MİAD'ın varlığı "örnek" oluyor!
ÖZEL HABERİstanbul Taksim Sofitel Otel’de “Malatya’nın Bugünü ve Geleceği Toplantısı” gerçekleştirildi. Geniş katılımın olduğu toplantıda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
MALATYA TIME / ÖZEL HABER
Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD)’nin organize eden “Malatya’nın Bugünü ve Geleceği Toplantısı” gerçekleştirildi. Malatya Valisi Hulusi Şahin ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da katıldığı toplantı, geçtiğimiz Cumartesi günü Taksim Sofitel Otel’de yapıldı.
TUNA: YATIRIMLARA DEVAM EDİYORUZ
Katılımcılara selamlama konuşması yapan MİAD Yüksek İstişare Kurulu üyesi Turan Tuna “Sayın valim, sayın kaymakamım, sayın bakanım, sayın milletvekillerim ve çok kıymetli katılımcılar, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Ben de sizin gibi bir davetliyim. Sizleri burada görmekten, son derece mutluyum. Biz, yatırımlarımıza devam ediyoruz. Yakın zamanda çok güzel şeyler de duyacaksınız. Şimdiye kadar ülkemize çok ciddi yatırımlar yaptık, yapmaya da devam etmekteyiz. Bildiğiniz gibi çok güzel bir üniversite kazandırdık. Naci Bey de ikincisini yapalım diye gözüme bakıyor. Ben hazırım. Biz Malatya’dan hiç elimizi çekmedik. Birazdan valimizi ve belediye başkanımızı da dinleyeceğiz. Bizden istedikleri varsa onları da yapacağız.” ifadelerini kullandı.
AKDAŞ: SOSYAL SERMAYEYİ MİAD’DA TOPLADIK
Turan Tuna’dan sonra kürsüye çıkan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, “Kıymetli Misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Şeref verdiniz.” diyerek başladığı konuşmasında, “Yakın bir zamanda yeni başkan oldum. Taze başkan olarak yeniden sizi ağırlıyorum. İyi gidiyoruz. Büyük bir aile olduk. Burada herkes, herkesi tanıyor. MİAD’dan önce çoğu kişi birbirini tanımıyordu. Bu gün iyi günde, kötü günde birlikteyiz. Malatyalı iş adamları, sanayide ve dijitalleşme çağında. Yeni dönemde güzel adımlar atacağız. Dolayısıyla yeni dönemde Prof. İlhan Erdoğan ve Hikmet Tanrıverdi kontrolünde, gençlerimize dijitalleşmenin önemi anlatılacaktır. Bu dönemi ıskalamadan geçmenizi istiyorum. Biz elektrik çağlarının çocuğuyuz. Zamanı ıskaladık. Biz ıskalarsak gelişme çizgimizi yakalayamayız. Onun için uyanık olmalıyız. İçimizde bilgi çağını yakalayan insanlar var. Dolayısıyla onları iyice pişirmeliyiz. Kadın girişimcilerimiz de çok çalışkan insanlar. Onlar da aile birliğini iyice toparladı. Geçenlerde Cumhurbaşkanımız da aile kültürüne vurgu yaptı. Aile kültürünün öneminin farkına varmalıyız. Dolayısıyla çocuklarımızı ve gençlerimizi, buralara kazandırmalıyız. Sosyal sermayeyi, MİAD STK’sı içinde topladım. Bunu isteyen alabilmeli. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
AKDAŞ: MİAD’IN İÇİNDE SİYASİ GÖRÜŞ YOKTUR
Yunus Akdaş, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Çocukların bizden sonraki birikimi paylaşmasını isterim. İki nesil bir arada olmalı. Bunu yapmak zorundayız. Yüksel ağabeyin oğlu benim oğlumla tanışmıyor. ‘Bunda ne var?’ diyebilirsiniz. Çok şey var. Geçenlerde Ankara’da bürokratlarla bir aradaydım. Bir yemekte Cemil Çiçek beyi kürsüye davet ettik. ‘Ben demokrasiyi Malatyalılardan öğrendim’, dedi. ‘Nasıl?’ diye sorduk. Özal ve Erdal İnönü dönemlerinden öğrendiğini söyledi. ‘Onun için Türkiye’de demokrasi dersi verilecekse, git bir Malatyalı tanı yeter dedim’, dedi. STK’nın içerisine girdiğimizde bizim siyasi bir görüşümüz yok. Dışarıda görüşümüz var. Herkes benim ne olduğumu bilir. Biz kültürümüze sahibiz. Herkesle anlaşıyoruz. Konuşmayı fazla uzatmak istemiyorum. Malatya valimiz, belediye başkanımızla akşam biraz sohbet ettik. Malatya’yı gerçekten çok güzel çözmüşler. Çok iyi de özetlediler. Ben oradan dersimi aldım. Eğitim konusunda çok güzel neticeler alacağız. Önümüzdeki dönemde eğitim meselelerine de el atacağız. Rektörümüz de aramızda. Malatyalı Zeytinburnu Kaymakamı da burada. Hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bizi kırmayıp geldiniz için, sağ olun.”
YEDEKÇİ: YAN YANA DURABİLMEMİZ ÖNEMLİ
CHP’nin 25 ve 26. Dönem İstanbul Milletvekili olan Gülay Yedekçi de kısa bir konuşma yaptı. Yedekçi konuşmasında, “Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Hangi görüşten olduğumuz değil, yan yana durabilmemiz önemli. Seninle benim aramda her şey aynı olsa, güzel olur mu? Biz farklılıklarımızla güzeliz. Hep beraber omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Malatyalı olmaktan hep gurur duydum. İyi ki Malatyalıyım. Hepinizi içtenlikle selamlıyorum.” dedi.
KIZILAY: MALATYA İÇİN, ORTAK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
Daha sonra söz alan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ise “Hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. MİAD, İnönü Üniversitemizin Beydağı gibi sırtını dayadığı çok önemli bir kurum. MİAD Konukevi hizmete girdi. 11 yıldır hizmet veriyor. Şahin Nalbant Konukevi de hizmete girdi. MİAD’ın destekleriyle iki tane konukevi, Malatya’da hizmet vermekte. Son aylarda MİAD Konukevimiz artık eskidi. Şimdiye kadar toplamda beş yüz elli bin misafir ağırladık. Sizleri MİAD Konukevi’ne sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu konuyu gündeme getirdik, ama ekonomik nedenlerden dolayı harekete geçemedik. Bu konuda sizlerden destek bekliyorum. TEKNOKENT ile MİAD arasında ortak çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında çok kıymetli Mustafa Fuat Kaplan bize eğitim ve kültür merkezi yaptı. İçini donattı. Doğal gaz da bağlandı. Bir iki hafta içinde eğitime başlayacak. Ben resmi açılışa buradan hepinizi davet etmek istiyorum. Diğer yandan kıymeti iş adamlarımızı bulmuşken, başka bir proje için de destek istiyorum. Bu projeden de birkaç cümle ile bahsetmek istiyorum. Rektörlüğüm bitmeden ağır hasta bakım merkezi projesini hayata geçirmek istiyorum. Daha önce birkaç kez anlattım. Örnek olacak ve ihtiyaç olan bir proje. Ağır hasta bakım merkezlerinden bir örnek yok. Bu dünyaya örnek olacak bir proje. Projeye gönlünü verecek kıymetli iş adamlarımızı bekliyoruz. Cami, okul, hastane yaptırmak kadar önemli bir proje. Bu projeye sahiplenmek üzere sizleri davet ediyorum. Hepinize şükranlarımı sunuyorum ve sizleri üniversitemize davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
TÜFENKCİ: MALATYA, TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI
Ahmet Kızılay’ın ardından kürsüye gelen Ak Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sizlerle bir arada olmak, sizin enerjinizi almak ve istişare etmek bizleree güç veriyor. Aynı zamanda sizlerin ortaya koyduğu vizyonla da Türkiye’ye ve Malatya’ya büyük şeyler kazandırma noktasında gayretimizi artırıyor.” diyerek başladığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Malatya büyüyen ve gelişen bir şehrimiz. Türkiye’nin de parlayan yıldızı. Yeni hedefimiz dünyada rekabet edebilir şehirler arasına girmek için hep beraber gayret göstermemiz gerekir. Uluslararası alanda Malatya’yı bilinen ve tanınan bir il haline getirmeye kararlıyız. Malatya tarımdan sanayiye, sağlıkta önemli illerden biri haline gelen bir ilimiz. En son onkoloji hastanemizi bitirdik. Hastane artık bölgeye değil Türkiye’ye hitap ediyor. Doluluk oranı % 99’larda. Biz dün akşam eğitimle ilgili konuşurken İlhan hocam bir şey önerdi. Sanayi ve üniversite iş birliği noktasında, sanayiye eleman yetiştiren okullarımız olsun dedi. Bu konuda mütevazı davranmıyoruz. Malatya’da Türkiye’ye örnek çalışmalar yapıldı. Rektör hocamın da bu konuda büyük gayretleri oldu. Sanayiciler oraya gelip ders veriyorlar. Türkiye’de elektrikli otomobil üretilmeden biz teknik elemanların yetiştirilmesi noktasında eğitim vermeye başladık. Bizlerin gayretiyle hocalarımızı getirdik. Kaynak ustalığı gerektiren bölümü açtık. Bu programlar, Malatya’daki sanayicilerle konuşuluyor. Bu konsept, bütün Türkiye’nin beklediği ve aradığı konseptti. Hocamız bu noktada bir alkışı hak ediyor. Hepinize teşekkür ediyorum.”
GÜRKAN: İSTANBUL İLE MALATYA ARASINDA, GÜZEL BİR KÖPRÜSÜNÜZ
“Hepiniz hoş geldiniz. Bu organizasyonu hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Biz Malatya’yı tarif ederken ‘İnsanlık medeniyetinin başladığı yer’ olarak tarif ediyoruz. ‘Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehir’ şeklinde tasvir ediyoruz. İnsanlık medeniyeti, buradan inkişaf etmiştir.” diyerek sözlerine başlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise “Malatya’daki hizmetlerin temelinde ‘bereket’ kavramının olduğunu unutmamamız lazım. Hepiniz Malatyalısınız ve sizlerle gurur duyuyoruz. İstanbul’da yaşayan Malatyalı sayısı, şuan Malatya’da yaşayanların sayısı kadar. Dolayısıyla İstanbul, bizim için önemli. Necip Fazıl burayı tarif ederken; ‘Ana gibi yar, İstanbul gibi diyar; gülen şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar. İstanbul gecesi sümbül kokan, Türkçesi bülbül kokan...’ diyor. Siz böyle güzel bir şehirde yaşıyorsunuz. Az önce Malatya’yı da tarif ettim. Dolayısıyla sizler İstanbul ile Malatya arasında güzel bir köprüsünüz. Malatyalı iş insanlarımız saygın bir konumdalar, dürüstlükleri ile Malatya’yı temsil etme ve tanıtma noktasında; çok güzel diplomatik görevler yaptığınızı da biliyorum. Bu noktada hepinize teşekkürlerimi sunmayı da borç biliyorum. Sizler burada güzel işler yapıyorsunuz. Malatya’nın zenginliği, ülkemizdeki farklılıklardır. Bir bahçede sadece elma olsa, elma bahçesidir. Ama her türlü meyve olursa meyve bahçesidir. Bir bahçede sadece papatya olsa, papatya bahçesidir. Ama değişik çiçekler olsa biz ona çiçek bahçesi deriz. Bizim ülkemizdeki değişik düşünceler de, ülkemiz için büyük bir zenginliktir. Memleketini seven insanlar, memleketi adına kavga etmezler. Memleketi nasıl daha ileri götüreceklerini düşünürler. Az önce MİAD Başkanımız, akşamki toplantıdan bahsetti. Bir sofra etrafında toplandık. Malatya şuan en fazla yatırım yapan, bütçesi de Türkiye’nin en iyi bütçesi olan; bir belediye hüviyetindedir. Bakanlar Kuruluna da giden bir belediye başkanı olarak şunu söylemek istiyorum; Sayın Cumhurbaşkanımız, Malatya ile ilgili taleplerimiz noktasında ‘Malatya’daki taleplerin hepsi benim talebimdir’ diyerek, ilgili bakanlara, gerekli mesajı vermiştir. Bizlerin bu noktada bir talebi yoktur. Sizin gölgenize ihtiyacımız var. Sizin varlığınız bizim için onurdur, şereftir. Bir şehrin omurgası bozulduğu zaman, o şehrin iskeleti darmadağın olur.” dedi.
GÜRKAN: SEVGİDE, İYİLİKTE VE BARIŞTA YARIŞALIM
Dışarıdan gelen nüfus ve ilçelerdeki nüfusun dışarıya göçü ile ilgili bir benliğin oluşturulmaması durumunda, şehrin yaşamayacağını belirten Selahattin Gürkan, “Onun için bu şehir hafızası olan, belleği olan, bir kimliği olan ve dünyadaki şehirlerle yarışan bir şehir olması için; özellikle sizlerin zaman zaman periyodik aralıklarla Malatya’ya gelmeniz, bizim için şereftir. Malatya’dan yolu geçenler, Malatya’ya farklı bir duygu ve sempati beslerler. Sağlık alanında da doktorlarımızı ve rektörümüzü tebrik ediyorum. Hastaları azarlayan değil, anne ve baba şefkati ile yaklaşan doktorlarımız var. Ramazan (Özdemir) Hocamı tebrik ediyorum. Malatyalı hemşerilerimiz, ‘Ramazan hocama gittim, Ramazan hocamı…’ aradım diye bana gelirler. Şuanda Malatya’da Sezai Yılmaz hocamız var. Bunlar Malatya’nın değerleridir. Bir toplantıda geçmişe dönük anılarımızı anlattık. Orada bulunan insanların gözlerinde, memleket hasretlerini gördüm. Bunu sözle izah etmek mümkün değildir. Dolayısıyla memleketimize sahip çıkmak, herkesin görevidir. Bir insan memleketiyle kopuk olursa, metropol şehirde kaybolup gitmeye mahkumdur. Malatya’da çok güzel Sivil Toplum Örgütlerimiz, Köy Derneklerimiz var. Birbirimizle; sevgide, iyilikte, barışta yarışalım. İdeolojik kalıplara kendimizi hapsederek, başkasını ötekileştirme cihetine gitmeyelim. Sizden de ricam budur. Malatya, seçkin insanların diyarıdır. Malatya, kıymetli zatların diyarıdır. Malatya, bu ülkeye ve dünyaya çok şeyler öğretmiştir. Malatya’yı, mazisine layık istikbale hazırlamak; hepimizin birinci görevidir. Bu memlekette şuna müsaade etmeyeceğiz, ifrat, tefrit, hamaset, siyaset ve kendi nefsimiz için, kendi amaçlarımızı ve egolarımızı tatmin etmek için, insanların sırtına basarak, bir yere gelme cihetinde bulunmayacağız. Bu duyguda olan insanları da ötekileştireceğiz. Onurlu insanlar olarak, onlara primler vermeyeceğiz ki, onların da bir kimliklerinin olmadığı ortaya çıksın. Biz adam olacağız. Hepinize teşekkür ederim. Sizlerle onur duyuyorum, Sılayı rahim yapmayı da, unutmayın diyorum.” şeklinde konuşmasını tamamladı.
DALKILIÇ: MALATYA’NIN DÜNÜ VE BUGÜNÜ GÜZEL, YARINI DA GÜZEL OLACAK
Gürkan’dan sonra kürsüye gelen, Ak Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç ise “Hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Programa yetişmek için Bursa’dan buraya, bir buçuk saatte geldim. Güzel bir sabahta İstanbul’da buluştuk. MİAD değerli iş adamlarını ve Malatyalı hemşerilerini bir araya getirmiş. Bana da ‘gel’ dediler, hemşerilerimizle bir arada olmak için koştum, geldim. Malatya’nın dünü güzeldi. Bu günü güzel. Yarını daha güzel olacak. Aynı Türkiye’nin olduğu gibi inşallah. Türkiye’nin yarınları da daha güzel olacak. Bunu da Malatyalı hemşerilerimin de desteğiyle, ülkesini, vatanını, bayrağını seven iş adamlarımızın sayesinde Türkiye büyümeye devam edecek. Hem huzuru hem kardeşliği büyüteceğiz. Hepinizle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah yardımcımız olsun. MİAD güzel işler yapmaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
ŞAHİN: MALATYA’NIN SICAKLIĞI BAMBAŞKA
Toplantıya katılanlara teşekkür ederek sözlerine başlayan Malatya Valisi Hulusi Şahin, “Malatya’da altıncı ayımı doldurdum. Artık Malatya il ilgili bir fotoğraf gözümde var. Malatya ile ilgili izlenimlerimi, kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum. Her şehrin avantajlı ve dezavantajlı yanları vardır. Malatya insanını ve sıcaklığını, bir numaraya yazmak lazım. Ben Malatya’ya tayin olunca, Malatya eski valisi, Ankara Valisi Vasip Şahin beni aradı; ‘Ben iki yıl kadar, Malatya valiliği yaptım. Bugün emekli olsam, Malatya’da yaşamak isterim. İmkân olsa Malatya’da yaşarım’ dedi. Zeytinburnu Kaymakamımız da burada. Kendisi Çelikhan’da ve Arapgir’de çalıştı. Bir Malatyalı gibi burada bulunuyor ve Malatya’yı kalpten yaşıyor. Bunu başarmak çok önemli, ancak kalpten kalbe bir yol bulursanız… Yoksa biz memuruz. Görevimizi yaptıktan sonra, ‘Allah’a ısmarladık’ deriz. Öyle yerler var ki, geçtiğimizde ‘aman kimse bizi tanımasın da direkt geçelim’ dediğimiz, görev yaptığımız yerler var. Malatya öyle bir sıcaklık veriyor ki insana; Malatya, doğma-büyüme Malatyalı olmayanlardan da, Malatyalı üretiyor. Bence bir numaraya Malatyalıların sıcaklığını yazmak lazım. Bunun yanında Sayın Vekilimiz, Malatya’daki farklı fikirler ve bunların zenginliğinden bahsetti. Kurtla koyun yan yana gezermiş. Fikir başka başka olmasa… Tabi ki fikirler başka başka olur. Fakat asgari müşterek diye bir şey var. Biz Cumhuriyetimizin 99. Yılını yakın bir zamanda idrak etti. ‘Uzun zamandır yapılmamış bir fener alayı düzenleyelim’, dedik. Sosyal medyadan böyle bir hazırlık yaptığımızı ilan ettik. Kernek Meydanı’nda toplandık. Kernek Meydanı sanki yıkıldı. 28 Ekim akşamı çoluğunu çocuğunu kucağına alan, bayrağını alıp gelen insanlar; Kernek Meydanı’nda öyle bir sel oldular ki, Kanalboyu’na sığmadık. Oradan aşağıya coşkuyla yürürdük. On binlere konser verildi. Ertesi gün yapmış olduğumuz etkinlikte, vatandaşlar kaldırımlara sığmadılar. Alkışlarla, gözyaşlarıyla, bayraklarla töreni izlediler. Malatya’da ‘bayrak, vatan, devlet’ denilince; herkes birbirine kenetlenir. Malatya’yı diğer şehirlerden bir adım öne çıkaran bu. Bu muhteşem ruh hali. Bizler de Malatya’dan bunu görünce, ‘Bu memlekete ne yapılsa azdır, bu insanlar her türlü hizmete fazlasıyla layıktır’, diyoruz. Bu amaçla çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
HULUSİ ŞAHİN: MALATYA’NIN DOKUSUNA DAHİL OLALIM
İstanbul Esenler’de kaymakamlık görevini ifa ettiğini söyleyen Hulusi Şahin, “Esenler’de, özellikle çok sayıda Pütürgeli insanı tanıyorum. Esenler’de çok çok Malatyalı var. Malatyalılar gittikleri her yerde çalışarak ve üreterek memlekete fayda getirmişler. Türkiye’de marka olmuş pek çok insan Malatyalı. Malatya dünya şehriyse; Expo 2028’de bize yakışırdı. Büyükşehir Belediye başkanımız da, büyük çaba göstererek; 2028’i Malatya’ya getirdi. Malatya 2028 yılında, kendine yakışır bir etkinlik yapacak. İnşallah hepimiz sağ ve sağlıklı olarak orada bir arada oluruz. Malatya çok köklü bir geçmişe sahip. Bununla övünelim ve buna katkı sağlayalım. Yeni nesil de yine çok güzel işler yaparak, Malatya’nın pozitif algısına katkı sağlaması lazım. Bunun için çaba göstermemiz lazım. Malatya dışında yetişen yeni nesli Malatyalılık bilinciyle yetiştirmemiz lazım. Bu da Malatya’ya gide-gele olur. Malatya’ya her fırsatta çocuklarımızı ve torunlarımızı götürerek olur. Malatya’nın suyunu, havasını teneffüs ederek olur. Bunu mutlaka yapalım, her fırsatı ganimet bilelim. Malatya’nın dokusuna dahil olalım. Bu hem çocuklarınıza, hem de Malatyalılara rol-model olması açısından, çok faydalı olacaktır. Biz sizden, Malatya çarşısında pazarında dolaşmanızı istiyoruz. Malatya’da sizi görsünler. ‘Şurada dolaşan Taksim’in en lüks otelinin sahibidir desinler’. Bu o gençte şu duyguyu oluşturur; ‘Görüyor musun, ben de yaparım…’ Rol model olmak çok değerlidir. Bunu sağlayalım. Büyükşehir Belediye Başkanımız, ‘Gölgenize ihtiyacımız var!’ diyor ya, buna ihtiyacımız var.” dedi.
ŞAHİN: MALATYA’NIN KALBİ DAVRANIŞA İHTİYACI VAR
Vali Şahin, konuşmasının devamında “MİAD’a çok teşekkür ediyoruz. Mesela yaptığınız Sevgi Evleri Türkiye’ye model oldu. İlk Malatya’da oldu. Ondan sonra, Türkiye’nin diğer şehirlerinde de uygulandı. MİAD on beş yıldır yeni bir sıçrama yapmadı. Belki ağır hasta bakım merkezi bunun yeni bir adımı olabilir. Artık ona siz karar verin. MİAD yine bir kilometre taşı olacak bir hamleyi daha yapmalı. MİAD’ın varlığı örnek oluyor. Malatya’nın kamusal yatırım anlamında bir ihtiyacı yok. 130 tane okul yapıyoruz. Bütün fiziki kapasitemizi sıfırlıyoruz. Malatya’nın çok ihtiyacı yok. Olduğu zaman da onu Ankara’dan almadan yana bir sıkıntımız yok. Malatya’nın kalbi davranışa ihtiyacı var. Binaların içini dolduracak, enerji verecek hamlelere ihtiyacı var. Bunlar, içini insanla doldurarak olur. İlimle, irfanla, doğru karakterle, doğru ahlakla doldurmamız lazım. Binaların içine ruh katmamız lazım. Bu da sizlerle olur. Bu sabah kendi adıma çok istifade ederek günümü geçirdim. Kendimi şanslı görüyorum. Sizler gibi değerli insanlara hizmet etmek bir fırsattır. Bu fırsatı bana veren Allah’a şükrediyorum. Hepinizi Malatya’ya bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
YÜKSEL ÇENGEL: BİRLİKTE HAREKET ETMEYLE MALATYA KALKINIR
Son olarak söz alan Yüksel Çengel ise “Hepinizi saygıyla selamlıyorum. 1952 yılında İstanbul’a geldim. Hepinizle gurur duydum ve bugün de hepinizle gurur duymaya devam ediyorum. Ben üretimden yana düşünürüm. Üreticiyi desteklerim. Üreticiye derin saygım vardır. Üreten insanların, kalkınmamıza, huzurlu yaşamamıza, ülkemizin dünya ülkeleri arasında saygın bir yer almasına; en büyük katkısı olmuştur. Bir yıla yakın bir süredir rahatsızlık geçiriyorum, doktorlarım iyiye gittiğimi söylüyorlar. Sayın başkanımın daveti ve ısrarı üzerine geldim, aranızda bulunuyorum. Daha çok üretmeye, daha çok kalkınmaya, gençlerimize de emek vermeye mecburuz. Çok iyi gençlerimiz var. Çok yetişkin gençlerimiz var. Sayın başkanımızın dediği gibi, hepsinin de birbirini tanımasına ihtiyaç var. Ben çocuklarımdan memnunum, ikisi de çok saygın ve ciddi işler yapıyor. Hepinizin çocuklarının tanışması ve birlikte hareket etmesiyle Malatya kalkınır. Buna ihtiyaç var. Belediye Başkanımızın televizyon programlarında çok duygulanıyor ve eşimle birlikte dikkatlice izliyoruz. Gurur duyuyoruz. Malatya’ya uzun yıllardır gitmeyenler için, tanınmayacak güzellikler içinde. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun. Sevgiler, saygılar.” şeklinde konuştu.
“Malatya’nın Bugünü ve Geleceği Toplantısı” konuşmalardan sonra plaket töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
İlginizi Çekebilir