Bahçesinde 'Türk semenderi' buldu..

Malatya’nın Dilek Mahallesi’nde bir vatandaş, bahçesinde ‘Türk semenderi’ olarak bilinen ve nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan su kertenkelesi buldu.
Dilek Mahallesi'nde ismi açıklanmayan bir kişi bahçesinde çapa yaparken, farklı renkleri ile dikkat çeken ve Türk semenderi olarak bilinen kertenkeleyi buldu.
Kertenkelenin nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunması nedeniyle koruma altında bulunan kertenkelenin bir süre sonra doğaya geri bırakıldığı öğrenildi. Hem suda hem de karada yaşayabilme özelliğine sahip olan Türk semenderinin ana vatanı ise Suriye, Irak ve Ürdün olarak biliniyor.
Malatya'da sıkça görülen bu kentenkelenin kısa adı BERN olan Avrupa Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamlarını Koruma Sözleşmesin gereğince koruma altında olduğu belirtiliyor.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Eski Malatya’da Tarihi Kırk Kardeşler Mezarlığı Gün Yüzüne Çıkarılıyor
- Otobüste Sıkışan Yaralılar İçin Tüm Ekipler Seferber Oldu
- Eski Hal Binası Alanındaki Kompleks Kasımda Hizmete Giriyor
- Sadıkoğlu Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı: Çimento Fabrikası ve Model Fabrika Projeleri Gündemde
- Akpınar Caddesi Dörtlü Şerit Olarak Trafiğe Açıldı!
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.