Ziraat odası seçime gidiyor

Battalgazi Ziraat Odası seçimleri öncesi Şinasi Sucu, oda başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Düzenlediği basın toplantısı ile Şubat ayı içerisinde yapılacak olan Battalgazi Ziraat Odası seçimlerinde “Ben değil biz anlayışıyla odayı yönetmeye talibim” diyen Şinasi Sucu, çiftçilerle birlikte bunu başaracakları söyledi. Malatya çiftçisinin kaybetmesiyle aynı zamanda tüm Malatya'nın da kaybettiğini belirten Sucu, “Geçtiğimiz yıl yaşadığımız don felaketi bize acı da olsa bunu gösterdi. Dün kayısı üreticisini yalnız bırakanları AKSA'nın ödenmeyen faturaları gerekçe göstererek elektriğini keserek mağdur ettiği çiftçinin yanında yer almayanlar alamayanlar bu gün ziraat odasına aday olamazlar” dedi.
Önceliklerinin Battalgazi Ziraat Odası'nı hak ettiği saygın bir konuma getirmek olduğunu kaydeden Sucu açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Yalnız ÇKS veren bir kurum olmaktan çıkaracağız, çözüm üreten bunu çiftçiyle paylaşan bir konuma getireceğiz. Bunu hep birlikte başaracağımıza olan inancım tamdır. Malatya'da kayısı üretici birliğini kurarak kayısıyı alan bazlı destek kapsamına alınması için gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Bu Malatya çiftçisinin kurtuluş reçetesidir bunu hep birlikte başaracağız. Battalgazi Ziraat Odası bünyesinde kuracağımız Toprak Analiz laboratuvarını çiftçimizin hizmetine sunacağız. Yaş kayısı tüketimini yaygınlaştırmak için ihtiyaç duyulan 50 bin tonluk bir soğuk hava deposu yapmak için gerekli fizibilite çalışmalarına başlayacağız. Oda bünyesinde kuracağımız proje üretim birimi aracılığı ile çiftçimizi hibe, kredi ve desteklerden yararlanması için bilgilendirme ve projelendirme konularında gerekli desteği sağlayarak çiftçimizin daha çok ve daha kaliteli ürün yetiştirmesine katkı sunacağız. Bu da çiftçimizin daha çok kazanç elde etmesini sağlayacaktır. Tarım bakanlığının çiftçiye sunduğu makine ekipman konusunda ilimize daha destek verilmesi için gerekli girişimlerde bulunarak daha çok çiftçimizin bu desteklerden yararlanmasını sağlayacağız”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İnfaz Düzenlemesinde Çocuklar İçin Yeni Adım: Adalet Bakanlığının Önerileri Meclise İletildi
- Türk Büro-Sen Malatya Adliyeler Şubesi Ücretsiz Klavye Kursu Başlattı: Adaylardan Yoğun İlgi
- Türkiye İstatistik Kurumu Açıkladı: Araç Satışlarında Hem Aylık Hem Yıllık Düşüş...
- Kronik Omuz Ağrısı Çekenlere Müjde: Doçent Doktor Serkan Akpancar'ın Araştırması Dünyada Ses Getirdi
- Gazeteci Murat Çetin'in Acı Günü: Babasını Kaybedeli Bir Ay Bile Dolmadan Şimdi De Anne Acısıyla Sarsıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.