dore okulları
Malatya
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.84
  • ALTIN
    2404.8
  • BIST
    10276.88
  • BTC
    64286.05$

23 Nisan’da Cüzdanlarınız Hazır mı? Bayram Değil, Sermaye Şov!

24 Nisan 2024, Çarşamba 14:16
23 Nisan’da Cüzdanlarınız Hazır mı? Bayram Değil, Sermaye Şov!

23 Nisan…

Meclisin açılışını kutladığımız gün mü, çocukların şenlik yapması için mi, yoksa hilafetin kaldırıldığı gün olarak mı hatırlamalıyız? Bu soruların cevapları farklı olsa da, Malatya sokaklarından tutun, Türkiye’nin dört bir yanına kadar olan gözlemlerime göre durum çok başka.

Evet, bayram denince akla hemen neşe, eğlence, oyun geliyor. Ama dünkü manzara biraz farklıydı. Çocuklar evet çoktu, ama sadece şıkırtı sesleri çıkan cüzdanları olanlar bayram yapabildi. Şimdi size bir hesap vereyim: Etek 280 TL, kurdele ve penye 300 TL, ayakkabı 380 TL, eldeki ponpon 100 TL. Toplamda 1.060 TL! Bir çocuğun bayramı bin lira! Ve bu özel kıyafetler nereden alınıyor dersiniz? Tabii ki tekelci bir noktadan. Renkler, desenler aynı, farklılık yasak!

Parası olmayan çocuklar ne mi yapıyor? Uzaktan, mahzun mahzun izliyor. Günlük kıyafetleriyle alanlara girmeye çalışanlar ise, okul müdürlerinden başlayarak görevliler tarafından uzaklaştırılıyor. Müziğe ayak uydurup dans etmek isteyen bu miniklerin bu basit isteği bile geri çevriliyor.

Oysa 23 Nisan’ın ruhunda bu yok. Bayramın şatafatla, tek tipçilikle ne alakası var? Her çocuk, parası olsun olmasın, bayramda eğlenmeli. Herkes aynı sahnede, aynı mutluluğu yaşamalı.

Şimdi soruyorum: Bu bayram, gerçekten çocuklara mı armağan edilmiş, yoksa sermayeye mi?

Sevgiyle Kalın.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.