dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2445.2
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64345.25$

CHP’den iktidara tarihi gol!..

04 Ekim 2022, Salı 08:53
CHP'den iktidara tarihi gol!..

 

CHP Genel Başkanı Sayın KILIÇDAROĞLU'NUN başörtüsüyle ilgili çağrısını duymayan kalmadı sanırım. Çünkü hâlâ kanayan yaramız, en hassas noktamız, şüphesiz başörtümüz, tesettürümüzdür.

Yüzlerce mağdur gibi, 28 Şubat'ta başörtüsünden dolayı 6 yıl hayatıyla bedel ödeyen biri olarak yıllardır söylüyorum, ama bir türlü inandıramıyorum mümin ve fanatik Ak Partili kardeşlerimi!..

Bunlar başörtüsüne sahip çıkıyorlar, ama karşılığında sandıkta istifade etmek şartını koşuyorlar!  Bu konuyu 20 yıldır yasal güvence altına almadılar. Birileri gelse bir saat içerisinde eski haline döndürebilir. 
Aileyi dağıtan yasaları yaptılar. Aileyi yıkan bakanlığı da kurdular. Bütün fahişe ve türevlerine yasal haklar tanıyıp, insanlık dışı şehevi arzu isteklerle dolu hayvani hayatlarını güvence altına da aldılar. Ama başörtüsü için yasa yapmadılar!
Dedim, dedim, dedim, ama inandıramadım!..

Şimdi CHP Genel Başkanı söyleyince inandın mı Ak Partili kardeşim!?.

Her şeyden önce bu teklifi ayakta alkışlıyorum. Hatanın neresinden dönülürse kârdır. Keşke benden dediğim, 20 yıldır oy verdiğim yapsaydı da onu alkışlasaydım! Bugün CHP Genel Başkanı kalkıp bu teklifi yapmasaydı!
Evet, bu millet geçmişte bu zihniyetten çok çekti. Ama bir Müslüman olarak tesettürün evrime, nice manevi değerlerimizin domura uğramasından dolayı bu iktidardan da neler çektiğimizi iyi biliyorum.

Zira dün;
"Başörtüsünden dolayı mağdur olan kızlarımız vardı. Bugün kızlarımızdan dolayı mağdur olan başörtümüz var."

Şimdi Sayın KILIÇDAROĞLU'NUN bu teklifi karşısında iktidar kanadı çıksın bakalım bu işin içinden!. 

Ben başörtüsünü serbest bıraktım mı diyecek!?. Zaten o mağduriyet üzerine iktidar olduğunu herkes biliyor. Ama yasal güvence altına sen almadın. Ta ki bugün ülkede başörtüsü asli şeklini kaybedinceye kadar!!!.

Çok kritik bir seçim arifesindeyiz.
20 yıllık iktidar seçim öncesi tüm kozlarını oynayacaktır. Ne gerekiyorsa yapacaktır. Milletin hayal edemediği imkânları dahi verecektir belki. İlk evim, ilk işim projesini kim hayal ediyordu!?. Sadece seçimi kazanmak için olsa dahi iktidar bir şeyi esirgemeyecektir...

Ülkenin tamamını verseler ki ne kaybedecekler!?. Ceplerinden bir şey mi çıkacak!?. Vermezlerse zaten her şeyi kaybediyorlar!. Verelim de kazanırız belki düşüncesi daha mantıklı değil mi!?.

Aynı şekilde muhalefet de oy kaygısıyla bazı işler yapacak ve vaatlerde bulunacaktır. Bu çıkış da onlardan biri olabilir. 

Peki, bu teklifin akıbeti ne olur?

Sanırım bu teklif, önce AKP ve MHP oylarıyla reddedilecektir. Sonra AKP, bizim çoktan hazırlığımız vardı deyip yasa teklifini biz getireceğiz diyecektir.
Belki de size ne başörtüsünden!? Sizi gidi başörtüsü düşmanları sizi!. Bu işi size bırakacak kadar düşmedik diyeceklerdir.
Millet bunu yer mi!?. Yemez sanki!.

İktidar kanadı bu teklifi reddedip kendisi yasa teklifini getirmezse meclise, bunun hesabını artık veremez bu millete. 
Yapacağı ilk şey, hemen yasa teklifini hazırlayıp meclise getirmektir. CHP onların teklifine de oy verince, millet bu sefer, yine CHP yaptırdı, bu teklif onlardan gelmeseydi AKP meclise getirmeyecekti diyecektir. Kısacası, iktidar ne yaparsa yapsın, artık bu konuda köşeye sıkışmıştır. Başörtüsünün kaymağını bu saatten sonra yiyemeyeceğe benziyor. CHP de iktidara ilk defa bu kadar önemli tarihi bir gol atmış oldu. 
Bu hikâyenin sonunu en kısa zamanda milletçe göreceğiz...

Bazen böyle olumlu gelişmeleri görünce de, keşke her yıl seçim olsa da, yapılmayan bazı hayırlı işler yapılsa diyorum!...

Bakın meyvesini almaya başladık bile. 20 yıldır ilk defa başörtüsüne yasal özgürlük, güvence gelecek belki!. 
Niye bugüne kadar yapmadılar!?. Son çare sıkışınca koz olarak kullanmak için miydi acaba!?. 
Bu konu 20 yıl bekleyecek konu muydu!?.

Peki, iktidar bu konularda 20 yıldır neler yaptı!?. 
Başörtüsüne özgürlük değil, başörtüsüyle istediğini yapma özgürlüğünü getirdi. Şimdi ara ki tesettürlü kadın bulasın!?. 
Pantolonlu, mini etekli, kotlu, ama saçı örtülü süslümanları çoğalttılar. Aileyi dağıttılar. Nikâhlı binlerce babayı, eşlerinin tecavüzcüsü diye cezaevlerinde yatırdılar. Koca tecavüzü diye bir garabet yasa yaptılar. Kadının beyanı esastır deyip feministlerin ve batılı dostlarının gönlünü hoş ettiler. Ülkenin temeline dinamit koyan 6284 yasayı yaptılar.  Bugün artık başörtüsüne yasal güvence getirsen ne olur, getirmesen ne olur!?...

Müslümanın tesettürünün güvencesi Allah'tır!. Siz ve yasalar değildir.. Bugün ne Allah için, ne de Müslüman kadın için bu yasayı teklif etmeyeceksiniz!. Kendiniz için, oy kaygınız için teklif edeceksiniz!. 
Bunun karşılığını, ne dünyada, ne de ahirette alamayacaksınız!. Çünkü siz bu ülkede kadını değersizleştirdiniz, iffetini, örtüsünü aldınız. Anneliğini aldınız. Allah size merhamet eder mi!?. Bu merhaleden sonra yasa yapsanız ne olacak ki!?...

Elbette bu yasa teklifini yapmak iyidir. Bu yarayı kapatmak gerekir. Lakin millet şu soruyu iktidara sormaya devam edecektir:
20 yıldır neden yapmadınız, bugün yapıyorsunuz!???...

Fi emanillah.

Ebuzer AYDIN
“Ey Kalemim! Bir Gün Doğru Bildiklerini Yazmazsan, Kolumla Beraber Kırar Atarım Seni”