dore okulları
Malatya
11 Mayıs, 2025, Pazar
  • DOLAR
    38.77
  • EURO
    43.89
  • ALTIN
    4143.5
  • BIST
    9.391
  • BTC
    102916.45$

Sinüzit farklı hastalıkları tetikleyebilir!


Sinüzit farklı hastalıkları tetikleyebilir!
Sinüslerin iltihaplanması çok yaygın bir olgudur ve çeşitli sorunlara neden olabilir. Burun ve sinüsleri kaplayan mukoza zarı iltihaplanıp şiştiğinde, sinüzit hava akışını ve burun geçişinden drenajı bloke ettiği için farklı hastalıkları tetikler.
Narin

HABER MERKEZİ-İSTANBUL 

ENFLAMASYON, soğuk algınlığı veya grip olduktan sonra ve alerjisi olan kişilerde yaygındır. Ev ilaçları ve dinlenme ile tedavi edilir ve bakteriyel sinüzit durumunda antibiyotik gerekebilir.

Sinüzit enfeksiyonunuz olduğunu gösteren birkaç işaret vardır: Koku alma duyusunda azalma, yüksek ateş, burun akıntısı veya burun tıkanıklığı, sinüs ağrısı ve rahatsızlığı, baş ağrısı, halsizlik, göz hassasiyeti, balgamlı öksürük, Kötü koku.

Sinüzit iltihaplanmasına bakteriyel, viral veya mantar enfeksiyonları neden olur. Burnumuzda çoğu tehlikeli olmayan birçok bakteri vardır. Ancak sinüslerdeki kanallar kapandığında bakteriler artık kolayca geçemez ve çoğalamaz, enfeksiyona ve ardından iltihaplanmaya neden olur. Sinüzit iltihabına çoğunlukla viral enfeksiyonlar neden olur.

SİNÜZİT TÜRLERİ

Sinüzitlerin akut iltihabı: Dört haftaya kadar sürer ve virüslerden veya alerjilerden kaynaklanır. Soğuk algınlığı ile başlar ve semptomlar sinüs enfeksiyonuna dönüşür. Semptomlar belirtilen süreden daha uzun sürerse doktora gitmelisiniz çünkü bu durumda bakteriyel bir enfeksiyon olabilir ve bir antibiyotiğe ihtiyaç duyulacaktır. Tekrarlayan akut sinüzit: Alerji mevsiminde ortaya çıkar ve semptomlar üç aya kadar sürer.

Tekrarlayan akut sinüzit, yılda birkaç kez tekrarlayan bir iltihaptır. Kronik sinüzit iltihabı: Durmadan 12 haftadan, hatta bir yıla kadar sürer ve semptomlar, bakterilerin neden olduğu akut inflamasyondan çok daha hafiftir. Nedeni bulmak için bir kulak burun boğaz uzmanı tarafından muayene ve BT gibi ek tetkikler gereklidir.

Semptomların uzun süre devam etmesi ve kaybolmaması durumunda veya vücut ısısının birkaç gün yükselmesi durumunda doktora gitmek gerekir. Rahatsız olmasına rağmen, sinüs iltihabı genellikle kendi kendine geçer. Sık sık dinlenmek, dehidrasyonu önlemek için bol sıvı içmek ve yüksek ateş için ilaç almak aynı derecede önemlidir. Sinüzitlere, gözlere, buruna veya alnına uygulanan sıcak veya soğuk kompresler de yardımcı olabilir. Antibiyotiklere yanıt vermeyen kronik sinüslerde ameliyat gerekebilir.

DİRİLİŞ POSTASI GAZETESİ

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!