dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.91
  • ALTIN
    2443.1
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63065.11$

Ak Parti'nin Yaptırdığı “Temayül”de Sabotaj Var!..

04 Aralık 2023, Pazartesi 17:42
Ak Parti'nin Yaptırdığı “Temayül”de Sabotaj Var!..

 

-Ak Parti’deki temayül yoklaması öncesi gerçekleşen bir hadiseyi duydunuz mu?

-Temayül yoklamasını, sabote etmeye yönelik atılan mesajda ne yazıyordu?

-Kimlik belirsiz olsa da, mesajı gönderen kişinin amacı neydi?

-Ak Parti’nin döneminde, hem dindar, hem de Atatürkçü neslin ortaya çıktığını bilmeyenimiz var mı?

-Atılan mesaj amacına ulaşabildi mi?

-Sizce dartanyan bir varsayımla,  dini siyasete alet eden “acuze” bu “safoş”, kim olabilir?

-Malatya lobisi, iflas mı etti?.. 

-Malatya siyaseti, iflas bayrağını mı çekmiştir?

-Malatya’nın sesini duyurmasını beklemek hayal mi?

-Ömer Faruk Öz hangi konuda haklı?

-Pütürgelilerin her biri, bir lobi midir?

-Pütürge Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın “Vefa günü” organizasyonundaki izlenimlerimi paylaştım!

-Yazımda, ilginizi çekecek “lobi ve sinerji oluşturmayla ilgili bir anekdot” yer alıyor! 

-Ramazan Yaylacı, “Yeşilyurt için” sürpriz olur mu?

-“Halkta karşılığı olan aday” ve “Uzlaşıyla seçilen aday” meselelerini, bir gazeteci gözüyle irdeledim! 

-Bütçesi oy birliğiyle kabul edilen tek büyükşehir olduğumuzu biliyor muydunuz?

-Bütçe görüşmesinin kapanışında konuşan “CHP’li Meclis Üyesi Günnur Tabel” ne dedi?

-“Dore Okulları” emin adımlarla ilerliyor!..

-Malatyalı hemşerimiz Çağrı Avcı ve Kadir Çitil’in “mihmandarlığı”ndaki okulların başarısı nasıl yayıldı?

-“Fiskos masasında” ne var?

-“Haftanın karikatüründe” ne var?

-“Laf Ebesini” okumadan geçmeyin

***

“Sözün kıymeti, söyleyene göre değişir”ken, anlam da kazanmış olur. Söyleyen kişi “dürüstse”, “itibar edilir”. Değilse, o söze itibar edilmediği gibi, haber niteliği taşıyorsa, “Asparagas” denilip geçilir. Söz sahibi belli değil, yani Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’ysa, o söz, hiç itibar görmez. Bu cümleleri, arka arkaya sıralamamdaki sebebe gelecek olursak; Ak Parti’deki temayül yoklaması öncesi gerçekleşen bir hadiseyi anlatmak isterim.
 
TEMAYÜL YOKLAMASINI, SABOTE ETMEYE YÖNELİK BİR MESAJ!..

“Yerel seçim çalışmaları”na büyük gayret ve özenle girdiğine şahitlik ettiğimiz Ak Parti’de, geçtiğimiz günlerde bir “temayül yoklaması” gerçekleşti. Hemen öncesinde, bütün teşkilat üyelerine bir mesaj gitti. Kaynağı ise “yurtdışından bir numara”ydı. Profil kısmında, Selahattin Gürkan’ın resminin bulunduğu mesajın muhtevası ise, Gürkan’ın aleyhine ve karalamaya yönelik fasarya bir içerik barındırıyordu…

Benim de elime geçen mesajda, ilk dikkatimi çeken husus, Selahattin Gürkan’ın eşinin “Atatürkçü Düşünce Derneği”nin üyesi olmasıydı. “Dini terim”lerin kullanılması ve muhataplarına “ölüm”ü ve “cehennem”i vurguluyor olması da, dikkat çeken ikinci husus idi. Mesajın dikkat çeken bir başka yanı da, Selahattin Gürkan’ın katıldığı bir televizyon programının canlı yayınında “Depremde vefat eden kişileri, inanç hassasiyeti gözeterek defnettik…” konusunu anlatıyor olmasıydı. Bundan dolayı da, Malatya’nın tüm Türkiye’de rezil olduğu “iddiası” vardı…


 
FAİLİ MEÇHUL OLABİLİR DE!..

Yukarıda da bahsettiğim gibi mesaj, Ali, Veli, Ahmet veya Mehmet’ten değil de, belirsiz bir kişiden geliyordu. Kimlik belirsiz olsa da, mesajı gönderen kişinin amacı “bariz” bir şekilde ortada duruyordu. “Şehrin mukadderatı”nı etkileyecek ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı “koltuğunda gözü olan” birinin mesajı yazdığı veya yazdırdığı, açık-seçik, belli oluyordu…

Zamanlaması hayli manidar olan mesajı, kimin gönderdiğiyle ilgili “tahminim” olmasına rağmen, ismini zikretmeyi “makul bir hareket” olarak görmüyorum.
 
DİNDAR GİBİ GÖRÜNÜP, DİNSİZLİĞİ SALIK VERİYOR!..

Muhtevasını ana hatlarıyla anlattığım mesajın amacına ulaşıp ulaşmadığını bilemem, ama bir kaç meseleyi göz önüne sermek isterim. 

Atatürk’le ilgili herhangi bir derdi olmayan Ak Parti’nin döneminde, hem dindar, hem de Atatürkçü neslin ortaya çıktığını bilmeyenimiz yoktur. 

Ayrıca; “Allah”, “din” ve “iman vurgusu” yapılan mesajdaki depremde vefat edenlerin cenaze işleriyle ilgili vurgu, yazanın inanç yapısını da ele veriyordu. Çünkü, inancımız muvacehesinde cenazelerimizin defnedilmesinden rahatsız olunduğu belliydi. Halbuki cenazeyi inançlarımız çerçevesinde defnetmek; Hukuk-u İslamiye’de farz-ı kifaye ve sünnet-i kifaye bir emirdir. Şahsi farzlardan daha da önemlidir. Ki buna “Şeair-i İslamiye” de denilir. 

Anlaşılan o ki; Mesajı atan kişi, kendisini “dindar” gibi gösterip, “dinsiz bir eleştiri de bulunuyordu…”. Sahi sizce dartanyan bir varsayımla,  dini siyasete alet eden “acuze” bu “safoş”, kim olabilir? 

Hadi düşünün bakalım… 
 
  
 
MALATYA LOBİSİ, İFLAS ETTİ!.. 
 
Dün, Pütürge Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın “Vefa günü” organizasyonu vardı. Renkli simaların katıldığı organizasyonda, Ak Parti’nin eski milletvekillerinden Ömer Faruk Öz ile CHP’li eski belediye başkanı Necdet Ayaydın da katılmışlardı. Türk Halk müziği sanatçılarından Belkıs Akkale’nin renklendirdiği organizasyonda, üst düzey işadamlarını da gördük. 

İş, siyaset ve eğitim temsilcilerinin katıldığı bu etkinlikte, Ömer Faruk Öz, “Depremde Doğanyol ile Pütürge, krizi fırsata çevirdi…” şeklinde bir konuşma yaptı. Öz, bu minvaldeki sözlerini desteklemek için de; “Doğanyol ve Pütürge’de, güzel, nezih ve kaliteli evler ve işyerleri yapıldı. Bu iki ilçemiz, devletin imkanlarından ziyadesiyle istifade etti.” dedi.

Konuşmanın devamında, Kahramanmaraş merkezli depremlerle yıkılan Malatya’nın, “sesini duyuramadı”ğını ve neden sesini duyuramadığını da “anlamadığını” belirten Ömer Faruk Öz’e katılıyorum. Hak verdiğim o konuşma yapılırken, aklımdan geçenleri aktarmak istiyorum: “Evet!.. Ömer Faruk Öz haklı. Ki, öyle!..” Kendi ifadesiyle, Kahramanmaraş merkezli depremlerle harabeye dönüşen Malatya’da, 40.000’e yakın bina, 120.000’e yakın ev ve 25.000’e yakın da iş yeri yıkılıp tekrar yapılmayı bekliyor. 

Malatya, depremlerden en çok etkilenen illerin üçüncüsü olmasına rağmen, sesinin duyulmamasının en büyük sebebi, “Malatya lobisi”nin iflas etmiş olmasıdır. Malatya siyaseti, iflas bayrağını çekmiştir. 

Bir kaç ay önce kurulan kabinede bir “bakanlık alamayan”, “genel başkan yardımcılığını hayal dahi edemeyen” bir Malatya’dan bahsediyoruz. İktidar partisinin “kurullar”ında bir tane bile “temsilcisi” olmayan Malatya’nın sesini duyurmasını beklemek, ham “hayal”den başka bir şey değildir. 
  
PÜTÜRGELİLERİN HER BİRİ, BİR LOBİDİR!..
 
Pütürge Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın “Vefa günü” programında konuşma yapanlardan biri de, nezdimde çok kıymeti bulunan, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Hidayet Işık oldu. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal dönemindeki bir anısını paylaşan Hidayet Işık, “Pütürgeliler, Dedeman Oteli’nde toplanıyorlar. Diyorlar ki; ‘Bu dönem Pütürgeli bir milletvekili adayımız olsun. Bunu kendi aramızda tespit edelim…’ ”

Bu kadar güzel büyük abileri ve kardeşlerimizi bir arada görmüşken, bu konuyu paylaşmak istedim. Çünkü ben bu konudan dolayı çok muzdaribim… 

Dedeman Otel’de sürekli toplanıyoruz. “Pütürgeli bir aday” tespit edeceğiz. 

Rahmetli Özal’a gidip “Pütürgeli bir milletvekilimiz olsun. Biz şu kişilerde uzlaştık. Bunu istiyoruz…” diyeceğiz. 

Defalarca toplandık. Ben aday falan değilim. Çok gencim o zaman, 30’lu yaşlardayım. Beni sadece iş adamı olarak çağırıyorlar. 

Bir aday üzerinde uzlaşmıştık. Bu arada bir kaç arkadaş “Bir aday olursa, bu Özal’a dayatma gibi olur. Biz üç aday seçelim.” dedik. O toplantıda bir tek rahmetli İbrahim Şahin abiyi hatırlıyorum. Bir de Mahmut Edip Akkurt vardı. Diğer isimleri hatırlamıyorum. Herhalde 40 seneden fazla geçti üzerinden...

Biz o üç adayı aldık. Ben de, o üç kişinin içindeyim. Ankara’ya gidecek kişilerle beraber gittik. Randevu aldık. Rahmetli Özal ile buluştuk. Kendisine “Efendim, Pütürgelilerle birlikte birkaç aday belirledik. Bu seçimde Pütürgeli bir milletvekilimiz olsun istiyoruz. Üç isim de burada…”dedik. 

Özal da “Çok iyi yapmışsınız. Siz gidin. Öğleden sonra tekrar gelin. Konuşalım…” dedi. 

Öğleden sonra tekrar gittik. Özal bize “Evet hemşerilerim. Çok iyi yapmışsınız. Bu dönem, Pütürgeli bir milletvekilimiz olacak. Adayınız Yusuf Bozkurt Özal’ dedi. 

Biz şok olduk. Kapıyı nereden bulacağınızı şaşırdık. Ne bekliyorduk, ne oldu? 

Konu kapandı. Milletvekili seçimi yapıldı. Birkaç ay sonra biz Mehmet Keçeci ile bir yerde karşılaştık. “Ya Başkanım, bu iş niye böyle oldu? Nasıl oldu?” dedik. 

O da “Siz birinci görüşmeden gittikten sonra, Özal beni çağırdı. Dedi ki; ‘Pütürgeli hiç biri, diğerinin arkasından gitmez. Her bir Pütürgeli, başlı başına bir lobidir. Dünyayı lobiler idare ediyor. Pütürgeliler de kendi başına bir lobidir.’ ” ifadelerini kullandı. 
  


 
LOBİ VE SİNERJİ OLUŞTURMAYLA İLGİLİ BİR ANEKDOT!..

Pütürge Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın organizasyonundan söz açılmışken, Ömer Faruk Öz’ün konuşmasının bir başka kısmı aklıma geldi. Kendisi, Malatya lobisinin nasıl olması gerektiği ve sinerji oluşturulmasıyla ilgili çok güzel bir anekdot aktardı. 

Ömer Faruk Öz’ün bu anekdotunu da istifadenize sunuyorum: “Mevlüt Aslanoğlu diye bir milletvekilimiz vardı. Arapgirliydi. Aslanoğlu, CHP milletvekiliydi. Ben de Ak Parti’den. Aynı dönemde milletvekilliği yapıyoruz. Malatya’ya gelecek projelerde birlik oluyorduk. Mevlüt abi problem çıkartıyordu. 

Ben de “Bakın sayın bakanım, problem çok büyük…” diyordum.  Problemi, Malatya için bir verime dönüştürüyorduk. Yani çok farklı bir insandı. Malatya için, yüreği çarpan Mevlüt Aslanoğlu’nu rahmetle anıyorum. 

Mevlüt abiyle ilgili bir anımı anlatayım. Plan Bütçe Komisyonu’ndayız. Mevlüt abi geldi, cebinden bir kağıt çıkarttı. Bakan beyin önüne koydu. Bakan bey, hiç okumadan “Mevlüt bunlar artık geçti. Ömer Faruk Öz’e götür! Okursa bana getir…” dedi. 

Mevlüt abi, bu duruma çok bozuldu. Aradan 3-5 gün geçti. Maliye bakanının beni aradığı söylendi. Bakan, telefonda “Ne oldu biliyor musun Ömer Faruk?” dedi. 

Ben de ne olduğunu sordum. Bakan “Mevlüt, bana bir kutu kayısı göndermiş…” deyince, ben de “Mevlüt abi hayır hasenatı sever…” dedim. 

Maliye Bakanı da “Yok öyle değil. Kutunun üstüne Ömer Faruk Öz’ün bilgisi dahilinde gönderiyorum diye not yazmış…” dedi. 

İşte Mevlüt abinin bir yandan espri, bir yandan da taşı gediğine koyma anlayışı böyleydi.”
  
RAMAZAN YAYLACI, YEŞİLYURT İÇİN SÜRPRİZ OLMAZ!..
 
Yerel seçimlerdeki aday belirleme süreci devam ediyor. Ak Parti, daha önceki seçimlerde de temayül yoklamaları yapmış, vatandaşta karşılığı olan, kısacası “nepotizm”den uzak isimler konusunda “hassas davranacağı”nı açıklamıştı. Ancak bu dönemde “halkta karşılığı olan aday” konusuna, daha çok ağırlık verilmiş durumda. 

Ayrıca uzlaşıyla belirlenen yani “Temayül yoklaması”nda en çok oyu alan adayı, vitrine çıkarma gayretindeler.

Adayların mevcut başkanlardan seçilmesinin de söz konusu olduğunu hatırlatarak “Halkta karşılığı olan aday” ve “Uzlaşıyla seçilen aday” meselelerini, bir gazeteci gözüyle irdelemek isterim. 

Bunu yaparken Malatyamızın merkez ilçelerinden Yeşilyurt özelinden örnek vereceğim.  

Ak Parti’de “Bir kişinin biz de aday olması için iki şart arıyoruz. Halkta karşılığı olsun. Ayrıca uzlaşıyla gelsin…” deniliyor. Ak Parti’nin aday adaylarıyla mevcut belediye başkanlarına bakıldığı zaman, halk nezdinde itibarı olanlar elbette var. Ancak uzlaşıya yakın olan “yok” denecek kadar az. 

Çünkü, Ak Parti içerisinde “üç farklı grup” var. Yani ekip halinde hareket eden üç grup var. 

Böyle durumlarda, Ak Parti’de, uzlaşıyla değil de, bu tür durumlarda siyaseten mevcut başkana bakılır. “Bu ilçenin başkanı kim?” Veya “Bu işe uygun mu?” Sorularının cevabı aranır. 

Henüz Yeşilyurt için üzerinde uzlaşılan bir aday yok. Yeşilyurt İlçe Başkanı Ramazan Yaylacı’ya bakacak olursak; Görüntüsü, konuşması ve duruşuyla, Ak Parti’nin kurulduğu ilk zamanlardaki profile çok yakın bir isim kendisi. 

Hemen “herkese yakın bir görüntü” sergiliyor. Üzerinde “şaibe” olmayan, “mütebessim” bir yapısı var. Adaylığa en yakın isimlerden olan Ramazan Yaylacı’yla ilgili bir olayı anlatınca, Ramazan Yaylacı’nın adaylığının olup olmayacağıyla ilgili yorumu sizlere bırakmak istiyorum:

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Yeşilyurt’a geldiğinde, Ramazan Yaylacı kısa bir konuşma yapmıştı. Konuşma bitince Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, milletin içinde Yaylacı’ya hitaben “Başka şeylere heveslenme. Sen bize teşkilatta lazımsın…” şeklinde bir söz sarf etti. 

Orada bulunanların bir kısmı “Ramazan Yaylacı’nın önünü kesti.” şeklinde yorumladı. Diğer bir kısmı ise “Tam tersi de olabilir” demişler. 

Teşkilat Başkanı tarafından birebir tanınan Ramazan Yaylacı için, “Sen iyi bir insansın. Başarılısın. Sen bize burada lazımsın. Seni biz her türlü değerlendirebiliriz…” denilmesi, “subliminal bir mesaj” da barındırıyor olabilir. 

Şahsi fikrim ise Ramazan Yaylacı, adaylığa en yakın isimlerden biri. 
  
BÜTÇESİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLEN TEK BÜYÜKŞEHİR!..

Geçtiğimiz günlerde, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin 2024 yılı bütçesi” kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’ndekilerin oy birliğiyle geçen bütçe, 10 Milyar TL oldu. Bütçe görüşmesinin kapanışında ise, CHP’li Meclis Üyesi Günnur Tabel’in teşekkür konuşması vardı. 

İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyükşehirlerin meclis toplantılarına baktığımız zaman, Malatya’daki “oy birliğiyle kabul edilme” meselesi daha bir önem kazanıyor. 

Malatya Büyükşehir Belediye bütçesi için; herhangi bir şerh olmadan, oy birliğiyle kabul edilen tek bütçe diyebiliriz. 
 
 DORE OKULLARI EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR!..

Merkezi İstanbul’da bulunan Dore Okulları, çeşitli illerdeki şubeleşmesini hızla ilerletiyor. 

Malatyalı hemşerimiz Çağrı Avcı ve Kadir Çitil’in “mihmandarlığı”ndaki okullar, markalaşma yolunda emin adımlarla zirveye koşuyor. 

Allah nazardan korusun; Hem işlerine, hem çalışanlarına ve hem de edindikleri misyona “sadık” kalarak hareket ediyorlar. 

Çalışanlarını ve istihdam ettikleri öğretmenleri bu kadar “onore” eden bir kuruma “İlk defa denk geldim” desem yeridir.

Öğretmenler günü münasebetiyle, Antalya’da düzenledikleri programa, şahsımı da davet ettiler. “Malatya, Malatya…” türkülerinin yankılandığı bu organizasyonda, Malatyalılara yakışır bir civanmertlikle, ülkemizin çeşitli yerinde bulunan rektör, muallim, müderris ve iş adamlarını misafir ettiler.

Nazik misafirperverliklerinden ötürü, şahsım adına kendilerine teşekkür ederim.
 


 
FİSKOS MASASI:

- Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına Selahattin Gürkan devam etmeli…” demiş.

- Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetlerden bahsetmiş.

- Öznur Çalık, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarını, Ankara’da kendi evinde misafir etmiş. Genel Başkan Yardımcıları “Abla sen ne diyorsan, o olsun…” ifadelerini kullanmış. 

- Fatih Belediye Başkan Yardımcılığı’ndan istifa eden Sami Er’in istifa sebebi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ymış. Sami Er, yoğun bir tempoyla çalışıyormuş.

- CHP, Hulusi Porgalı’yı Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterecekmiş.

- Hulusi Porgalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak için, karar aşamasındaymış. Adaylığı bugün netlik kazanacakmış.

- Enis Aydoğan, Battalgazi Belediye Başkanı adayı olmak için; çalışmalar yapıyormuş…

-Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür’e göre Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılan temayülde, Selahattin Gürkan birinci, Öznur Çalık ikinci çıkmış…
 
LAF EBESİ

Eğer bir basın mensubu, meslektaşını saymazsa; Eğer bir basın mensubu, meslektaşına hakaret ederse; Eğer bir basın mensubu, meslekdaşının aleyhinde konuşursa; O basın mensubunun, herhangi bir kişiden saygı beklemesi mümkün değildir. Zaten basın mensuplarının içine düştüğü bu “ahval” ve “şerait”, bunun en bariz örneğidir.

Selam ve dua ile
Fiemanillah

Yorumlar

  • yorum avatar
    muhammed
    11-12-2023 15:26

    SAMİ ER YAZILAN İSİMLER AÇISINDAN EN DOĞRUSU OLACAKTIR. FİİLİ OLARAK BELEDİYECİ OLMASI VE TEKNİK OLMASI EN ÖNEMLİSİ ADI HİÇBİR ZAMAN AKÇELİ İŞLERE BULAŞMAMIŞ OLMASI ONU BU İŞTE TEK SEÇENEK KILIYOR.

  • yorum avatar
    Gençlik
    09-12-2023 20:32

    Malatya’da Ömer Faruk öz ü istiyor doğru dürüst çalmadan çırpmadan kısa sürede Malatya yı ayağa kaldıracak tek isim üstlendiği tüm görevlerden başarılı olduğunu herkes çok iyi biliyor

  • yorum avatar
    Efe
    07-12-2023 16:08

    Ramazan yaylacının aday olmasını çok istiyorum genclere karşı tavrı çok iyi

  • yorum avatar
    Apo
    07-12-2023 16:07

    Ramazan Yaylacı nın aday olmasını çok istiyorum çünkü bilgili ve esnaf biri sonuna kadar destekliyorum

  • yorum avatar
    Son cephe
    06-12-2023 16:03

    Bakın malatya anlatılmadı yazık oldu hiç bir şey olmamış gibi davranılıyor arabalar gezmek bu yıkımda çıkılmaz öyle bir aday olmalı Ankara’da ne istenilirse alınmalı yürekli ve cesur olmalı despot olmamalı gövdesini taşın altına koymalı bürokrasiyi iyi bilmeli bakanlarla dialoğ olmalı halk a tepe bakan değil halkın içinde olmalı yıkılmış bir malatya var bunu yakın zamanda ayağa kaldırmak için bu isim ÖMER FARUK ÖZ OLMALI. O BİR TÜRLÜ YAZIK OLUR MALATYA YA KİMSE BU KOCAMAN YÜKÜ KALDIRAMAZ BU İŞ GÖNÜL İŞİ SEVDALI OLMAK LAZIM

  • yorum avatar
    Abdulkadir genç
    06-12-2023 11:15

    RAMAZAN YAYLACI, Malatya için hayırlı bir şahsiyettir.Güzel işler yapabilir mi görmek gerekir.Hem Malatyayi Malatyalı birisinden başka kim daha iyi anlayabilirki ...

  • yorum avatar
    Yorumsuz
    06-12-2023 08:06

    Bi haberde bu kadar konu başlığı olmasina ragmen, ilk defa sadece Bi isim üzerine bu kadar yorum gördüm biraz fazla tuhaf olmuş.Daha adayım bile diye bile ortaya çıkmayan birinin adaylığını desteklemekte çoook manidar.

  • yorum avatar
    Filiz
    06-12-2023 06:48

    Gençleri destekliyelim Yeşil yurt artık canlanmak istiyor bunun için doğru insan doğru karar sonuna kadar Ramazan YAYLACI

  • yorum avatar
    Yeşil yurt sakini
    06-12-2023 06:44

    Gençleri destekliyelim Yeşil yurt artık canlanmak istiyor bunun için doğru insan doğru karar sonuna kadar Ramazan YAYLACI Malatya'ya Ak parti ye yeni isimler lazım

  • yorum avatar
    Sevim okur
    06-12-2023 00:54

    Bence öznur hanım bu şehri toparlar çalışkan biri.

  • yorum avatar
    Komutan
    06-12-2023 00:53

    Murat bey siz taa oralardan görüyorsunuzda bizim buralarda sizde bilirsiniz o çöreklenen tayfayı aşamaz hiçbir yeni isim.

  • yorum avatar
    Ahmet
    06-12-2023 00:51

    Büyükşehir için Bülent Tüfenkci en doğru aday bence.

  • yorum avatar
    Hoca
    06-12-2023 00:50

    Murat Bey Bu şehirde Namusluysan koltuk verilmez çalışkansan koltuk verilmez çalışkansan koltuk verilmez onlarla aynı dili konuşman lazım çalman ihale alman ihale vermen halktan kopuk olman lazım.Keşke sizin dediğiniz gibi genç temiz kardeşlerimizi verilse ama Ramazan da diğerleri gibi tarihin sayfalarında yerini alacak iyi adamdı diye.

  • yorum avatar
    Öznur
    06-12-2023 00:45

    Tüm başkanlar değişmeli yeni yıpranmamış temiz lekesiz insanlar gelmeli kimseden atomu parçalamasını istemiyoruz namuslu olsun çalmasın çırpmasın halkın içinde olsun yeter Allahtan korksun.

  • yorum avatar
    Dayı
    06-12-2023 00:42

    Ya bizi dinler bizden aday gösterirsiniz yada biz bizden olanı partiye tercih ederiz. Bir kere bile haşkın içine çıkmayan bir garibanla derlenmeyen kimse kapımıza oya gelmesin yerel seçimde Reisinde hatrı olmaz böyle biline

  • yorum avatar
    Ahmet
    06-12-2023 00:40

    Şuanki mevcut yeşilyurt adaylarını ele alırsak daha öncesinde herhangi bir deneyimi olmayan halkla iç içe olmayan halkın dertlerini isteklerini dinlemeyen insanlarla dolu deneyimsiz aday görmek istemiyoruz yönetimi bilen belediyenin başına geçebilcek bir aday istiyoruz sizinde söylediğini gibi ramazan yaylacı nın hem halka iç içe olması hemde uzun yıllar bu siyasetin içinde olması çokk çok büyük avantaj yeşilyurt için ben şu ana kadar bu kadar özverili durmadan çalışan bir ilçe başkanı ilk defa görüyorum bende yeşilyurt için Ramazan yaylacının olması konusunda sıcak ve olumlu bakıyorum yeşilyurt için en iyisi o olarak görünüyo

  • yorum avatar
    Akpartili
    06-12-2023 00:40

    Vasat adaylarla gidersek bu halk bize kötü ders verir. Yıllardır teşkilattayım ve vekil oyumuz hiç bu kadar düşmemişti sebep neydi aday tercihleri yereldede ben yaptım oldu benim adamım olacak peşinde koşulursa benim arkadaşım olsun peşinde olunursa. Yazık olur. Halka Rağmen siyaset olmaz olursada bu halk gereğini yapar bizimde savunacak sözümüz kalmaz sizi kutluyorum Metin bey hep kaleminiz halktan yana oldu ???

  • yorum avatar
    Başkan
    06-12-2023 00:36

    Artık şehrin kişisel çıkarlardan kurtulması lazım ve halkın içinden halkın dilinden konuşan samimi insanlar gelmeli.

  • yorum avatar
    Ali dayı
    06-12-2023 00:34

    Kim olacaksa olsun bi bakmak lazım kaç oyu var ne kadar muhtar olsa kaç oy alır. Öyle insanlar varki aday adayı eşi ve kendinden başka oyu yok. Ak parti eski şaşalı günlerinde değil düzgün adaylarla halkın karşosına çıkılmaz ise hüsrana uğrarlar yeniden Refah diye bir faktör var ve hiçde hafife alınmasın bu şehirde ceketimi assam kazanırım diyen münir erkan kaybetti.

  • yorum avatar
    Ali dinç
    06-12-2023 00:29

    Sami Er doğru aday reis sesimizi duy. ?

  • yorum avatar
    Ayşe
    06-12-2023 00:28

    Dön dolaş hep aynı isimler koltuğa yapışmış bırakmak istemiyorlar öznur çalık 20 yıldır yapıştı koltuğaSelahattin Gürkan yine öyle İhsan koca aynı bence gençlere fırsat vermezler.

  • yorum avatar
    Beydağılı
    06-12-2023 00:26

    Şehrin tez zamanda ayağa kalkmaya ihtiyacı var Büyükşehir ve ilçelere çalmayan çırpmayan namuslu yeni insanlar gelmeli yoksa kimseye oy yok.

  • yorum avatar
    Filiz
    05-12-2023 23:14

    Gençleri destekliyelim Yeşil yurt artık canlanmak istiyor bunun için doğru insan doğru karar sonuna kadar Ramazan YAYLACI Malatya 'ya Ak parti ye yeni isimler lazım

  • yorum avatar
    Nusret
    05-12-2023 23:06

    AK Parti oylarının bölünmemesi için tek doğru kişi tek doğru insan Ramazan Yaylacı

  • yorum avatar
    Murat
    05-12-2023 23:03

    Adaylardan birisi olan Ramazan Yaylacı ilçe başkanlığı görevinde güzel işler başarmaya devam ediyor özgüveni, bilgisi, halka karşı olan tutum ve davranışları Belediye Başkan adaylığı için yeterli sebepler sunuyor.

  • yorum avatar
    Filiz
    05-12-2023 22:30

    Bütün desteğimiz ramazan YAYLACI ya allah ayağına taş değdirmesin bütün desteğimiz ramazan YAYLACI ya

  • yorum avatar
    Ali Yiğit
    05-12-2023 20:49

    ŞEHRİMİZİN ANA PROBLEMİSİYASİ BİRLİKTELİĞİN OLMAYIŞIDIR.Geçmiş yıllarda olduğu gibi 31 Mart 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimin favorisi yine AK Parti..Çünkü Malatya yerel seçimi iktidarla eş değer olarak görmekte bu minval üzere oy vermekte.ANASOLME İktidarı dönemi en bariz örneğidir.M.Yaşar Çerçi  MHP'den aday olmuş ve Malatya Belediye Başkanlığını kazanmıştır 2002 yılında  AK Parti iktidarı ile birlikte yerelde Malatya AK Parti'nin kalesi olmuştur.Malum asrın felaketini yaşamış bir şehir olarak seçilecek olan belediye başkanlarını zor bir süreç bekliyor.Birlikteliğin olmadığı bir anlayışla hareket etmek işleri dahada zorlaştıracaktır.Kendini ön plana çıkartmaktan ziyade şehri ön plana çıkartmanın  gayreti  kaçınılmaz bir elzemdir.Kaderi AK Parti'ye havale edilen bir şehirden bahsediyoruz.Büyükşehir ve 9  ilçe AK Parti'nin elinde büyük ihtimal 31 Mart seçimlerinde  durum değişmeyecek gibi görünüyor.AK Parti'nin 4'te milletvekili var. Özellikle Büyükşehir ve Merkez ilçeler uyum ve birlikteliği sağlayarak bütüncül hareket etmek zorundalar.Benlik duygusu ile hareket edilmesi halinde  verimli bir çalışma ortaya konulamayacaktır.Bu da şehrimizi geri planda bırakacaktır.Bu birlikteliği sağlayacak kişi il başkanıdır.İl Başkanı Genel Başkanın temsilcisidir.Şimdi somut bir örnek vereyim.Ulaştırma Bakanlığı tarafından Elazığ  Pertek İl Yolu ( Pertek) Köprüsü Dahil)  hizmet müjdesi veriliyor. Bu müjdeyi Elazığ halkına kim veriyor.Elazığ Milletvekilleri, Elazığ AK Parti İl Başkanı ve Elazığ Belediye Başkanı birlikte veriyor.Milletvekili, il başkanı ve belediye başkanı ayrı ayrı açıklama yapmıyor. Bir metin hazırlanmış ve hep birlikte müjde veriliyor..Şimdi birde şehrimize dönüp bakalım.Hangi vekilimiz müjdeyi erken alırsa  tweti paylaşıyor. Müjdeyi benden alsınlar yarışı şehre bir şey kazandırmayacağı gibi ileriye de taşımayacaktır.İl Başkanını, milletvekillerini, belediye başkanlarını sadece bir bakan  geldiğinde AK Parti binasında  bir arada görmekten ziyade  proje sunmada ve şehre müjde vermede de bir  arada görmektir.Bir proje sunulacaksa bir müjde verilecekse hep birlikte yapılması çok zor olmasa gerek.Kim daha önce açıklama yapacak endişesi ile hareket etmek birlikteliğe vurulan darbedir.Diyelim belediye başkanı bir proje sunacak il milletvekillerimiz birlikte bakana sunabilirler.Ve alınacak müjdeyi hep birlikte verebilirler.Diyelim mucbir sebep uzatılacak bir bakıyorsunuz açıklama tek bir vekilden gelmiş. İl başkanı ve diğer vekiller nerede..Mesele Adalet Sarayı yapımı için ihale süreci tamamlandı.İl Başkanı ve milletvekilleri belediye başkanlarını toplu bir şekilde müjde verdiler mi? Hayır..Şehrin geleceği için aynı hedefe yürüyenler ve bu hedef için oy isteyenlerin  bir ve beraber olma zorunluluğu vardır.Şehir  hep birlikte ayağa kaldırılacaksa önce birliktelik sağlanmalıdır

  • yorum avatar
    Sevda
    05-12-2023 20:37

    Yeşilyurt için en doğru isim Ramazan Yaylacı halkın içinden çalışkan samimi içten ilçe başkanı olduğundan bu yana Malatya için elinden geleni yapıyor inşallah aday olur

  • yorum avatar
    Meryem
    05-12-2023 20:26

    Ramazan Yaylacının şuana kadar tercihlerin arasındaki en doğru kişi olduğunu düşünüyorum inşallah Razaman Yaylacı olur umudumuz bu yönde diğer türlü malatya için hiçbir umudumuz yok

  • yorum avatar
    Perihan Zorver
    05-12-2023 20:22

    Ramazan Yaylacı malatyaya yakışan bir başkan gençlere öncelik verilmesini düşünüyorum Ramazan Yaylacının bu konuda doğru seçim olduğu aşikâr

  • yorum avatar
    Bahar
    05-12-2023 19:42

    Ramazan Yaylacı sadece Yeşilyurt bölgesinde değil Malatyanın her köşesinde halkla olan iletişimi ve samimiyetiyle gelecek için emin adımlarla ilerleyip bizlere iyi ve başarılı bir başkan olacağını gösteriyor.

  • yorum avatar
    Beydağılı Ahmet
    05-12-2023 19:40

    Malatya da yaşayan ve bir malatyalı olarak söyliyeceğim tek kişi kesinlikle ve kesinlike Ramazan Yaylacıdır .

  • yorum avatar
    İkra
    05-12-2023 19:37

    Malatyalı olarak artık samimi insanlar görmek istiyoruz Ramazan Yaylacının insanların istediği kişi olduğunu düşünüyorum memleketine düşkün bir insan memleketi için elinden geleni yapar

  • yorum avatar
    Sema
    05-12-2023 19:35

    O kadar yorumda tek isim var Ramazan Yaylacı demekki adam birşeyler katmış insanlara umarım o olur

  • yorum avatar
    Bahar
    05-12-2023 19:29

    Ramazan Yaylacı sadece Yeşilyurt bölgesinde değil Malatyanın her köşesinde halkla olan iletişimi ve samimiyetiyle gelecek için emin ve başarılı adımlarla yürüyeceğini,bizlere iyi bir başkan olacağını gösteriyor desteğimiz onunla.

  • yorum avatar
    Gündüzbey
    05-12-2023 19:17

    RAMAZAN ABİ GERÇEKTEN ÇOK DEĞERLİ BİRİ GENÇLER OLARAK RAZAMAN ABİYİ DESTEKLİYORUZ RAMAZAN ABİ GERÇEKTEN KİBİRSİZ NAZİK VEDE MÜTEVAZI BİRİ BİZİ VATANDAŞ OLARAK DEĞİLDE KARDEŞİ GİBİ GÖRMESİ GERÇEKTEN ÇOK DEĞERLİ BİR DAVRANIŞ ŞUANA KADAR BELKİ MALATYADA KONUŞMADIĞIM BELEDİYE BAŞKANI MİLLETVEKİLİ KALMADI ÇOĞU KİBİRLİYKEN RAMAZAN ABİ ÖYLE DEĞİLDİ ARKANDAYIZ RAMAZAN ABİ GENÇLER ARKANDA

  • yorum avatar
    İsimsiz
    05-12-2023 19:06

    MERHABALAR BEN MALATYA'DA BİR HABER KANALINDA ÇALIŞAN BİR BİREYİM YAZDIĞINIZ YAZIYI OKUYUNCA DESTEK VERDİM YAYLACI MALATYADA DEPREM ZAMANI YAPTIĞI İŞLER LE YARDIMLAR LA YEŞİLYURT'UN SEVGİSİNİ KAZANDI ANCAK KENDİSİNİN ÖNÜNÜ NİYE KESMEYE ÇALIŞIYORLAR BİLMİYORUM YAYLACI YEŞİLYURT TA SEVİLİYOR VE ADAY OLURSA EMİNİM Kİ DEPREM ZAMANI YAYLACI YEŞİLYURTU YALNIZ BIRAKMADIĞI GİBİ YEŞİLYURT DA YAYLACIYI YALNIZ BIRAKMAYACAKTIR

  • yorum avatar
    Fatma
    05-12-2023 19:03

    Ak partinin kesinlikle Ramazan Yaylacı gibi bir adaya ihtıyacı var sürekli sahada ve halkla iç içe akp nin böyle güçlü adaylara ihtiyaçı var

  • yorum avatar
    Ahmet turan
    05-12-2023 19:03

    Yeşilyurt belediye başkanlığı en çok Ramazan yaylacı ya yakışır

  • yorum avatar
    Sahnahanlı
    05-12-2023 19:02

    YEŞİLYURT da Ramazan YAYLACI nin faydalı olacağından hiç şüphe miz yoktur çünkü hepimizin mağdur olduğu bir daha yaşamak istemeyeceğimiz zor günlerimizde bizler için o sıkıntılı günlerde elinde gelen fedakarlığı esirgeme digini bizzat gördük gönlü güzel insanı Yeşilyurt da görmek isteriz

  • yorum avatar
    Nazlı demir
    05-12-2023 18:59

    Yesilyurtumuzu yesilyurtlu birine gönül rahatlığıyla teslim edeceğimiz birisi var artık Ramazan yaylacııı herzman seninle birlikteyizzz..

  • yorum avatar
    Fatma
    05-12-2023 18:57

    Ramazan yaylacı akp partinin kesinlikle beklediği bir aday ve akp partinin kesinlikle Ramazan Yaylacıya ve onun gibi adaylara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

  • yorum avatar
    Nazlı demir
    05-12-2023 18:55

    başkanımız Ramazan yaylacıyla gurur duyuyoruz ilçemize yakışır malatyamıza yakışır herşeyin en güzeliyle bizlere en güzel şekilde hizmet veriyo hep varolsunnn bizlerin yanında.

  • yorum avatar
    Sümeyra
    05-12-2023 18:53

    En büyük başkan Ramazan başkan

  • yorum avatar
    GENÇLİK KOLLARI
    05-12-2023 18:38

    GENÇLİK KOLLARINDAN BİR BİREYİM VE RAHATLIK LA SÖYLE BİLİRİM Kİ RAZAMAN BAŞKAN BU GÖREVİ LAYIKIYLA YAPABİLİR ANCAK PARTİDE ADI BİLE GEÇMİYOR VE BUNUDA ANLAM VEREMİYORUM BAŞKANIMIN GÖSTERDİĞİ ÇABAYI PARTİDE Kİ ARKADAŞLAR VEKİLLER DE GÖRÜRÜYOR LAR VE HAYIRLI OLMASI DİLEĞİYLE RAMAZAN BAŞKAN ARKANDAYIZ

  • yorum avatar
    Yeşilyurt
    05-12-2023 18:33

    RAMAZAN YAYLACI İSMİNİ ÇOK DUYUYORUM VE YAPTIĞI PAYLAŞIMLAR LA HİTAP ŞEKLİYLE YEŞİLYURTUMUZU TEMSİL EDEBİLECEK BİRİ ADAY OLURMU BİLMİYORUM AMA OLURSA SEÇER LER Mİ ONUDA BİLMİYORUM ARTIK YEŞİLYURTUMUZU YEŞİLYURTLU BİRİNE EMANET ETME ZAMANI GELDİ

  • yorum avatar
    Güler
    05-12-2023 18:25

    Yeşilyurt için RAMAZAN YAYLACI

  • yorum avatar
    Abuzer
    05-12-2023 18:17

    Yeşilyurt için tek başkan Ramazan yaylacı çönkü halkın içinde biri

  • yorum avatar
    Beyza
    05-12-2023 18:16

    Ramazan YAYLACI olur inşallah emek veriyor halkın içinde hep ona yakışır Yeşilyurt

  • yorum avatar
    İkra
    05-12-2023 18:12

    İnşallah Ramazan yaylacı olur tüm desteğimiz sizinle

  • yorum avatar
    SEÇMEN
    05-12-2023 17:37

    GENEL OLARAK TEPİTLERİNİZ ÇOK DOĞRU YEŞİLYURT NEZLİNDEN BAHSETTİĞİNİZ RAMAZAN YAYLACI HALKIN SEMPATİSİNİ KAZANMIŞ ÇALIŞKAN KİBİRSİZ VE CANA YAKIN OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR HALK GÖZÜYLE BAKILDIĞINDA GÜVEN VEREN VE HİZMET AÇISINDA IŞIK GÖSTEREN BİR KİŞİLİK GİBİ DURUYOR BENCE DİĞER ADAYLARIN HARİCİ RAMAZAN YAYLACI BİREBİR TEŞKİLAT İÇERİSİNDE VE HALK İLE BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLDUĞUNDAN DESTEKLENMELİDİR OYUMUZ RAMAZAN YAYLACI LEHİNE OLACAKTIR.

  • yorum avatar
    Necmettin
    05-12-2023 15:28

    Yeşilyurt için umarım mehmet çınardan sonra ramazan yaylacı olur herkesin derdi ile tek tek ilgilenecek herkesin derdine derman olacak biri gibi diğer adaylar gibi sadece zenginlerin değil her kesimin adayı umarım olur

  • yorum avatar
    Azra
    05-12-2023 15:21

    Yeşilyurt için bence kesinlikle Ramazan Yaylacı deprem sürecindeki yardımları gençlere verdiği önemden dolayı

  • yorum avatar
    Mücahit
    05-12-2023 15:20

    Ramazan Yaylacı gelmesi hepimize hayırlı olur inşallah olur

  • yorum avatar
    44
    05-12-2023 15:14

    LOBİNİN GÜÇLÜ OLMASI İÇİN BÜROKRASİ VE SİYASETTE GÜÇLÜ OLMAN LAZIM, BIRAK BAKANI, BAKAN YARDIMCISI YOK, BIRAK GENEL BAŞKAN YARDIMCISINI, MKYDA ÜYEN YOK, BÜROKRASİDE ÜST DÜZEY YÖNETİCİN YOK.EN KÖTÜ DÖNEMİNİ YAŞIYOR.ÖMER FARUK ÖZ NEDEN BAŞARILIYDI, DEVLETİN İÇİNDE GELİYOR DEVLETİ BİLİYORDU VE SİYASETİ BİLYORDU , MALATYADA; HELVACI, KUYUMCU, TOPTANCI... GİBİ DEVLETİ BİLMEYENLERİ TERCİH EDERSEN SONUÇ BÖYLE OLUR.MALATYANIN; DÜRÜST, MALATYALI, MALATYAYI SEVEN, DEVLETİ BİLEN, LİYAKATLI YÖNETİCİLERE İHTİYACI VAR.

  • yorum avatar
    Yakınca sakini
    05-12-2023 15:09

    Malatya'mız ağır hasarlı aynı şekilde Yeşilyurt 'ta öyle hızlı bir şekilde toparlayacak tek isim RAMAZAN YAYLACI

  • yorum avatar
    Oğuzhan
    05-12-2023 15:09

    Yeşilyurt İçin Ramazan YAYLACI’nın aday olmasını ve kazanmasını çok istiyoruz.

  • yorum avatar
    Cem
    05-12-2023 15:06

    Ramazan Yaylacı ismini çok sık duyuyorum bu aralar, güzel anılması güzel bahsedilmesi çok önemli. Çalışan insan olsun mütevazi olsun Malatya için çabalasın yeterli. Sayın Yaylacı uygun bir aday. Umarım hakettiğini alır. Destekliyorum kendisini.

  • yorum avatar
    Kerim
    05-12-2023 15:05

    Ramazan yaylacı mütevazi ve iş yapacak bir başkan halktan birisi bu şehrin böyle başkanlara ihtiyacı var

  • yorum avatar
    Semih
    05-12-2023 15:02

    Ben bir ilçe başkanın böyle aktif çalıştığını görmedim deprem zamanı yaptığı yardımın haddi hesabı yok madi manevi yardım yaptı halkın içinden biri yeşil yurt için en hayırlısı Ramazan yaylacı

  • yorum avatar
    Akif
    05-12-2023 15:02

    Ramazan yaylacı en doğru isim halkla iç içe yeşilyurtta ramazan yaylacıyı görmek isteriz

  • yorum avatar
    Onur
    05-12-2023 14:59

    Gerek halkın içinden biri olarak gerek halkın derdini derdi olarak kabul eden ve daima göreve geldiğinden bu yana varlığını hissettiren biri olarak ve kibir menfaat çıkarsız bir şekilde görevini layıkıyla yerine getiren ramazan yaylacıya gönülden teşekkür ederim kendim ve ailem adına yesilyurt belkide bir daha asla böyle bir aday göremeyecek oyuzden ramazan yaylacı yesilyurt için kaybedilmeyecek bir değer yolu bahtı açık olsun

  • yorum avatar
    Azra
    05-12-2023 14:54

    Yeşilyurt ta yakışacak tek isim var oda RAMAZAN YAYLACI deprem sürecinde hep yardım etti gençlere verdiği önemden dolayıda onun olmasını isteriz

  • yorum avatar
    Onur
    05-12-2023 14:52

    Halkın içinden biri olarak halk la iç içe olan tek bir isim var yesilyurt' un geleceği için daha güzel yarınlar için RAMAZAN YAYLACI sonuna kadar destekcisiyiz

  • yorum avatar
    Abuzer yıldırım
    05-12-2023 14:50

    Teşekkür ederim

  • yorum avatar
    Yasin
    05-12-2023 13:46

    Yeşilyurtta Ramazan Yaylacı isminin geçmesine çok sevindim kaç defa mağdur durumda olduğumuzu gördü bize sağladıkları imkanlardan dolayı depremde başımızdaki dertleri hafifletti Allah ondan razı olsun

  • yorum avatar
    Vakkas
    05-12-2023 12:51

    Öznur ablanın işi zor hiç seveni yok. Gelirse Malatyayı yer bitirir mantığı var ne kadar doğru bilemem ama söylenen bu.

  • yorum avatar
    Şuayip
    05-12-2023 12:49

    Ramazan Yaylacı nın ne çok seveni varmış... Çıkabilir mi bilmiyorum ama dedikleri gibiyse gelmesini isterim bir Yeşilyurt seçmeni olarak.

  • yorum avatar
    Yeşil
    05-12-2023 11:05

    yıllardır Malatya dan tabiri caizse paket oy alan iktidar partisi geçen genel seçimlerde yine yanlış isimleri vekil olarak gösterdi. Ancak biz Malatyalılar karşımızdaki ittifaktan ve büyük depremin yıkımından dolayı yeniden şehirlerin inşası için desteğimizi gösterdik. Fakat bu yerel seçimlerde özellikle Malatya lobisi olarak bilinen şu an aktif siyaset yapan ve kenara çektirilen yani daha önce vekil olmuş şu an vekil olmayan kişiler ve de mevcut belediye başkanlarından herhangi birisini artık görmek istemiyoruz. Çünkü bizleri unutanları artık hatırlamayacağız. Artık yeter!!!!!! Belediye başkanı felsefe yapmaya başlamış .Olmaz olmaz deme olmaz olmaz...... pardon dayı ne diyorsun. Şehirden, yöneticilikten bi haber. Genel merkez bu yıl yapılan genel seçimlerde oy kaybını önleyen kişinin sözlerini inşaAllah dinleyip ona göre aday belirler de şehre gerçekten hizmet etmek isteyenler seçilir. Diğer seçenek ise hem parti hem Malatya kaybedecek......

  • yorum avatar
    Özgür
    05-12-2023 09:02

    Yeşilyurta yakışır Malatya ya yakışır şu adı geçenler dışında bir tek kişi var oda Ramazan Yaylacıdır umarım süpriz isim olur .

  • yorum avatar
    İlhan
    05-12-2023 08:21

    Sezai Hoca biliyor Malatya ya kimin katkı sağlayacağını..Gürkan sevin sevmeyin şuan en uygun aday o...

  • yorum avatar
    Mehmetçik
    05-12-2023 07:27

    Ramazan Yaylacı Yeşilyurtta parti anlamında şu ana kadar gerçekten halkla olan ilişkileri ve alakası olarak çok güzel bir profil çizdi.Herkesin birbirine düştüğü bir ortamda bu siyasi çatışmalardan sıyrılıp işini yapmaya çalıştı.Bu anlamda belediyede de çok başarılı olacağını düşünüyorum

  • yorum avatar
    44
    05-12-2023 07:07

    Malatya’da tek bir isim var oda ramazan yalacı

  • yorum avatar
    İlayda
    05-12-2023 00:47

    Malatya depremden sonra vahim durumda ve bu konumu düzeltebilecek bir adım ileri götürebilecek bir başkan yok başımızda depremin olmasını saçma sapan nedenlere bağlayan iki kelimeyi bir araya getiremeyen bir kişinin bizi temsil ettiğini görüyoruz hep birlikte. Artık halkında gözlerini açıp neyin ne olduğunu görmek zorunda olduğu bir dönemdeyiz. Daha iyi yarınlar için gönülden çalışıp kazandıracak bir lidere ihtiyacımız var Ramazan Yaylacı’nın bu konuda Malatyamızı destekleyebileceğini ve ileriki süreçte iyi bir şekilde temsil edeceğini düşünüyorum.

  • yorum avatar
    Seçmen
    05-12-2023 00:21

    Malatya siyasetinde ki yok Adıyamanlı yok Elazığlı yok bilmem nereli algısı bitmeli yahu bir İstanbula bakın hangisi İstanbullu çok saçma ve cahile bir kriter veya eleme başlığıdır. Sorgulamak lazım, seçmen seçeceği başkanla ne kadar iyi ilişki kurabilir? Seçilecek başkan sorunlarımızı ne kadar benimseyip çözüm yolları arayacak? Bölgeye nasıl bir prestij katacak?Bu gibi kriter başlıklarıyla seçmenin ufku düzelmeli. Ramazanı tanımam etmem ama insanların dilinde insanlığı konuşuluyor. Eğer yapabilecekse bence gelsin ve halkın güvenini kazanmak için mücadele etsin. Şans verilmeli yemi yüzler gelmeli..

  • yorum avatar
    Dilekli
    05-12-2023 00:12

    Tekirdagda yasiyorum dilekliyim kac yildir gidip geliyorum bir yer hicmi degismez,kac oy verdik bilmiyorum daha oy vermem diyordum ama Ramazan Baskanla tanistik vekil secimlerinde simdi ismini gorunce merak ettim ne denmis diye.O olursa bir seyler degisir diye dusunuyorum,cunku buralara cok defa geldi digerlerinin aksine ilgisini gorduk eger cizgisinide korursa biz oy veririz.

  • yorum avatar
    Çiğdem Yılmaz
    05-12-2023 00:09

    Ben bugüne kadar akp hiç oy vermedim ama Ramazan Yaylacı aday olsun ona tereddütsüz oy veririm bize mezhep parti ayırt etmeksizin yardımcı oldu o kadar kaliteli düzgün bir insan umarım gelir.

  • yorum avatar
    Harun
    05-12-2023 00:05

    Biz yeşilyurtta yasadigimiz o kadar zamandir ak partiyi destek veriyoruz ancak hiç cevap alamadık ancak Ramazan yaylacı şimdiye kadar hangi derdimizi söylesek yardım etmeye çalıştı bizim için uğraştı bize bu uğraşı bile yeter o olursa guzel olur

  • yorum avatar
    Muhtar
    04-12-2023 23:59

    Yeşilyurt için yazılanlara tamamen katılıyorum bizde Ramazan Yaylacı nın aday olmasını hatta kazanmasını çok istiyoruz

  • yorum avatar
    Ahmet
    04-12-2023 23:49

    Bu şehrin yeni ancak eski heyecanlara sahip karakterlere ihtiyacı var.Şu an mevcut başkanlar ne yazıkki istenilen performansı gösteremediler.Yıllardır yeşilyurtta yaşıyorum ancak şu anda ara ara denk geldiğimiz Ramazan Yaylacı dışında bu ipi göğüsleyebilecek başka kimseyi göremedik.Gerçekten çok çalışkan,içten ve samimi bir yaklaşıma sahip umarım belediye başkan adayı olabilir.Yeşilyurdun hakettiği yere gelebileceğini ancak onunla görebiliyorum.

  • yorum avatar
    Mesut
    04-12-2023 23:45

    Şu Adıyaman sevdanızı bir türlü anlayamadık iki belediye başkanı Adıyamanlı ve görmek istediğiniz Ramazan Yaylacıda Adıyamanlı. Örneğin Adıyamanda Elazığ’da Malatyalı bir başkan veya yönetici varmı? Onlarda bizim kardeşimiz ama artık malatyada Malatyalı yöneticiler iş başında olsun.

  • yorum avatar
    Orhan
    04-12-2023 23:26

    Mehmet Çınar yanlış kararların bedelini ödüyor..

  • yorum avatar
    Tayfun
    04-12-2023 23:23

    Gürkan varken pasifte olan Çalık ın adaylığı doğru olmayacak..Gürkan şuan duruma hakim en iyi yerel yönetici..

  • yorum avatar
    Gercekler
    04-12-2023 23:08

    Malatya icin ömer Faruk öz gelmeli başka yok Malatyanın isdediyi ve beklediği aday ömer Faruk öz

  • yorum avatar
    Yılmaz
    04-12-2023 22:51

    Öznur Çalık hem parti hem de Malatyalılar tarafından emekli edilmiş bir siyasetçidir..Şimdi ise ısıtıp tekrar yedirmek isteyen taraflar Öznur u aday etme peşindeler..Kesinlikle Gürkan daha fazla katkı sağlayacaktır.

  • yorum avatar
    Yeşilyurtlu
    04-12-2023 22:51

    Murat abi gerçekten ramazan mı diyorsun yoksa söylettiler mi bana kabiliyetini söyle başarısını söyle yapabileceklerini söyle ben demiyorum mimar mühendiste olsun mevcut Yeşilyurt başkanı yüksek inşaat mühendisiydi durumu ortada bize idareci lazım bize bu hayatta birşeyleri başarmış biri lazım bize belediyenin parasında gözü olmayan biri lazım bize adam gibi adam biri lazım bunları kim onuda sen bilecen söyletecen araştıracan

  • yorum avatar
    Fikret
    04-12-2023 22:48

    Öznur ekibi Gürkan a karşı müthiş bir algı operasyonu yapıyor..Bir vatandaş olarak fikrim Öznur zengin nüfuzlu insanların adayıyken Gürkan her kesimden oy alabilen bir siyasetçi..

  • yorum avatar
    44
    04-12-2023 22:41

    Ömer Faruk öz tartışmasız aday olmalı Malatya için başka aday yok en doğru aday

  • yorum avatar
    Hüma
    04-12-2023 22:09

    Ahmet Kızılay hoca siyasete girmek istiyor diyorlardı; aslında tam zamanı değil mi?

  • yorum avatar
    Sezer
    04-12-2023 22:08

    Milletvekillerinin performanslarını nasıl buluyorsunuz? Buna ilişkin bir değerlendirme yapar mısınız Sayın Yazar?

  • yorum avatar
    Yiğit
    04-12-2023 22:07

    Selahattin Gürkan ın karşısında aday yok. Aday adaylarına baktığımızda kimseyi göremiyorum. Ahmet Çakırın ikinci döneminde çok fazla aday vardı ama bu dönem yok

  • yorum avatar
    Şamil
    04-12-2023 22:05

    Öznur Çalım Genel Başkan Yardımcısı iken Malatyalılar çok güçlüydü. Her konuda destekleniyordu. Şuan Ankara’da herhangi bir temsili yok. Bu sebeple birçok konudan mahrum kalacak

  • yorum avatar
    Tamer
    04-12-2023 22:04

    Malatya siyasette bu sahipsizlikle ayağa kalkamaz. Bunu bir an önce kırması lazım. Siyasetin yanı sıra bürokraside de birileri olmalı.

  • yorum avatar
    Ragıp
    04-12-2023 21:51

    Murat bey asıl kızdığımız defin meselesi değil. Asıl mesele memleket perişan durumdayken herşey yolundaymış gibi söylemlerde bulunan belediye başkanımızın bu tavrı. Kusura bakmasın memleket köyden hallice.

  • yorum avatar
    Zor zor zor
    04-12-2023 21:46

    Malatyanın şuanki halini gördünüz mü? Şehir demeye dilim varmıyor afrika ülkesini geziyor gibiyiz her taraf moloz yığını yollar çamur her yerde düzensiz konteyner işyerleri... İnanın bu şehir zor toparlanır.

  • yorum avatar
    Akın
    04-12-2023 21:42

    Sami Er ismi Malatya için olası adaylardan. Hatta bana göre çıkacak isim. Faydalı olacağından şüphem yok.

  • yorum avatar
    Yeşilyurtlu
    04-12-2023 21:31

    Ramazan Yaylacı hakkında insanların görüşleri hakikaten etkiliyici bir bağa sahip fakat Yeşilyurtta adayların hepsi güçlü gibi gözüküyor. Halk tarafından bir karşılığı, dürüstlük ve çalışkanlık açısından bakılırsa hakikaten Ramazan gelmelidir.

  • yorum avatar
    Yusuf
    04-12-2023 21:23

    Lütfen Malatya sevdalısı partiler üstü biri olan Sezai Yılmaz hocamızın ismini yazarak onu taraf göstermeyin.Onu tanıyan bilir ki o bu tür siyasi İşler le kesinlikle ilgilenip yorum yapmaz.Hocamiz Malatya nın yüz akı Malatya için canını verecek kadar sevdalı biridir.isteseydi bugün daha farklı yerlerde olabilirdi o sadece Malatya ve insanı severek yaşayan Malatya adına olan güzel işlerde sevinen biri.Onun gibi biri kesinlikle siyaset le uğraşmaz lütfen şahsi çıkarlarıniza hocamı alet etmeyin.

  • yorum avatar
    Aydın
    04-12-2023 19:58

    Prof. Dr. Sezai Yılmaz bu kentin bir değeri. İnşallah Malatya bu değerini kaybetmez. Çünkü Malatya'nın önde gelen profesörleri Malatya'yı terk ediyor. Sezai Hocanın mevcut başkan hakkındaki yorumuna katılıyorum. Selahattin başkan devam etmeli.

  • yorum avatar
    Bülent Tetik
    04-12-2023 19:56

    Depremin senesi dolmak üzere. Bizim hala ağır hasarlı ölü binalarımız ayakta. Bu ne demek? Üstelik kent her geçen gün daha kötü bir hâl aldı almaya da devam ediyor. Durum böyleyken kentin sesi duyuldu, diyemeyiz. Sesimiz çıkmamış ki bugün toparlanamamışız. Ben kendi adıma artık sihirli bir değnek bekliyorum.

  • yorum avatar
    Yavuz
    04-12-2023 19:49

    Kaleminize sağlık. Yazılarınızı ve karikatürleri mümkün mertebe takip ediyorum. Başarılar dilerim

  • yorum avatar
    Cahide
    04-12-2023 19:48

    Malatya'nın eski kurt siyasetçileri artık yok. Bugün bir Ömer Faruk Öz ve Mevlüt Aslanoğlu bulmak zor.

  • yorum avatar
    Burak
    04-12-2023 19:48

    İnsanların inançları dinleri üzerinden bu tarz çirkin saldırılar yapmak çok çirkin. Malatya'nın mert insanlarına yakışmaz. Şu zamanda kişiler yaptığı işlerle anılmalı diye düşünenlerdenim. Dini dili ırkı sorgulanmadan sadece yapılan işlere bakılmalıdır. Bunları ayırt etme potansiyeline sahip olmayanlar için ise söylenecek söz yok.

  • yorum avatar
    Adem
    04-12-2023 19:45

    Malatya Lobisi neden işe yaramadı?Sayın Çetin kusura bakmayın sizin öve öve bitirmediğiniz Selahattin Gürkan yüzünden böyleyiz. Oturup kalktığı her yerde "Malatyada hiçbir sorun yok, herşey tıkır tıkır işliyor" deyince, kim malatya için ne yapsın? Şehirde herşey zaten yolunda gidiyor. Lobiye ne gerek var ki? Hayırdır lobi ne için lazım ki? Şehirde herşey dört dörtlük zaten! Hatta o kadar iyiki, tek sorun bulana başkanlık makamını bırakmaya hazır bir büyükşehir başkanı var.

  • yorum avatar
    Reyhan
    04-12-2023 19:43

    Siber saldırı suçtur. Kanıtı olmayan bir olayı yaymak normal bir durum gibi karşılanamaz. Malatya emniyeti bu kişi veya kişilere kısa bir sürede ulaşma gücüne sahiptir. Yapılan bu suç kimsenin yanına kalmamalı diye düşünüyorum. Siyaset yapılacaksa da Usul ve adabına göre yapılmalıdır

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.