dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.03
  • ALTIN
    2325.8
  • BIST
    9090.46
  • BTC
    69869.19$

Malatya “Kaplan”ı çok özledi

20 Eylül 2020, Pazar 07:28

 

 -SESLİ MAKALE-

 

Malatya “Kaplan”ı çok özledi

 “Kaplan'a UMUT lazım

 “Zirveye oynayan Kaplan” için sabır gerek

 “Zirveye oynayan Kaplan”ı bekliyoruz

  

FİKRET ÖZCANLI YAZDI...

Yeni sezona iyi bir başlangıç yapamayan Yeni Malatyaspor, bu haftaki maçtan ancak bir puan çıkarabildi.

Karşılaşmanın daha başında 1-0 yenik duruma düşen Yeni Malatyaspor'da olumsuz görüntü sergileyen mevkii savunmasıydı. Basit hatalarla, rakip oyuncuları kaleciyle başbaşa bırakan bir savunma gördük ilk dakikalarda. 30. dakikadaki penaltı kararıyla beraberlik şansını iyi değerlendiren Yeni Malatyaspor'da orta saha ve ileri uç elemanları ara ara iyi bir görüntü sergiledi.

BİTİRİCİ VURUŞ GELMEDİ

Karşılaşmanın 90 dakikasına baktığımız zaman Yeni Malatyaspor'un daha üstün bir oyun ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Özellikle evsahibi olmanın verdiği özgüveni de arkasına alan Yeni Malatyaspor, son dakikalara kadar golü kovalayan ancak bitirici vuruşu yapamayan taraf oldu.

SADECE ANLIK PARLAMALAR VARDI

Geçtiğimiz hafta kaybedilen maça göre biraz daha toparlanmış bir Yeni Malatyaspor vardı. Rakip alanda topu ayağında tutmayı başaran Yeni Malatyaspor'da, yenilen şok golün akabinde ikili mücadelelerde ayakta kalan oyuncular 30. dakikadaki penaltının mimarlarıydı. Penaltıdan sonra rakip Göztepe'nin daha silik bir oyun sergilediğini söyleyebiliriz. Göztepe'nin etkisizleşmesinin en büyük sebebi ise Yeni Malatyasporlu futbolcuların daha mücadeleci olmasıydı. Bu sözlerimden futbolcuların çok çok iyi oldukları veya isabetli transferler olduklarını da çıkarmayın. Sadece anlık parlamalarla Göztepeli futbolcuları etkisizleştirmeyi başardılar. Hepsi o kadar…

FUTBOLCULAR BİRBİRİNİ TANIMIYOR

Rakip karşısında daha çok oynayan ve rakipten daha üstün görünen Yeni Malatyaspor'un daha üretken olması gerekiyordu. Gole götürecek ataklar, şahsi beceriden ziyade birbirini tam olarak tanıyamayan futbolcuların basit hatalarıyla bitti.

GEÇ KALINMAMASI GEREKİYOR

Mutlu sonla biten atakların olmayışı, önümüzdeki maçlar için alınacak tedbirler arasında ikili çalışmaların daha çok yapılması gerektiğini ortaya koyuyor. Henüz birbirini tanımayan futbolcular var. Zaman içinde aşılabilecek bu sorun önümüzdeki haftalarda giderilebilir. Ancak fazla da geç kalınmaması gerekiyor.

Eksiklikler, zafiyetler ve yabancılıklar biraz sabır ve çalışmayla giderilecektir. İşte o andan itibaren “Zirveye oynayan Kaplan”ı yeniden göreceğiz.

Son söz olarak, Göztepe maçındaki Yeni Malatyaspor, geçen haftaya göre daha iyiydi. Gelecek haftalar için umut verdi. Bu arada Yeni Malatyaspor'un gol umudu, Umut Bulut'u gören var mı? Yanılmıyorsam 8 maçlık bir hasret sözkonusu…