dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.99
  • ALTIN
    2436.6
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64170.65$

Terbiyesizler talimde!


Terbiyesizler talimde!
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’na İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi eski dekanlarından Prof.Dr. Burhanettin Dönmez getirildi. Dönmez daha önce İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a yönelik çirkin ifadeleriyle biliniyor.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi eski dekanlarından Prof.Dr. Burhanettin Dönmez, Talim Terbiye Kurulu'nun yeni başkanı oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un girişimiyle göreve getirilen Dönmez, bir dönem İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a yönelik çok çirkin ifadeler sarfetmişti. Dönmez'den önce, başkanlık görevini Alpaslan Durmuş sürdürüyordu.

8005_32

BIYIK, CAMİ.. İŞTE BUNLAR HEP TAKINTI!
Prof. Dönmez, Milli Eğitim Bakanlığı'nın muhafazakar eğitim politikalarına yönelik sert eleştirileriyle gündemden hiç düşmedi. Hatta Malatya'nın eğitim hayatında önemli izler bırakan Rektör Kızılay da bu haksız eleştirilerden nasibini almıştı. Sosyal medya üzerinden Kızılay'a yüklenen Dönmez, “ Maalesef rektörlükle soytarılığın birbirinden ayrı işler olduğunu bilmeyen rektörlerin sayısı hızla artıyor! Bizdeki de rektör olur olmaz hacca gitti, bıyık bıraktı, camiyi yıktırdı daha büyüğünü yaptırıyor. Rektör değerlendirme kriterlerinin acilen değişmesi gerekiyor!” ifadeleriyle biliniyor.

8006_20

BAYRAK DEĞİŞİMİNE SİTEM
Öte yandan Talim Terbiye Kurulu'nda yaşanan bayrak değişimine sitem eden eski Başkan Alpaslan Durmuş, sosyal medya üzerinden şu mesajları paylaştı:

22 Ağustos 2016'da siyaseten Sayın Cumhurbaşkanımız ve hususen de gönül verdiğimiz değerler manzumesi davanın baş mümessilinin imzası ile kararnamemiz yayımlanmak suretiyle memleketimize ve hassaten çocuklarımıza hizmete çağrıldık.

15 Temmuz konjonktüründe aldığımız bu emirnameyi bir “seferberlik görev emri” olarak telakki ettik. Bu kararname mucibince, inandığımız değerler adına kayıtsız kalamazdık, kalmadık.

Şahsımın bir talebi olmaksızın talimat aldığımız görev için geriye bakmadan, ileride de ne olacak, davetin asaleti bittecrübe ayrılıkta nasıl vuku bulacak endişesi ve muhasebesi yapmadan, serden de işimizden de geçip sendelemeden koşup geldik.

Geçen 35 ay boyunca gerek Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında gerekse topyekûn Millî Eğitim Bakanlığında görev yapan arkadaşlarımla uzun, her ânı heyecan ve üstün gayretle dolu, günlü bir yol yürüdük.

29/08/2019'da Millî Eğitim Bakanlığında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak başladığım bu yolculuktaki görevimi, 06/08/2019 Salı günü itibarıyla Sayın Bakanın tebliği ile Sayın meslektaşım Prof. Dr. Burhanettin Dönmez'e devrettim.

Salı gününden şu ana kadar farklı mecralarda yapılan kadirşinas yorumlar, dualar ve hüsn-ü şehadetlerden dolayı tüm şahitlerime kalbî teşekkürlerimi arz ediyorum.


Huzur ile ifade edebilirim ki yolda bulduklarımızı yolun tasarımından inşasına alınteri, göz nuru akıttıklarımızla ezdirmedik, hatırlarını paymal etmedik. Yol boyunca yoldaşım olmuş, yükü beraber taşıdığımız bütün mesai arkadaşlarıma tek tek, ayrı ayrı teşekkür ederim.

İyi ki vardınız ve her daim var olasınız. Dün olduğu gibi yarın da hemderdi olduğumuz değerlerimiz istikametinde memleketimize ve çocuklarımıza sunacakları ve sunacağımız hizmetlerin hayırlı, bereketli olmasını temenni ediyorum.

Başta halefimiz olmaya talip yeni Başkan olmak üzere görevi devrettiğim arkadaşlarımıza da başarılar, kolaylıklar diliyorum. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi arz ederim.

Biten her şey başlayacak olan bir şeyler için mahreçtir.
Hulasa dost bîvefâ değil; dostluğun şanı bunu gerektirir ve dahi hemdert de çok imiş; hamd ola, hamdler O'na.

Vira Bismillah!

8007_12

ERDOĞAN'A ŞİKAYET ETTİ
Öte yandan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı, İslam Hukuku Profesörü Hayrettin Karaman, sözkonusu atamanın haksızlık olduğunu belirterek, gelişmeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da şikayet etti. Şikayet yazısı bugün Yeni Şafak'ta yayınlandı.

Öte yandan Rektör Kızılay ile ilgili bahsi geçen tvitin, üniversiteye bağlı Karaciğer Nakil Enstitüsü'nde gerçekleşen başarılı operasyonları manipüle etmek amaçlı, bilinçli bir biçimde yayıldığı da iddialar arasında.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!