dore okulları
Malatya
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68141.338$

Sıtmapınarı Alt Geçidi Macerası: Trafiği Rahatlatma Çabası mı, Başa Bela mı?

22 Mayıs 2024, Çarşamba 10:32
Sıtmapınarı Alt Geçidi Macerası: Trafiği Rahatlatma Çabası mı, Başa Bela mı?

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Sıtmapınarı alt geçidinin artık bir “ucube” olduğunu ve trafiği daha da kötüleştirdiğini itiraf ederek kapatma kararını kamuoyuyla paylaştı. Evet, anlaşılan o ki bu alt geçit, vaat edilenin aksine, Yeşilyurt’un yollarını daraltmış, şehir trafiğini iyice içinden çıkılmaz bir hale getirmiş. Yol genişletme projesi ise çözüm olacak mı, yoksa yeni sorunların habercisi mi?

Geçit, yolun genişletileceğini söylüyor ama burada bir ironi var. İnönü Caddesi zaten tramvay sistemiyle prestijli bir hale getiriliyor ve trafiğe büyük oranda kapanıyor. Peki, bu cadde trafiğe kapatıldığında Sıtmapınarı ve Emeksiz alt geçitlerinin yetersizliği daha da belirginleşmeyecek mi? Burası Malatya’nın can damarlarından biri. Yol genişletildikten sonra, bu alt geçitlerin yeniden, daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesi gerekecek.

Bu, sadece Yeşilyurt Belediyesi’nin değil, tüm Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan bir iş. İnönü Caddesi’ni genişletip, modern bir tramvay sistemiyle donattıktan sonra, alt geçitler de elden geçirilmeli. Malatya’yı marka şehir yapma yolunda, bu tür altyapı çalışmaları büyük değer katacaktır.

Tabii ki, bunlar ciddi maliyetler gerektiriyor ama unutmayalım ki Malatya küçük bir şehir değil. Bu yatırımlar, tüm Malatya halkının yararına olacak. Olası aksiliklerde, değerli belediye başkanlarımızın “Malatya halkı için yapıyoruz” demesi, en azından niyetlerinin samimi olduğunu gösteriyor. Ve unutmayın, tarih her şeyi kaydediyor; yöneticilerimiz eser bırakmalı.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Sevdam MALATYA
    23-05-2024 06:33

    İstediğiniz kadar üstteki yolu genişletin alt geçidin kimseye zararı yoktur transit geçişler için en doğru uygulamadır aslında yukarısının SOLA DÖNÜŞLERİ PROBLEM BÜYÜK BİR DÖNER KAVŞAK SORUNU ÇÖZER.Ayrıca alt geçitten çıktıktan sonra her iki yöndede SAĞ tarafa araç parkını yasaklasanız %50 verimin arttığı görülecektir.Geçidi kapatmak çözüm değil.Benim ehliyetim 50 yaşında gezmediğim yer neredeyse kalmamıştır.İstasyon caddesine tramvay konusuna gelince yazık ederler.Bir taraftan ALT MERKEZLER OLUŞTURUP KENTİ RAHATLATALIM DERKEN BİR TARAFTAN ÇARŞIYI İYİCE KALABALIKLAŞTIRMAYA GAYRET EDİYORLAR.TRAMVAY DEMEK YOLUN BİR KISMINA EL KOYMAK DEMEKTİR.Çevre mahallelerden otomobiliyle gelen vatandaş arabasını merkez dışına parkedip çarşıyı yaya gezip dönüp arabasına binip evine gitmeli çarşı YAYALAŞTIRILMALIDIR

  • yorum avatar
    Nazım
    22-05-2024 17:14

    Madem öyle düzgün bir alt geçit yapsınlar...Yoksa orada trafik keşmekeş olur..

  • yorum avatar
    Battal
    22-05-2024 11:36

    Aynen öyle,evet o altgeçitler birer ucube..Ama cadde genişletilip tramvay da gelirse o zaman daha kullanışlı altgeçitler gerekecek...

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.