dore okulları
Malatya
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66864.516$

TÜRGEV Malatya yurdunu ziyaret etti


TÜRGEV Malatya yurdunu ziyaret etti
Çalık, AK Parti iktidarıyla birlikte Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla tüm yurtlardaki öğrenci kapasitesini artırdıklarını vurguladı.
Narin

AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, TÜRGEV Malatya Yurdu'nu ziyaret ederek, yurt hakkında bilgi aldı. Burada konuşan Çalık, AK Parti iktidarıyla birlikte Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla tüm yurtlardaki öğrenci kapasitesini artırdıklarını vurguladı.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Malatya Yurdu'nu ziyaret etti. Yurdun idarecileri ve öğrencileriyle bir araya gelen Çalık, yurt hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Çalık, AK Parti iktidarıyla birlikte Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla tüm yurtlardaki öğrenci kapasitesini artırdıklarını söyledi.

AK Parti'nin eğitime büyük önem verdiğini ve bu noktada devrim niteliğinde hizmetlere imza attığını söyleyen Milletvekili Çalık, şunları kaydetti: “Türkiye'de 2002'de, üniversitesi olan il sayısı 40, toplam üniversite sayısı ise 76 idi. Bunlardan yalnızca 23 tanesi vakıf üniversitesiydi. Bugün; Türkiye'nin seksen bir ilinin tamamında devlet üniversiteleri kurulmuştur. Üniversite sayısındaki bu artış kontenjanlara da yansımış; lisans ve ön lisans programlarına ayrılan kontenjan, 2002'ye göre yaklaşık iki buçuk kat artmıştır. Her geçen gün sayıları artan üniversitelerimiz, kuruldukları illerin sosyo-ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır. Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu aracılığı ile yükseköğrenimine devam eden yoksul ailelerin çocuklarına burs imkanı sağladık. Sağlamaya da devam ediyoruz. AK Parti her zaman eğitime öncelik veren bir parti olmuştur, olmaya da devam edecektir.”

TÜRGEV'E TEŞEKKÜR

Malatya'da KYK'nın çok önemli yurtlarının bulunduğuna da dikkat çeken Çalık, İnönü Üniversitesi'nin öğrenci sayısının her yıl arttığına dikkat çekti. Milletvekili Öznur Çalık, “Şu anda 41 bin öğrenci kapasitesiyle, İnönü Üniversitesi'ne şehir dışından gelen öğrencilerimizin kalacak yer konusunda sıkıntıları vardı. Öğrencilerin bazıları evlerde bazıları da KYK yurtlarında kalıyor. Bu eksikliği gören TÜRGEV ailesi, tüm Türkiye'de özellikle kızlarımıza, genç evlatlarımıza yönelik sosyal sorumluluk başta olmak üzere bir organizasyonla TÜRGEV yurtlarını oluşturdular. Malatya'nın da en merkezi yerinde ve en güzel binalarının bir tanesinde TÜRGEV yurdunu dizayn ettiler" diye konuştu. Malatya'daki TÜRGEV yurdunda 300 öğrencinin kaldığını kaydeden Milletvekili Çalık, “300 kızımız barınma ihtiyacıyla beraber sosyal ve kültürel faaliyetlerde yapabilecek. Ayrıca sağlıklı bir şekilde burada kurs alabilecekler. Müzik kursları, mutfak dersleri, ev ve aile derslerini de alabilecekler. Çok güzel bir ortam inşa etmiş vaziyetteler. Ben bu vesileyle aileyi öne alan, genç kızlarımızı öne alan ve birlikte yaşama kültürünü sağlıklı bir şekilde bize veren, evlatlarımızın yetiştirilmesine vesile olan TÜRGEV ailesine teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi

GENÇLERE BÜYÜK DESTEK

Milletvekili Öznur Çalık Hazar Kız Öğrenci Yurdu'nu da ziyaret ederek, yurt hakkında bilgiler aldı. Yurtta kalan üniversite öğrencileriyle sohbet eden Çalık, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun dediği gibi özgüveni yüksek, insan onuruna saygılı, en önemlisi de kendisiyle ve ülkesiyle ilgili zihninde bir hedef bir rüya olan gençler olarak yetişin. Bizler size her türlü desteği vermeyi hazırız. Bu kapsamda partimiz, seçim beyannamesinde gençlere önemli bir yer verdi. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız. İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vereceğiz. Cebine 50 bin lira koyacağız, 'Madem projende iddialısın bunu hayata geçir' diyeceğiz. Kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyen gençlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası giderlerini, 2 yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim alınmaksızın karşılayacak, böylece gençlerimize ücretsiz sağlık hizmeti sunmuş olacağız. Yükseköğrenimde yurt için müracaat eden tüm gençlerimize barınma imkanı sağlayacağız. Gençlere destek için 'Genç-Des' Projesi'ni hayata geçireceğiz. Bu proje ile gençlerin kısa film, ilk film, kitap, dergi gibi sanatsal ve sportif faaliyetlerine, proje bazlı karşılıksız destek verilecek. Kısacası AK Parti olarak her zaman yanındayız” dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!