dore okulları
Malatya
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    34.65
  • ALTIN
    2394.1
  • BIST
    10239.55
  • BTC
    61207.6$

İmar Barışı hakkında sorular cevap buldu


İmar Barışı hakkında sorular cevap buldu
Geleneksel “MİAD Perşembe Buluşmaları” yapıldı. Bu kapsamda “İmar Barışında İkinci Aşama” konulu panel düzenlendi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

MİAD Perşembe Buluşmaları kapsamında “İmar Barışında İkinci Aşama”  konulu panel düzenlendi.

"İMAR BARIŞINDA İKİNCİ AŞAMA"

 Geleneksel “MİAD Perşembe Buluşmaları” yapıldı. Bu kapsamda “İmar Barışında İkinci Aşama”  konulu panel düzenlendi. Retaj Royale İstanbul Otel'de düzenlenen paneli moderatörlüğünü Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu yaptı. Düzenlenen panele GHE Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Av. Ali YÜKSEL, Tapu Kadastro İstanbul II. Bölge Müdürü Sedat CÖMERTOĞLU, ER Mimarlık - Mimar Erhan ÖZKAN ve Denge Değerleme - Harita Y. Mühendisi Ahmet ARSLAN konuşmacı olarak katıldılar.

10_146

KATILIMCILARA İMAR BARIŞI ANLATILDI

Düzenlenen panelde katılımcılara imar barışı hakkında bilgi verildi. GHE Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı Av. Ali Yüksel; İmar Barışı düzenlemesinin kapsamı, uygulamada ortaya çıkan hukuki sorunlar ile çözüm önerileri hakkında bilgiler verdi. İmar Barışı hakkında merak edilen soruları yanıtladı. 

İZLENECEK YOL HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Denge Değerleme - Harita Y. Mühendisi Ahmet Arslan;İmar barışında mülkiyet analizinden başlayan, binanın ölçülmesi ve teknik tespitlerin yapılması, başvurunun yapılması, yapı kayıt belge tutarının hesaplanması yapı kayıt belgesinin alınması,zemin tespit tutamağı , röleve projenin çizilmesi,kat mülkiyetine geçilmesi veya cins tashihi aşamalarında yapılması gerekenleri içeren sürecin yönetilmesi ile kat mülkiyetine esas arsa payının hesaplama esasları hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

11_84

İMAR BARIŞINDA ÇİZİM ESAS KONULARI...

Daha sonra konuşan ER Mimarlık - Mimar Erhan ÖZKAN İmar barışı mevzuatında öngörüldüğü üzere yapı sınıfları ile uygulama türleri, röleve mimari proje çizim esas konularında bilgi verdi. 

"GEREKEN HUSUSLARA DİKKAT ETMEK GEREKİYOR"

Tapu Kadastro İstanbul II. Bölge Müdürü Sedat Cömertoğlu ise yapıkayıt belgesinin alınması aşamasını takip eden süreçte kat mülkiyetinin tesis ve tescili için gerekli belge ve bilgiler ile dikkat edilmesi gerekli hususlar konularında bilgi paylaşımında bulundu.


12_75

Daha sonra panelde katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!