© Malatya Time

Su Yok, Yatırım Çok: Broşürler Akıyor, Musluklar Susuyor!

Malatya’da haftalardır devam eden su kesintileri yaşamı durma noktasına getirirken, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm olarak broşür dağıtması tepkilere neden oldu. Vatandaşlar, afişlerdeki milyonluk yatırımlara rağmen musluklardan hâlâ bir damla içilebilir su akmadığını söylüyor.

MUSLUKLAR SUSKUN, BROŞÜRLER KONUŞUYOR

Malatya’nın birçok mahallesinde günlerce süren su kesintileri vatandaşları çaresiz bırakıyor. Musluktan ya hiç su akmıyor ya da çamur karışımı bulanık su geliyor. Bazı hanelerde ise haftalardır banyo yapılamıyor, bulaşık yıkanamıyor, tuvalet kullanımı bile erteleniyor.

KRİZE AFİŞLİ CEVAP

Vatandaş çözüm beklerken, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ tarafından şehrin dört bir yanına dağıtılan broşürlerde “Yatırımlarımızla Malatya’ya hayat veriyoruz” mesajları yer aldı.
Broşürlerde Arguvan, Darende, Hekimhan gibi ilçelere milyonlarca liralık altyapı yatırımları yapıldığı ifade edilirken, vatandaşlar bu yatırımların gerçek hayatla örtüşmediğini söylüyor.

“Rakamlar akıyor ama su akmıyor” diyen Malatyalılar, kriz döneminde broşürle savunma yapılmasını “basılı teselli” olarak yorumluyor.

SORUN KURAKLIK DEĞİL, YÖNETİM

Uzmanlara göre Malatya’da su kaynakları yeterli. Barajlar dolu, kaynaklar güçlü. Ancak yıllardır yenilenmeyen altyapı, %50’yi aşan kayıp-kaçak oranı ve yetersiz kriz yönetimi nedeniyle şebeke suyu vatandaşa ulaşamıyor.

MASKİ’nin sessiz kalması, çözüm yerine afiş üretmesi, su sorununu teknik bir krizden ziyade yönetsel bir çöküş hâline getiriyor.

MAHALLELER SUSUZ, SOSYAL MEDYA KAYNARDA

Malatya’da yaşanan susuzluk krizi sosyal medyada da büyük tepki çekiyor. #SusuzMalatya etiketiyle binlerce paylaşım yapılırken, bazı kullanıcılar “Musluk değil, sabır testindeyiz” ifadeleriyle durumu özetliyor.

Seçime aylar kala büyüyen su krizinin siyasi karşılığı da konuşulmaya başlandı. Çünkü seçmenin gözü artık broşürde değil, muslukta.

SUYU YÖNETEMEYEN ŞEHRİ YÖNETEMEZ

Malatya’da yaşanan bu tablo, sadece teknik bir altyapı sorunu değil; belediyecilik anlayışının sorgulandığı bir yönetsel krizdir.
Broşürle başkanlık yapılmaz, afişle sorun çözülmez.

Ve unutulmamalı:
Musluk açıldığında su akmıyorsa,
Sandık açıldığında halk susmaz.

MURAT ÇETİN'İN PAZARTESİ | HASBİHAL YAZISINA ULAŞMAK İÇİN BURAYI TIKLAYIN

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER