü şekilde tesis edildiği müstesna zaman dilimleridir. Bugünleri bize yaşatan Cenab-ı Allah'a ne kadar hamd etsek azdır. Bayramlar kardeşlik, paylaşma ve dayanışma demektir. Yeşilyurt'umuz Allah'a şükürler olsun ki, birliğin ve beraberliğin, saygı ve sevginin üst seviyede yaşandığı bir ilçedir. Büyüklerimizle, kardeşlerimizle ve evlatlarımızla birlikte dayanışma ve kardeşliğimizi bu tür özel zaman dilimlerinde daha da güçlendiriyoruz. Kurban Bayramının ilçemizde sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçmesi adına gereken tedbirlerimizi aldık. 44 adet kesim yerimiz, 1 adette satış noktamızda hemşehrilerimize hizmet vereceğiz. Zabıta, Temizlik ve Çevre Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz bayram boyunca görev başında olup, bayramın temiz, sağlıklı ve huzurlu geçmesi adına çalışacaklar. Hizmetlerimizde akmama olmaması içinde bizlerde sürekli sahada olup çalışmaları takip edeceğiz. Kurban bayramı dolayısıyla büyüklerimizin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Birlik, beraberlik, saygı ve sevgi içerisinde bir bayram yaşanmasını temenni ediyorum. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da başta muhtaçlarımız olmak üzere komşularımızın ve yakınlarımızın hanelerine, daha fazla sevgi, muhabbet ve mutluluk taşımalıyız. Bütün hemşehrilerimizin bayramını tebrik ediyorum ve kutluyorum” diye konuştu.

ÇİKOLATA İKRAMI 
Namazgah'taki bayram namazına katılan vatandaşlara Yeşilyurt Belediyesi tarafından çikolata ikram edildi.

K_70

BAYRAM NAMAZI SOSYAL MESAFELİ VE MASKELİ KILINDI 

Malatya'da sosyal mesafe kurallarına uygun Kurban Bayramı namazı kılındı. Cami içerisinde yer kalmayınca vatandaşlar yanlarında getirdikleri seccadeleri ile yeşil alanlarda ibadetlerini yerine getirdi.
Malatya'da Kurban Bayramı namazı için vatandaşlar erken saatlerde camilerde yerini adı. Sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde sık sık yapılan anonslara vatandaşlar uydu. Sosyal mesafe sebebiyle cami içi dolunca vatandaşlar yeşil alanlara yöneldi. Birçok vatandaş yanında getirdikleri seccadeleri ile ibadetlerini yerine getirdi.
Şehir Mezarlığında bulunan Kabristan Camiinde yeşil alanlarda namaz kılan vatandaşlar burada da sosyal mesafe kurallarına uymaları dikkatlerden kaçmadı.
Namaz sonrası cemaat tokalaşmadan bayramlaşırken, bayram şekeri de ikram edildi.

S_65

UZUN YILLAR SONRA ESKİMALATYA NAMAZGAH'TA KURBAN BAYRAMI NAMAZI

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi sonrası hazır hale getirilen Battalgazi Namazgah'ta uzun yıllar sonra ilk kez Kurban Bayramı namazı heyecanı yaşandı. Battalgazi Namazgah alanında korona virüs tedbirleri altında gerçekleşen Kurban Bayramı Namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, huşu içerisinde kılınan Kurban Bayramı Namazında protokolde hazır bulundu.
Selçuklu döneminde yolcuların rahatlıkla namaz kılmaları için yol güzergahlarına yaptırılan namazgahlardan olan Battalgazi'de ki Namazgah'ta Kurban Bayramı namazı kılındı. Vakit namazları ve Cuma namazları dışında bayram namazlarına ev sahipliği yapması nedeniyle tarihi bir dokusu bulunan Namazgah kültürü Battalgazi'de yeniden yaşatılmaya başlandı.

SOSYAL MESAFE KURALINA UYULDU
Kurban Bayramı namazını eda etmek için Battalgazi Namazgah'a gelen vatandaşlar, Battalgazi Belediyesi tarafından namazgah girişine konulan el dezenfektanları ile ellerini temizleyip maskelerini taktıktan sonra saflarda ki yerlerini alıp, sosyal mesafe kuralına uyarak namazlarını kıldılar.

O_213

PROTOKOL HAZIR BULUNDU
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in talimatları ile hazırlanan Namazgah'ta kılınan Kurban Bayramı namazına, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Battalgazi İlçe Emniyet Müdürü Mustafa İnci, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

M_270

VATANDAŞLARLA BAYRAMLAŞILDI
Bu yıl Covıd-19 salgını sonrası sosyal mesafe kurallarına uygun, maskeli bir şekilde idrak edilen Kurban Bayramı alanında Battalgazi Belediyesi tarafından tek kullanımlık namazlık dağıtıldı. Kurban Bayramı namazı sonrasında vatandaşla bayramlaşan protokol üyeleri vatandaşların bayramlarını kutladılar.
Namazgah'taki bayram namazına katılan vatandaşlara Battalgazi Belediyesi tarafından şeker ikram edildi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!