dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2436.2
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62565.65$

Gürkan mı?.. Çalık mı?..

13 Kasım 2023, Pazartesi 13:04
Gürkan mı?.. Çalık mı?..

 

-Kulislerdeki soruları kaleme aldım!..

-Önümüzdeki yerel seçimde neler olacak?

-AK Parti’ye, Çalık’ın mı yoksa Gürkan’ın mı katkısı olur?

-Gürkan’dan başka bir ismin tercih edilmesine ihtimal var mı?

-Deprem Bölgesi Malatya’ya dışarıdan bir isim gelebilir mi?

-Depremin vurduğu Malatya’yı, bir de dernekler müdürlüğü mü vuruyor?

-Zenginin gönlü oluncaya kadar, fukaranın canı nasıl çıkar!..

-Kışın kapıya dayandığı bugünlerde, Malatyalıların son durumu ne?

-Bu uygulamadan vazgeçmek, çok mu zor?..

-Malatya’da muhtarlar neden tehdit ediliyor?

-Fiskos Masasında ne var?

-Haftanın karikatüründe ne var? 

-Laf Ebesini okumadan geçmeyin!

***

Malum olduğu üzere, önümüzde bir “yerel seçim” var. Mart ayında, ilimizi ve ilçelerimizi 5 yıl yönetecek başkan ve meclis üyelerini seçeceğiz. Siyaset kulislerindeki kazanlar, aylar öncesinden kaynatılmaya başlanmıştı. Kimin nereyi istediğinden tutun da, parti veya koltukların kimler tarafından tercih edildiğine varıncaya kadar, birçok “senaryo” üretildi-üretiliyor. Mevcut yöneticilerin bir kısmının siyaseten “emekli” edilmesi konuşulurken, yeni isimlerin de “parlatılmaya” başlandığını görüyoruz. İşin özeti; hemen her koltuk için, hemen her şey dizayn edilmeye başlanmış durumda. 
 
KULİSLERDEKİ SORULAR!..

Hali hazırda, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlık koltuğunda Selahattin Gürkan’ın oturduğunu, “malum-u î’lam” nevinden hatırlatmak isterim. Yukarıda da belirttiğim gibi kulis kazanları kaynıyor. O kazanlardaki sorulara bir kaç örnek vermek isterim. Selahattin Gürkan ismi değişir mi? Değişirse, yerine kim gelir. Ya da Öznur Çalık, Selahattin Gürkan’a tercih edilir mi? Tercih edilecekse, karar mekanizması, bu tercihi neden yapmalı? Müreccihin, bu tercihi için bir sebep var mı? Soruları çoğaltabilir, denklemi daha da genişletebiliriz. Yaşananlara pragmatik olarak bakarsak, yukarıdaki soruların cevabını bulabiliriz.  
 
AK PARTİ’NİN KALESİ, MALATYA!..

Ülkemizin 81 ili bulunuyor. Bunların 30 tanesi büyükşehir statüsündeki iller. 2019’daki seçimlerde Ak Parti, 15 büyükşehir belediye başkanlığını almıştı. CHP, 11 belediye başkanlığını kazanmış, HDP de 3 tanesiyle idare etmişti. Ak Parti’nin Cumhur İttifak’ındaki ortağı MHP ise Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni alarak, seçimi tamamlamıştı. Ak Parti için Malatya, büyük önem arz ediyor. Ak Parti’nin kalesi hükmündeki Malatya’nın durumunu sorgulamamız gerektiğini de belirtmek isterim. Şahsen, bu geleneğin devam edeceği kanaatini taşıyorum. Ancak şunu da unutmayalım ki; Ak Parti, yıllarca yönettiği İstanbul, Ankara ve Antalya gibi illeri elinden kaçırmıştı. İşte bu noktada bir çekincenin de altını çizmek isterim. Vitrine çıkarılacak ismin, Ak Parti’nin mevcut konumunu daha da üste taşıyacak, artı puan kazandıracak biri olması gerekiyor. Bu isim, Ak Parti’nin Malatya’daki varlığını sorgulatmayacak ve değer katacak biri olmalı.
 
ÇALIK’TAN ZİYADE GÜRKAN’IN KATKISI OLUR!..

Etnik köken ve inanç üzerinden yapılan saldırıları bugüne kadar savuşturmayı başaran Ak Parti’nin, yine aynı yerden gelecek salvoları etkisiz hale getirmesi için, adayını iyi belirlemesi gerekiyor. İşte bunun için de, mevcut başkan Selahattin Gürkan ve eski vekil Öznur Çalık’ın toplumdaki karşılığına iyi bakılması elzemdir. Ak Partililer her halükarda zaten Ak Partiye veriyor. Lakin etnik köken ve inanç bağlamında yapılacak tercihin, hangi isim olacağının iyi analiz etmeliyiz. Bu konudaki fikrim, Selahattin Gürkan’ın, daha fazla katkı sağlayacağı yönündedir.
 
GÜRKAN’DAN BAŞKA BİR İSMİN TERCİH EDİLMESİNE İHTİMAL VERMİYORUM 

Meseleyi, başka bir açıdan değerlendirdiğimizde, tercih edilecek kişinin seçilmesi, Recep Tayyip Erdoğan’a, genel başkan yardımcılarına, milletvekillerine ve il başkanına bağlıdır. Malatya’nın büyükşehir statüsünde olması hasebiyle, il başkanı ve milletvekillerinin görüşünün alınacağını, ancak herhangi bir “etkisinin” olmayacağını düşünüyorum. Genel başkan ve başkan yardımcılarıyla arasının iyi olduğunu bildiğim Selahattin Gürkan’ın yerine, başka bir ismin tercih edileceğini “zor bir ihtimal”  olarak tasvir ediyorum...
 
DEPREM BÖLGESİ MALATYA!..

Kulislerdeki söylentilerden biri de “Dışarıdan sürpriz bir isim gelebilir…” şeklinde. Bu düşünceye karşılık “Dışarıdan ve sürpriz isim neden tercih edilsin ki?” diye itiraz ediyorum. Bu itirazıma “Malatya, deprem bölgesi de ondan…” diyebilirsiniz. Hatta şunları da ekleyebilirsiniz: “Malatya deprem bölgesi olduğundan ötürü, bakanlık, genel başkan yardımcılığı veya MKYK üyeliği alabilirdi. Kurullarda bile olmayan Malatya’ya neden dışarıdan bir başkan adayı getirilsin ki?”. Evet bence de “tekellüflü” bir yorum…
 
 DEPREM VURDU, BİR DE DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ VURUYOR!..

Dernekler, kişilerin, para kazanma amacı dışında olmak üzere, belirli bir ereği gerçekleştirmek için kurdukları yasal örgütlerdir. Dernekler, faaliyetlerini gelir-gider ve diğer işlemlerine ait bilgilerini içeren beyannamelerini; 5253 sayılı Dernekler Kanunu'nun 19.maddesi ve Dernekler Yönetmeliğinin 84.maddesi uyarınca DERBİS (Dernekler Bilgi Sistemi) üzerinden her yıl Nisan ayı sonuna kadar Mülki İdare Amirliğine bildirmesi gerekmektedir.

Nisan ayında verilmesi gereken beyannamelerin süresi, yaşanan büyük afet sebebiyle, 9 Eylül 2023 tarihine kadar uzatılmıştı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan binalarla birlikte onlarca derneğin, masası, sandalyesi, bilgisayarı ve evrakı molozlar altında kaldı. Kimisinin başkan ve yöneticileri enkaz altındaydı. Kimi hayatını kaybetti, kimi ise şehri terk etti. Ortada ne bina, ne eşya ne de yönetici kaldı.

Haber merkezimize gelen bilgilere göre, beyanname veremeyen derneklerle ilgili kaymakamlıklara yazılar gitmiş. Kaymakamlıklar da cezalar kesmeye başlamış. Binası olmayan, adamı ve eşyası bulunmayan derneklere 5 bin 250 Liralık cezalar kesilmiş durumda. Sadece, Battalgazi ilçesinde bu şekilde ceza kesilmiş 120’nin üzerinde dernek var. 

Daha önce koronavirüs salgını sebebiyle, beyanname vermekten muaf tutulan derneklerimize, reva görülen bu muameleden bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Beyanname verme işi 2022 ve 2023 birleştirilerek yapılsaydı, daha iyi olmaz mıydı? En azından bu dernekler belki kendilerini toparlayabilir ve gelir gider hesaplarını, icraatlarını daha iyi açıklayabilirlerdi. Hadi o yapılmadı, bundan sonrası için kesilen cezalardan vazgeçilebilir. Kaymakam, inisiyatif alamıyorsa, valilik inisiyatif almalı. Hadi onlar da inisiyatif alamıyorsa, Bakanlık almalı… 

İşte konunun burasında milletvekillerimize iş düşüyor. Konuyla ilgili yapılabilecekleri araştırıp, bulması gereken vekillerimiz, hiç beklemeden elinizi taşın altına koymalı. 
  
ZENGİNİN GÖNLÜ OLUNCAYA KADAR, FUKARANIN CANI ÇIKAR!..
 
Kışın kapıya dayandığı bugünlerde, garip-gureba, fakir-fukaranın “kömür hakkı”nı hatırlatmak isterim. Sosyal Yardımlaşma Vakfı eliyle dağıtılan kömürün bir an önce vatandaşa ulaştırılması gerekiyor. Deprem bölgesi Malatya’da, kömür dağıtımıyla ilgili herhangi bir şey görmüyoruz. Kış gelip kapıya dayanmışken, herhangi bir anlaşma, herhangi bir sözleşmeyi de daha görmedik. Kömür alımı da görmedik. Sonuç olarak, Malatya’yı yönetenlere sesleniyorum: Depremzede vatandaşın yakacak ihtiyacını karşılamak için neyi bekliyorsunuz? “Zenginin gönlü oluncaya kadar, fukaranın canı çıkar” sözünün haklılığı bir kez daha ortaya çıktı. 


  
BU UYGULAMADAN VAZGEÇMEK, ÇOK MU ZOR?..

Ağır hasarlı binaların yıkımıyla ilgili aksaklıkları, hemen her hafta gündeme getiriyoruz. Ancak herhangi bir düzelme olduğunu görmüş değiliz. Yine işler “ağır aksak” ilerliyor. Yine vatandaş tozu toprağı “ciğerine” çekiyor. Yine birileri cebini doldurma telaşıyla hareket ediyor.

Olumsuzluklarla ilgili bir örnek vermek istiyorum. Kışla Caddesi üzerinde bir bina yıkılıyor. Yıkım başlamadan yol trafiğe kapatılıyor. Molozların arasında bulunan kıymetli malzemeler yerinde ayrıştırılıyor.  Arta kalan toz toprak, araçlara yüklenip götürülüyor. Belediye ekipleri ile çevredeki vatandaşlar temizlik yapıyor. Bütün bunlar 2 veya 3 gün sürüyor. Yol tekrar trafiğe açılıyor. Bir kaç gün sonra bir başka binanın yıkımı yapılıyor. Onun için de yol kapatılıyor. Yine 2-3 gün sonra açılıyor. Yine bir kaç gün sonra, bir başka binanın yıkımı yapılıyor. Bu döngü uzunca bir süredir devam ediyor. 

Bu keşmekeşin sebebi, ada veya parsel bazlı ihale verilmemesidir. Metrekare bazında ihaleler verildiği için, yıkımı yapan şirket, kolay gördüğü binanın başına gidiyor. İşini bitirip gittiğinde, ardında molozları bırakmış oluyor. Daha sonra işi kolaylaşan diğer binaya bir kaç gün sonra gidiyorlar. Şayet, yıkım işi hemen yanıbaşımızdaki Adıyaman ve diğer illerdeki gibi, ada ada, ya da parsel parsel ihale edilmiş olsaydı, hem daha hızlı ilerleme, sağlanacak hem de vatandaş mağduriyet yaşamamış olacaktı. 

Dünyanın hiçbir yerinde örneği bulunmayan metrekare bazlı yıkım işinden vazgeçmesi için, kim, neyi bekliyor?


  
TEHDİT EDİLEN MUHTARLAR VAR!..
 
Yıkılan, ciddi hasar gören veya afetlerden etkilenebilecek olan binaların mülkiyet durumunu ve ilişkilerini resmi olarak ispatlayan, güvence altına alan ve afetzedelere binaların yeniden inşasında destek sağlayan belgeye “Hak Sahipliği Belgesi” deniliyor. 

Bu belgeyi almanın şartları da, devlet tarafından belirlenmiş. Muhtarlar da bu işin içine katılmış durumda. Tebligat muhtara yapılıyor. Muhtar da vatandaşa götürüyor. Tebligatı vatandaşa ulaştıran muhtar, daha sonra vatandaşı izleyeceği yolla ilgili bilgilendiriyor. Bürokrasiyle ilgili olumsuzluk yaşayan vatandaş, sebep olarak muhtarı görüyor. Önümüzde mahalli idareler seçimi var. Kendisini yeniden muhtar seçtirmek isteyenler var. Seçmeninin hakkını korumak için, resmi makamlara çıkan muhtarlar, maalesef burada da tehditlerle “Seni görevden aldırırım” diyen mülki amirlerle karşı karşıya kalıyor. Bu iddiaların odağındakilere “Vatandaşla, muhtarı karşı karşıya getirmeye ne hakkınız var?” ya da “Muhtarı tehdit ederek, kabahatini örtebileceğini mi sanıyorsun?” diye sormasak olmaz. 
  
FİSKOS MASASI
 
- Selahattin Gürkan, MHP lideri Devlet Bahçeli’yle görüşmüş.
 
- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden Meston Beton Santrali açılışında, Selahattin Gürkan’dan sitayiş ve övgüyle bahsetmiş.
 
- Geçtiğimiz günlerde Malatya’ya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Prof. Dr. Sezai Yılmaz’a, Selahattin Gürkan’ın çalışmalarını sormuş. 
 
- Eski Vekil Öznur Çalık, AK Parti Genel Merkezi’ndeki, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığıyla ilgili çalışmalarını tamamlamış.
 
- Anket firmaları vatandaşı arayarak “Öznur Çalık’ı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görmek istiyor musunuz?” şeklinde soru yöneltiyormuş.
 
- Cumhurbaşkanı, 3 günlük Rize tatilinde, Malatyalı eski bir vekil ile görüşmüş. Eski vekil aktif siyasetçiymiş.
 
- İhsan Koca’nın elindeki anketlere göre, yüzde 26’yla en başarılı belediye başkanı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’mış.
 
-Ak Parti’nin iki Merkez İlçe başkanı, mevcut belediye başkanlarının durumuna göre adaylık için fırsat kolluyormuş.
 
- Ahmet Durmuş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için müracaat edecekmiş. 
 
- Pütürge’nin Yeniden Refah Partisi adayı Nusret Öncü’ymüş.
 
- Kale ilçesinde Yusuf Karakaş, Yeniden Refah Partisi adayıymış.
 
- Yeşilyurt İlçesinde Prof. Dr. Hasan Pekdemir anketlerde birinci çıkmış.
 
- Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Yeniden Refah Partisi Yeşilyurt Belediye Başkan adayı olmak istiyormuş.
 
- CHP Malatya İl Teşkilatı, Özgür Özel’in gelişini, Veli Ağbaba’dan dolayı olumsuz karşılamış.
 
- CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, il teşkilatında aleyhinde çalışanları, pasifize edecekmiş.
 
- Malatya’da asayiş olayları eskiye göre nispeten azalmış. 
 
- Malatya’da tersine göç halen devam ediyormuş…
 
- Malatya Eğitim ve Araştırma Hastenesi Şehir Hastanesine döndürülecekmiş.
 
- Niyazi Mısri, Akpınar ve Saray Mahallesinde 10 bin adet yerinde dönüşüm kapsamında, iş yeri ve konut ihalesi yapılacakmış.
 
LAF EBESİ

Tetkik, tahlil ve analizlerle, toplumu bilgilendiren gazetecik mesleği; Ciddi oranda eksen kayması yaşıyor. Ondan dolayı, itibar suikastı yapan “maharetli”, önüne konulan şikayet dilekçesini yazı diline çeviren “meziyetli” ve tetikçilik yapanlar “marifetli” görülüyor…
 
Selam ve dua ile
Fiemanillah

Yorumlar

  • yorum avatar
    Hasan Basri
    01-12-2023 14:38

    Murat kurum ayarında olmalıEski tek bir aday dahi görmek istemiyoruz

  • yorum avatar
    Osman
    01-12-2023 11:21

    Çalık ın halk nazarında karşılığı yok..Gürkan eleştirilse de her kesimin oyunu alan bir isim..

  • yorum avatar
    Erhan
    18-11-2023 18:02

    DEVLETI BILMEYEN DEVLETİ YÖNETEMEZ. ÖZNURUN HİCBIR DEVLET TECRÜBESI YOK.REIS BİLE ÖZNURDAN UMUDUNU KESTİ GÖREV VERMIYO SİZ MEDET UMUYORSUNUZ.MALATYADA YENİ YÜZLERE FIRSAT VERİLMELİ.TÜRKİYE GENELINDE MALATYANIN ESAMESİ OKUNMUYOR.EN KÖTÜ DÖNEMİNI YASIYOR.2 C.BAŞKANI ÇIKARMIŞ MALATYADA BAKAN, BAKAN YRD, MKYK ÜYESİ, ÜST DÜZEY BÜROKRAT YOK.

  • yorum avatar
    Sinem Güven
    14-11-2023 23:19

    Dereyi geçerken at değişilmez bence Selahattin başkanla devam edilmeli buna osman güderde dahil. Ama yeşilyurt çok yıprandı kişisel meselelerden artık zarar veriyor değişmeli ve kesinlikle ilçe Başkanı gelmeli Müthiş bir adam.

  • yorum avatar
    Dilek çalışkan Demir
    14-11-2023 23:16

    Ben Bir Malatyalı olarak dışardan gözlemlediğim kadarı ile yeşilyurt için İhsan Koca ve ekibi Kahraman Kavuğu hazırlıyor. Çok yazık ederler şehre üç oyu olmayan iyi partili bir insanı AK Partililere dayatmak günahtır.

  • yorum avatar
    Şebnem Durmuş
    14-11-2023 23:09

    Bence Öznur Çalık , ismi yıpranmış olsada faydalı olur ilçelerde değişmeli yeni yüzler olmalı.

  • yorum avatar
    Ali kendir
    14-11-2023 23:08

    Büyükşehirde Öznur Çalık şehri ayağa kaldırabilir birikimi ve Ankaradaki ilşikileri ile, Battalgazide Osman Güder devam edebilir. Ama yeşilyurt kesinlikle değişmeli ve direk Ramazan Yaylacı çağrılıp aday yapılmalı şuan sahada olan tek isim.

  • yorum avatar
    Sedef Yüce
    14-11-2023 23:03

    Parti ayırt etmeden Malatyaya kişilere oy verilmeli doğru adaya.Şu an sosyal medyadan gördüğüm kadarı ile iki kişi ön planda malatyada Bilal yıldırım ve Ramazan Yaylacı en azından halka değiyorlar.

  • yorum avatar
    Ruşena
    14-11-2023 17:05

    Öznur Hanım herzaman iyi bir siyasetçi. Belediye başkanı olursa en iyi şekilde hakkını verecektir.

  • yorum avatar
    Tutku
    14-11-2023 17:01

    Öznur Çalık etkili bir isim geride tutmuşsunuz ama Malatya için bir şans olabilir deprem sonrasında toparlanma sürecine katkısı olacaktır. Gösterilmesi sürpriz olmaz.

  • yorum avatar
    Bahçeli
    14-11-2023 16:59

    Gürkan ın Bahçeli ile görüşmesi işini sağlama alması demek yazıda bahsettiğiniz gibi adam her kesime hitap ediyor.

  • yorum avatar
    ATI OLMAYAN YİĞİT
    14-11-2023 11:00

    Çalık tan ziyade Gürkan iyidir...

  • yorum avatar
    adem
    14-11-2023 08:43

    sayın Çetin Gürkan 3-5 CHP liden oy alabilir. bunda herkes hemfikir. zaten adamı CHP li belediyeler ve CHPliler daha çok tutuyır. Lakin Ak Partiden götüeceği onbinlerce oyun da hesabını görmek lazım. emin ol adaylığı açıklanırsa Malatyadan en az 50 bin kişi göç eder. Kaybettireceği tepki oylarını da görmek gerek. olaya tek taraftan bakmayın lütfen. Marka değerinizi düşürüyorsunuz.

  • yorum avatar
    HACI MURAT
    14-11-2023 07:59

    Battalgazi Belediye Başkanlığına Mimar Bayram Apaçık ın gelmesi ilçeye büyük ivme katar.Belediye tecrübesi ve yaptığı mimari projeler gerçekten takdire şayandır

  • yorum avatar
    Ankara'dan Bir Malatyalı
    13-11-2023 21:46

    Malatya Büyükşehir için iki isim var; Ya Öznur Çalık ya Sami Er. Bu ikisinden biri.

  • yorum avatar
    Halil İbrahim
    13-11-2023 21:45

    Selahattin Gürkan, Devlet Bahçeli ile görüşmüş. Devlet Bahçeli ülkemizdeki en kurt siyasetçi, tabii gelişinden anlamış neye geldiğini. Çıkışta da notunu vermiş. Çok yakınında bulunan bir Genel Başkan Yardımcısının dediğine göre, "kanaatimizi bildirin" demiş. Seçime biraz kala yaptığı ziyaret Devlet Bahçeli'yi rahatsız etmiş. Anlayacağınız Selahattin Gürkan ordan da veto yedi.

  • yorum avatar
    Selim
    13-11-2023 21:40

    Bence Malatya'da aday kadar kurulacak ittifaklarda çok etkili olacak. Eğer ittifak geniş olmazsa Selahattin Gürkan kesinlikle kazanamaz

  • yorum avatar
    Yiğit
    13-11-2023 21:40

    Yerel seçimlerde adaylık süreci başladı. Malatya'da her seçimde aday gosterilmeyeceğini bile bile reklamın iyisi kötüsü olmaz deyip aday adayı olan tipler var. Onlar tekrardan boy gösterecekler

  • yorum avatar
    Şevket
    13-11-2023 21:37

    Selahattin Gürkan, Latif Okyay'ı da patlatıyor. İlçe belediye baskanlıklarından biri için düşünüyor ama kendi koltuğunu kurtaramayacağından Latif beye de katkı sunamayacak

  • yorum avatar
    Şahin
    13-11-2023 21:36

    Ben sizin aksinize Öznur Çalık'ın daha çok katki sağlayacağını düşünüyorum. Öznur Çalık, Ankara'da çok güçlü. Siyasette ve bürokraside çözemeyecegi iş yok. Bu sebeple Malatyayı ayağa kaldiracağını düşünüyorum

  • yorum avatar
    Ali Duman
    13-11-2023 21:36

    Bence yeşilyurt için ilçe Başkanı iyi bir tercih olur şuan çalışan halkın içinde olan tek Başkan.Battalgaziye gelince zaten beraber yönetiyolar fark edermi kimin başkan olduğu.

  • yorum avatar
    Tamer
    13-11-2023 21:35

    Sayın yazar, Selahattin Gürkan muadili dolmuş ve bu saatten sonra kendisi dışında hickimseye katkı sunamayacak pozisyonundadır. 5 yıllığına daha seçilirse, Malatyadan elinizi ayağınızı çekin

  • yorum avatar
    AB
    13-11-2023 21:32

    Depremde kimin ne olduğunu gördük, Gürkan Stk lar devlet kurumları ortada yok büyükşehir olarak herşeyi biz yaptık diyerek Devleti bile yok saydı.Öznur Çalık hiç bir polemiğe girmeyerek depremin ilk dakikasından beri sahada çalıştı. Herkese yetişmeye çalıştı. Bakanları bile organize etti. Borcum yok diyerek malatyaya bütçe gelmesini bile engelliyor.Çalık Ankaradaki çevresi sayesinde Malatyayı kısa sürede ayağa kaldırır.

  • yorum avatar
    Yasin
    13-11-2023 20:00

    Sami Er hepsinden daha iyi yapar. Özel idare genel sekreterliği yaptı, Malatya'yı karış karış bilir. Üstüne Ankara İstanbul tecrübelerini de ekledi. Ak Parti kimi aday gösterse o kazanır ama mevcutlarla devam ederse Malatya'ya yazık olur.

  • yorum avatar
    Adem
    13-11-2023 19:19

    Görebilmek kolay iş lakin gözlerde perde olunca zor oluyor. Sayın Çetin 9 ayda tek çivi çakmayan Gürkanın devam etmesi gerektiğini söylüyorsun. Gözüne inen perde nedir?

  • yorum avatar
    İrfan
    13-11-2023 18:35

    AKPARTİNİN ŞANSI KALMADI

  • yorum avatar
    Turan
    13-11-2023 18:23

    Mehmet Çınarın hala bir şansı olabilme ihtimali bana çok inandırıcı gelmiyor. Son bir kaç aydır ne kadar olumsuz söylem varsa hepsinde adı geçiyor.

  • yorum avatar
    Vakkas
    13-11-2023 18:19

    Öznur hanımı geride tutmanız bence mantıksız. Gürkan dan daha fazla hizmet edecek tecrübeye sahip Ankara bağlantısı olan bir siyasi gösterilirse başarılı olur bence.

  • yorum avatar
    Emir
    13-11-2023 18:15

    Ülkenin çivisi çıkmış. Ak parti bütün konularda sınıfta kalmış bunlar eğitim adalet ekonomi vs. Hal böyleyken nasıl olurda başarı beklenir anlamıyorum bence sürpriz sonuçlar çıkabilir.

  • yorum avatar
    Fikret in fikri
    13-11-2023 17:09

    Selahattin in şanssızlığı pandemi depremler oldu..Ama yine Gürkan olmalı başkan zira vaziyeti bilen o durumu bilen o...

  • yorum avatar
    Emin
    13-11-2023 16:29

    Çalık Malatya için kayıp yılların adı olur..

  • yorum avatar
    Rümeysa Danış
    13-11-2023 16:25

    Öznur Çalık ın mental yorgunluğu parti merkezince de değerlendirilip artık vekillikten de emekli edilmişti..Malatya ya Gürkan dan daha iyi başkanlık yapacağı söylenemez..

  • yorum avatar
    Selahattin olmayacaksa Öznur hiç olmasın
    13-11-2023 16:11

    Öznur Çalık ın Malatya nezlinde inanın güçlü iş adamları ve siyasiler olmasa karşılığı yok...Denize düşen yılana sarılır misali Öznur Çalık gibi birinden medet umuluyor...

  • yorum avatar
    Abdullah
    13-11-2023 15:56

    Malatyaya 5 sene gürkan ne kattı ki bu saatten sonra ne katacak? Tek hizmet edecek ankarayı yürütecek Çalık’tır

  • yorum avatar
    Burak
    13-11-2023 15:23

    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Akparti kimi aday gösterirse o olur. Bu hiç sekmedi. Sonuç da değişmez. Kim aday gösterilirse başkan odur Şimdiden nefesimizi tüketmeyelim. Çünkü Malatya dün olduğu gibi bu gün de Ak partinin kalesi MYK'da yer bulamadı vs bakanlık verilmedi deniliyor ama bunlar sadece lafta Sandık başında yine herkes aynı sonuca gidecek. Yanılmaz

  • yorum avatar
    Yusuf Efe
    13-11-2023 15:21

    Öznur Çalık ile ilgili anket yapılıyor. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştık. Telefondan soruldu. Ancak biz ailece cevap vermeden kapatmayı tercih ettik. Sandıkta cevabımızı vermek adına...

  • yorum avatar
    İbrahim
    13-11-2023 15:20

    Murat Bey, yaklaşan yerel seçimlerde, tek dileğimiz, kentimizi yeniden ayağa kaldıracak bir başkanın seçilmesidir. Bunun A veya B kişisi önemli değil. Yine de şöyle bir durum söz konusu. Artık şansını denemiş insanlardan ziyade daha dinamik ve genç beyinlerin yönetimde yerini almasını isterim. Denenmişi denemeyelim artık. Çünkü hepimiz doyduk. Onlar da biz de...

  • yorum avatar
    Ferdi
    13-11-2023 15:04

    Bence Gürkan. Eğer farklı bir isim olacaksa herkesin saygı duyacağı Malatya ya hizmet edecek bir isim olmalı ve bu isim Çalık değil.

  • yorum avatar
    Yasin66
    13-11-2023 14:49

    Ak parti Malatya da hata yapmamalı vatandaşın yerel seçimlerde vereceği bir ders var bunu hesap ederek adayını belirlemeli yoksa hezimet yaşayabilir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.