dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2442.0
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64419.140$

Komşudaki deprem ile sallandık


Komşudaki deprem ile sallandık
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem ilimizde de hissedildi.
Narin

 HABER MERKEZİ-ELAZIĞ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

DEPREM MALATYA'DA DA HİSSEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 20.31'de yerin 9.4 km derinliğinde 5.2 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem çevre illerden de hissedildi. 

DEPREM VATANDAŞLARI SOKAĞA DÖKTÜ

Elazığ'da 5.2 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında vatandaşlar sokağa döküldü. 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre, Elazığ'a 25 kilometre uzaklıktaki Sivrice ilçesine bağlı Kavaklı köyü merkezli saat 20.31'de yerin 9.4 km derinliğinde 5.2 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin Elazığ dışında, Tunceli, Malatya, Diyarbakır ve Bingöl'de de hissedildiği öğrenildi. Elazığ'da deprem nedeniyle vatandaşlar kendini dışarı attı. 

1009_3

"HERKES DIŞARIDA"

Evde otururken çok şiddetli bir sallantı hissettiklerini belirten Mustafa Varol, hemen kendilerini dışarı attıklarını söyledi. Evde olduklarını aktaran Murat Kartal ise, “Bir anda masanın gidip geldiğini gördük. Bu esnada kendimizi dışarı attık. Herkes dışarıda. Zar zor kendimizi dışarı attık. Depremi hissettik.” dedi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEPREM İLE İGİLİ BİLGİ ALDI

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, depremle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletip bilgi aldığını belirterek, "Şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum yok, çok şükür can kaybı veya yaralı bir bekamız yok, bir kaç evde hasar var" dedi. Elazığ'a 25 kilometre uzaklıktaki Sivrice ilçesine bağlı Kavaklı köyü merkezli saat 20.31'de yerin 9.4 km derinliğinde 5.2 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem sonrası kent genelinde panik yaşanırken AFAD ekipleri de bölgeye hareket etti. 

"BİR KAÇ HASARLI EV VAR"
Bölgeye giden Vali Çetin Oktay Kaldrım'ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arayarak hem geçmiş olsun dileklerini iletti hem de bilgi aldı. İHA muhabirine bilgi veren Vali Kaldırım, "Merkez üssü Sivrice'nin Kavaklı ve uslu köyü arası bir bölge olan deprem sonrası tüm ekiplerimiz anında harekete geçti. Yaptığımız ilk tespitlere göre herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok. Her ihtimale karşı bölgeye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve jandarma ekiplerimizi yönlendirdik. Uslu ve Doğanbay köylerimizde hasarlı birkaç ev var. Bende önce Sivrici ilçesine oradan da Doğanbay köyümüze geçtim. AFAD ve jandarma ekiplerimizi bölgeye intikal ettirdik" diye konuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!