dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63633.034$

Ak Parti'den Kaçıyorlar!..

25 Eylül 2023, Pazartesi 11:40
Ak Parti'den Kaçıyorlar!..

 

-Ak Parti’nin Malatya siyasetinin, hepi-topu “on beş” kişi arasında, “kısır döngü” içine girdiğine dikkat ettiniz mi? 

-“Malatya siyasetini” neden Çin lokantasına benzetiyorum?

-“Ak Parti’nin Malatya siyaseti” 4 yılda değişebildi mi?

-20 küsur senelik Ak Parti’nin Malatya siyasetindeki tek değişimi ne zaman oldu?

-Ak Parti’den neden kaçıyorlar?

-Kısır döngünün elemanları gelinen noktanın farkında mı?

-Normalleşme adımlarına BİLSAM nasıl katkı sağlamalı?

-Malatya’da, sorunlarla ilgili olarak “nasıl” teşhis ve tedavi yolları aranabilir?

-Ak Parti’den Bülent Tüfenkci, CHP’den Veli Ağbaba’yı yan yana getiren kongrenin konusu neydi?

-Valilik, Malatya’da, neden “Git, İstediğini Yık” demiş?..

-Malatya’da yıkım pazarlığı nasıl yapılıyor?

-İnsanların büyük emeklerle, büyük hayallerle aldığı ve içinde halen eşyaları bulunan binaların, hesapsız kitapsız yıkılmasının yüreklerde açtığı yaralar nasıl kapanacak?

-“Yıkımlarla ilgili iddiaların” ardı arkası neden kesilmiyor?..

-Malatya’daki bütün iddiaları tek tek kaleme alıyorum!

-Bazı gözü dönmüş yıkımcılar ne yapmaya çalışıyor?

-İnsanlara vahim durumun düzeleceğine dair umut veriliyor mu?

-Fiskos Masasında ne var? 

-Haftanın karikatüründe ne var?

-Laf Ebesini okumadan geçmeyin!

***

Ak Parti’nin kurulduğu günden beri, en yüksek oy aldığı illerden biri Malatya olmuştur. Ak Parti’nin ilk olarak girdiği 22. Dönemde Malatya’dan çıkardığı milletvekilleri, Miraç Akdoğan, Ali Osman Başkurt, Ahmet Münir Erkal, Fuat Ölmeztoprak ve Süleyman Sarıbaş’tır. 

Bundan sonraki milletvekili listesini de şöyle sıralayalım:

23. Dönem - Öznur Çalık, Mahmut Mücahit Fındıklı, İhsan Koca, Fuat Ölmeztoprak, Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin. 

24. Dönem - Mahmut Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Hüseyin Cemal Akın, Ömer Faruk Öz.

25. Dönem - Taha Özhan, Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkçi.

26. Dönem - Taha Özhan, Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Nurettin Yaşar, Mustafa Şahin

27. Dönem - Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı

28. Dönem - Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Abdurrahman Babacan 
 
Ak Parti’nin Malatya  siyasetinin, hepi-topu “on beş” kişi arasında, “kısır döngü” içine girdiğine dikkat çekmek istiyorum. 

Malatya’da Ak Parti’nin kurucu il  başkanı Ali Osman Başkurt’tu. Ahmet Münir Erkal ise Fazilet Partisi’nin belediye başkanıydı. Bu iki isim de daha sonra milletvekili oldular. İhsan Koca da il başkanlığından milletvekilliğine geçen isimdi. Kendisini birkaç sene sonra yeniden il başkanı olarak gördük. Ardından da bilahare milletvekilliği koltuğuna oturdu. 

Ak Parti’nin il başkanlığı ve milletvekilliği görevlerini ifa eden isimlerden bir başkası ise Mustafa Şahin’di.  Ahmet Çakır’ı da aynı görevlerde sırasıyla gördük. Kendisi ayrıca iki dönem de belediye başkanlığı görevinde bulundu. Sonrasında da milletvekili koltuğuna oturdu.

Hatırlanacağı üzere, Hakan Kahtalı il başkanlığı görevini yürüten bir isimdi. Daha sonra milletvekili olarak gördük kendisini. 

Yaklaşık 4 yıl önce “Malatya siyaseti, Çin lokantası gibi!..” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Mezkur yazıda Çin Lokantasının özelliğini anlatırken, “Yuvarlak masa etrafında oturulur, bu masa dönen bir platform üzerine kuruludur. Masanın üzerinde et, balık, tavuk, çorba, salata vesaire vardır. Masa dönerken, herkesin önüne yiyecekler sırayla gelir.” ifadelerini kullanmış ve “Nereden çıktı bu Çin Lokantası?” diyeceklere de cevap olarak; Malatya’daki Ak Parti siyasetinin Çin lokantasına benzettiğimi belirtmiştim. 

O günden, bugüne kadar pek bir şey değişmedi. Söz konusu yazının üzerinden 4 sene geçti ve “bir değişiklik”le Ak Parti’nin Malatya siyaseti “Eski tas, eski hamam” devam ediyor. Önümüzde bir yerel seçim var ve kimin aday olacağıyla ilgili hayli “spekülasyon” da var.

Ak Partili siyasetçiler, önce il başkanı, sonra milletvekili veya belediye başkanı oluyor. Hatta kimisi ikinci kez il başkanlığı koltuğuna oturup akabinde yeniden milletvekili oluyor. Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığı sırasında Nurettin Yaşar ve Taha Özhan yeni simalar karşımıza çıkmıştı. O dönemi çıkarttığımızda Ak Parti, vatandaşın önüne yeni bir simayı koyamamış gibi görünüyor. Son seçimlerde İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak yeni sima olarak görünse de, o da Fuat Ölmeztoprak’ın kızı olduğu için seçildi. Ak Parti’nin yeni sima olarak vatandaşın önüne koyduğu tek isim ise, Abdurrahman Babacan oluyor. 20 küsur senelik Ak Parti’nin Malatya siyasetindeki tek değişimi, Abdurrahman Babacan olmuş. 

Aklı başında, sıhhati yerinde, zekası-idraki muhteşem, vizyonu geniş, misyonu sağlam insanlar, siyasete giremiyor, hatta girmek istemiyor. Çünkü, bu kısır döngünün elemanlarının kendilerine müsaade etmeyeceğini, bilakis aleyhte mücadele edeceklerini bildikleri için, Ak Parti siyasetinden şiddetle kaçıyorlar.  

NORMALLEŞME ADIMLARINA BİLSAM DA KATKI SAĞLAMALI

Malatya’mızda 2005 yılında kurulan Bilgi Yolu Eğitim, Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM), önceleri siyasi saiklerle bir yerlere çekilmeye başlamıştı. Başlarda çok güzel proje ve organizasyonlara imza attı bu kuruluş. Efsaneleşmiş valilerimizden Ulvi Saran’ın da haftada birkaç kere saatlerce buradaki projelerle alakadar olduğunu biliyorum. Dediğim gibi başlarda çok güzel işlere imza atan bu kuruluşumuz, başındaki insanların siyasi emelleri sebebiyle atıl bir duruma geldi. 

Geçtiğimiz Cumartesi günü BİLSAM’ın kongresi vardı. Çeşitli siyasi görüşlerden akademisyenlerin yeni yönetime seçildiği kongreye katılımın da renkliliği, olumlu bir hava estirdi. Ak Parti’den Bülent Tüfenkci, CHP’den Veli Ağbaba ve ismini hatırlayamadığım birçok insan, kongreye katıldı. 

Böylesine güzide bir kuruluşun her siyasi görüşe eşit mesafede durma gayreti göstermesini büyük bir memnuniyetle karşılarken, toplumun beklentilerinin de göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizmek istiyorum. BİLSAM’ın yeni yönetiminden, halkın büyük beklentileri var. Siyasetten uzak bir görüntü sergileyen yeni yönetimin, siyaset üstü kalarak yoluna devam etmesi, bu toplum için büyük bir kazanım olacaktır. Bu kazanım, kamuya da, siyasete de, yerele ve ulusala da lafını geçirmenin anahtarı olacaktır. 

BİLSAM’daki yeni yönetim, Kahramanmaraş merkezli depremlerle büyük yıkım yaşamış Malatya için, yeni bir umut kapısı oldu. Yaşanan afet sonrası, yaşanan sıkıntılarla ilgili bir çalışma bekliyorum mesela BİLSAM’dan… Eğitim, sağlık ve asayiş sorunlarıyla ilgili çalışmalar yapılabilir. Mevzuattaki yapısal sorunlar ele alınarak, imarla ilgili çalışmalardaki aksaklıklar da giderilebilir. Üzerinde çalışılacak sorunlarla ilgili olarak, uzmanlarla bir araya gelerek, teşhis ve tedavi yolları aranabilir. Bence BİLSAM’ın ilk yapacağı iş de, sorunların tespiti ve giderilmesi için nelerin yapılacağıyla ilgili bir rapor hazırlayıp, Sayın Cumhurbaşkanı’ndan başlayarak, aşağıya kadar herkese bu raporu ulaştırmalıdır. Belki de BİLSAM’ın kurulduğu ilk günden bugüne kadar yaptığı işlerin en önemlisi de bu olacaktır. Son söz olarak; Yeni yönetimin hem ülkemize, hem de Malatya’ya hayırlı olmasını diliyorum. 

VALİLİK “GİT, İSTEDİĞİNİ YIK” DEMİŞ!..

Kahramanmaraş merkezli depremlerle enkaz haline gelen Malatya’da, yıkım işleri bütün süratiyle devam ediyor. Yıkımlarla ilgili hemen her gün yeni bir iddiayla karşılaşıyoruz. İşte son iddia: Patlatmayla yıkım yapan firmaya “Kafana göre takıl” denilmiş. 

Yukarıda birkaç kelimeyle anlatmaya çalıştığım bu iddiayı biraz daha detaylandıracak olursak;  Patlayıcıyla yıkım yapan firma çağırılıp “Sana 250.000 metrekare yıkım verdim. Kaç lira vereceksin?” Firma da  “Şu kadar para vereceğim” diyor ve onayı alıyor. Firmanın yetkilileri de 12 katın üstü  olan ve daha çok para kazanılacak hangi bina varsa, onu seçiyor ve işe girişiyor. Bina hakkında yıkımın ertelenmesi için mahkemeye başvurulmuş olsa dahi, yıkım ertelenmiyor. Bu iddiayı ortaya atanların verdiği bir örnekse kan donduruyor. Patlatılarak yıkılan binalardan biri için, yıkımdan bir gün sonra mahkemeden erteleme kararı çıkmış. Ama ne fayda ki, bina yerle bir olmuş durumda.

Şayet bu iddialar doğru ise, önümüzdeki günlerde onlarca hatta yüzlerce dava açılacak. Bu işte kimin sorumluluğu varsa hesabını verecek. Verecek vermesine de; İnsanların büyük emeklerle, büyük hayallerle aldığı ve içinde halen eşyaları bulunan binaların, hesapsız kitapsız yıkılmasının yüreklerde açtığı yaralar nasıl kapanacak?

Bu tür yıkımlarla ilgili olarak korkum o ki; İşi mahkemeye götürmeyip kendi halletmeye(!) kalkışan birinin ortaya çıkması.   

YIKIMLARLA İLGİLİ İDDİALARIN ARDI ARKASI KESİLMİYOR!..

Elime geçen son iddia ise; Bazı gözü dönmüş yıkımcılar, özellikle sitelerde keşif yapıyormuş. Sosyal donatısı çok olan, ağacı fazla olan, düzeni güzel bulunan ve çok para getirecek siteleri tespit ediyor ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) yetkilerine “Buranın yıkım işini bize verin” diyormuş. Yani YİKOB’a baskı yapıyorlarmış. Binanın sağlamlığı veya mahkemelik olması onları ilgilendirmiyor. Büyük bir ihtimalle de mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verecek. Ama adamın gözü dönmüş ya “Ben devletten burayı parayla aldım” diyerek geleni geri gönderiyormuş. 

Sonuç olarak; Bu da bir iddia. Ama büyük bir iddia tabii ki... Yukarıda bahsettiğim konularla ilgili savcılık el koymadıkça veya valilik bir tedbir almadıkça, ya da ihaleler sağlıklı yapılmadığı müddetçe, bu tür iddiaların ardı arkası kesilmeyecek gibi…

UMUTLARI, DİRİ TUTMAK GEREK!..

Geçtiğimiz günlerde bir yerde okumuştum. Van depreminden sonra, insanların “psikolojik durumu”yla ilgili çeşitli araştırmalar yapıldığından bahsediliyordu. Bu araştırmalar sonucunda “Afete maruz kalmış insanların” direnç katsayısı 6 ay boyunca sabit kalıyormuş. “Her şey düzelecek. Yeniden eski halimize geleceğiz” gibi düşüncelerle başına gelenlere direniyormuş insanlar. 6 aydan sonra ise, direnç katsayısı yavaş yavaş düşüyormuş. Bu süreç bazı kişilerde 1 yıla hatta 1 buçuk yıla kadar çıkıyormuş. Bu süreçte intihar edenler veya akıl sağlığını yitirenler de oluyor. Asıl sıkıntı 6. Aydan sonra başlıyormuş. Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden yaklaşık 8 ay geçti. İnsanların direnci de yavaş yavaş düşmeye başladı. 

İnsanların direnç katsayısını yüksek tutmanın yolu, umutlarını diri tutmaktan geçer. Yani insanlara vahim durumun düzeleceğine dair umut vermek gerekir. 

Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimler, insanların umutlarını diri tutmanın bir yolu aslında. Bence, bütün siyasi partiler, seçim stratejilerini bunun üzerine belirlemeli. Çözüm yolları bularak, vatandaşın karşısına çıkmalı ve insanlara umut vermeli. Durum böyle olmaz ise, bölgede oy kullanacak insan da bulunamayacak. 

FİSKOS MASASI:

-Malatya Valisi Ersin Yazıcı, afetin ilk anından bugüne kadar yapılan çalışmaları (!) fecaat olarak yorumlamış.

-Bir önceki YİKOB Başkanı vali yardımcısı, usulsüz işler yaptığı iddiasıyla görevinden alınmış.

-Vatandaşın tahammülsüzlüğü ve siyasetçinin patavatsızlığı, bürokrasinin çalışmasına engel oluyormuş.

-Malatya, el değiştiriyor ve nitelikli göç veriyormuş.

-Mustafa Katipoğlu, Yeşilyurt’tan adaymış.

-Arguvan, Arapgir ve Hekimhan belediye başkanlarının rağmına, Barış Yıldız CHP Malatya İl Başkanı olmuş.

-Arguvan Belediye Başkanı, Veli Ağbaba hakkında çok eleştirel konuşmalar yapıyormuş. 

-Malatya’da yapıldığı iddia edilen bir anket sonucunda, Öznur Çalık’ın yüzde 78, Ramazan Özcan’ın ise yüzde 22 oranında olumlu oyu varmış. 

-Ankara’da, Selahattin Gürkan’ın yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı olmasına yüzde 50 ihtimal verilirken, Öznur Çalık ise yüzde 25’te kalmış. 

LAF EBESİ:

Deprem sonrası, “Eve ev…” denilince, herkes az hasarlı evini ağır hasarlıya çevirmeye çalıştı. “Bir kaç evi bulunanın, sadece bir evine nakdi yardım yapılacak” denilince, bu defa da ağır hasarlı evini, az hasarlıya çevirmeye çalışanların sayısında patlama yaşandı. Bu ahlak anlayışı ve ihtirasla, Allah’dan rahmet, devletten de adalet beklemeye yüzümüz var mı?

Selam ve dua ile
Fiemanillah

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ahh Malatyam
    28-09-2023 10:08

    Deprem sürecinde Malatyamıza en faydalı olan isimlerden biri Mimarlar odası başkanıdır. Yunus emre fidanel'in bu şehre çok ciddi faydası olacağı kesindir ama siyasete girer mi bilinmez. En son kulislere göre il başkan yardımcılığını reddetmişti. Malatyalı vatandaşlar bu isim için özellikle yeşilyurt belediyesi için baskı kurmalı.

  • yorum avatar
    Yeşilyurtlu
    28-09-2023 10:01

    Bu üç belediye başkanı da gitmeli artık.Malatyanın bu durumda olmasının sebebi bu üç belediye ve çin masasıdır. Mimar olması şartıyla taze kan lazım Murat bey.

  • yorum avatar
    Numan kurgusuz
    27-09-2023 19:17

    Kaleminize sağlık

  • yorum avatar
    Halime pekmezci
    27-09-2023 19:17

    Ailesi depremzede biri olarak evin hasar durumunu bile anlık olarak güncelleyen bir yönetimle iç içeyiz ağır hasarlı yok orta hasarlı hayır ne hasarı diyip insanları muzdarip ediyorlar yönetimim değişmesi gerekiyor buna uygun yazılar bekliyoruz.

  • yorum avatar
    Yusuf Özkan
    26-09-2023 23:39

    Elinize sağlık Karikatürler çok manidar

  • yorum avatar
    Nevzat Çelik
    26-09-2023 21:28

    Yazınızdan çok istifade ediyoruz. Teşekkürler Murat bey. Karikatürler de yazınızın adeta özü gibi. Çok profesyonelce. Çizeri de ayrıca tebrik ediyorum.

  • yorum avatar
    Veysi
    25-09-2023 23:25

    Malatya ya sağlam yöneticiler gönderilmeli..Burdan devletime sesleniyorum bu gidişle Malatya bitecekkkkk

  • yorum avatar
    Ziya
    25-09-2023 22:20

    Yeşilyurt umudu ahmet çakırın koruması ise vay halimize

  • yorum avatar
    Yasul Serkan
    25-09-2023 21:34

    Bu çin lokantasından vatandaş ne zaman yemek yer Murat bey?

  • yorum avatar
    Mehmet Ünal
    25-09-2023 20:31

    Malatya ya çok yazık. SELATTİN GÜRKAN gibi ufku olmayan bir belediye başkanı var•Malatya’da halkla muhatap olmayan kendi aralarında ver külahı al külahı oynayan vekiller var• MALATYAYA yazık oluyor. Halk bunların arasında tost olmuş• Yiyin efendiler yiyin. Askırıncaya dek , püskürün çeye dek. Haram nefse hoş gelir•

  • yorum avatar
    Gazali
    25-09-2023 19:47

    Belediye başkanlarının tamamı değişmeli yeni yüzler görmek istiyoruz. Hiçbirinin memlekete bir faydası yok.

  • yorum avatar
    Asım 23
    25-09-2023 18:32

    7 aylık dönemde Malatya da yine en iyi yönetici kesinlikle Selahattin Gürkan..

  • yorum avatar
    Turgut
    25-09-2023 15:17

    Gerçek anlamda eleştiren yok kimseyi. Sanki herkesin bir şekilde çıkarı var gibi davranıyor. Bunlardan iyisi yok diğerleri gelirse Halimiz nice olur diyenler var hep Malatya da. Oysa devlet kalıcı hükümet ler gidicidir.

  • yorum avatar
    Hüsnü Darıcı
    25-09-2023 15:12

    Malatyanın içinde gezen siyasetçiler neden eleştirilmez anlamıyorum herkes buyurun başkanım hoş geldin başkanım seviyoruz sizi başkanım diyor. Az aklımızı başımıza alıp düşünmemiz lazım bunlar yönetiyor şehrimizi deyip hesap sormalıyız.

  • yorum avatar
    Furkan Yılmaz
    25-09-2023 14:31

    Dikkat ederseniz bazı binaları patlayıcı bile yerle bir edemiyor. Geçtiğimiz günlerde karşıma bu şekilde bir video çıkmıştı. Yıkım ekibi ve uzmanlar binaya patlayıcıyı yerleştirdi. Ama bina yerle bir olmadı. Hala ayakta kaldı. Depremin yıkamadığı binayı patlayıcı da yıkamadı. Bu binadan öyle ya da böyle kurtulmak istediler galiba diye geçirdim içimden. Ama olayın vahametini sizin yazınızdan sonra daha iyi kavradım. Yazıklar olsun Böyle düzen mi olur? Birileri kâr edecek diye yıllarca verilen emekler zorla heba edilir mi?

  • yorum avatar
    Fırat
    25-09-2023 14:27

    Malatya Valisi Ersin Yazıcı'nın kendi çalışmasını da gördük. Yıkım protokolü ile binalar patlatılmadı mı? Özel bir organizasyona gerek var mı?

  • yorum avatar
    Ece
    25-09-2023 14:24

    Ak Parti seçimde de yerinde dönüşüm yaparsa hata yapar. Artık yerinde dönüşüm kabul edilemez. Başka yerlerde adayların aranması şart oldu. Tanıdık simaların yerine taze kan lazım

  • yorum avatar
    Sibel
    25-09-2023 14:22

    Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olanlara geçmiş olsun. Allah fakirin karnını zenginin gözünü doyursun yeter.

  • yorum avatar
    Yakup
    25-09-2023 14:18

    Bu yerel seçim Ak parti için zor geçecek. Zaten konuşulan isimlerde ısıtılıp önümüze konulan isimler.

  • yorum avatar
    Yunus Emre
    25-09-2023 14:15

    Karikatür oldukça profesyonel. Sayfalarca yazının özeti niteliğinde. Tebrik ederim

  • yorum avatar
    Mustafa Özen
    25-09-2023 14:14

    Eskiden bize tarih derslerinde babadan-oğula geçen sistemi anlatırlardı ve günümüzde demokrasinin gelmesiyle bu sistemden kurtulduğumuz izah edilirdi. Artık daha modern ve yönetimde herkesin söz sahibi olduğu olacağı bir düzen vardı. O günlerde buna inanmışız. Ama günümüzde bakıyorum ki, bir arpa boyu yol kat edilememiş. Babadan oğula Osmanlı sistemi damarlarımızda var. Koltuğa yapışan kalkmamış. Yemişte yemiş. Yeni beyinler genç dinamik sayılan gruplar pasifize edilmiş.

  • yorum avatar
    Rüzgar
    25-09-2023 14:10

    Murat Bey Malatya'da artık umutları diri tutmak pek mümkün değil. Depremin ilk zamanlarında yapılan açıklamalarla heyecanlanan Malatyalının gözündeki ışık söndü. Ne zaman normal hayata döneriz diye soranlara, peçete örneği veriyorum. Bir peçeteyi ortadan ikiye yırtın İşte Malatya'nın yeni normali bu. O peçeteyi tekrar eki haline döndürmeye ihtimal bile yok. Yapıştırsan yapışmaz. Yıprandıkça yıprandı ve buruştu. Bizim Malatyalılar olarak yeni normalimiz yırtık bir peçete misali. Kabul etmek lazım. Olmadı, imkan vardı belki, ama imkansızlaştı. Malatya yıkık, dökük, toz-duman, perişan... Kabul etmek lazım. Üstelik kent her geçen gün biraz daha harabeye dönüyor.

  • yorum avatar
    Selim
    25-09-2023 13:52

    Mehmet Çınar başarılı ama ülke gündeminden düşmüyor mübarek...Reklamın iyisi kötüsü olmaz diyor heralde...

  • yorum avatar
    Yiğit Mamsuroğlu
    25-09-2023 13:51

    Umarım belediye de Selahattin Gürkan ile devam edilmez. Koskoca şehre yazık olur.Biz umudumuzu diri tutalım;Olmaz olmaz demeyelim, Olmaz olmazsa olmaz olmaz....

  • yorum avatar
    Şahin
    25-09-2023 13:49

    Mustafa Katipoğlu doğru isim olabilir ama yedirmezler bana kalırsa...

  • yorum avatar
    Tamer
    25-09-2023 13:49

    Sayın yazar Taha Özhan ve Nurettin Şahin iki yeni isimdi ama Malatya'ya ne kattılar. Söz konusu iki isimde vekilliği döneminde toplam 10 sefer Malatya'ya gelmemiştir. Keramet ismin yeni olmasında değil; ismin niteliğinde, kabiliyetine. Hee eskiler ne yapıyor derseniz; onlarda Allah'a emanet...

  • yorum avatar
    Ah Malatya vah Malatya
    25-09-2023 13:47

    Mehmet Çınar Osman Güder Selahattin Gürkan bu milletin ahı sizin üzerinizde bunu bilesiniz...

  • yorum avatar
    Tarık
    25-09-2023 13:46

    Devlet diyecekki yerel yöneticiler Malatya da başarısız olduğu için ben valimi belediye başkanı gibi çalıştıracam..Bunu depremin üzerinden yedi ay geçmesine rağmen Malatya nın durumundan anlayabiliriz...

  • yorum avatar
    Hikmet
    25-09-2023 13:42

    Valla can alıcı nokta yazınızdaki Malatyalıların tahammül ve umut eşiğinin kırılmış olması Murat Bey..Malatya da durmak için sebep bulamayan insanlar çekip gidiyor...

  • yorum avatar
    Adem
    25-09-2023 13:35

    Hangi Ankarada Sayın Çetin? Ankarada Selahattin Başkan yüzde 1 bile değil...Senin yazıların güzel lakin iş Selahattin Başkana gelince tarafgirliğin çok net sırıtıyor.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.