dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2442.8
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63416.558$

Malatya Masalı: Veli Ağbaba, Umut Konutları ve Deprem Görmüş Şehir

20 Mart 2024, Çarşamba 09:02
Malatya Masalı: Veli Ağbaba, Umut Konutları ve Deprem Görmüş Şehir

Bir zamanlar, depremlerle sarsılan Malatya'da, halkın gözleri umutla yıldızlara dikilmişti. Veli Ağbaba adında bir belediye başkan adayı vardı; kazanma şansının düşük olduğunu bildiği için, halka gökkuşağından inşa edilmiş, bulutların üzerinde süzülen 10 bin sihirli konut vaat etti.

Depremden yaralı Malatya, Ağbaba'nın vaatlerini duyunca bir an için acılarını unuttu. "Bu konutlar, yıkık dökük evlerimizin yerine geçecek mi?" diye soruyordu vatandaşlar. Ağbaba, umut tacirliğine girişip, "Evet, sevgili Malatyalılar, bu konutlar depremin izlerini silecek," diyordu. Ancak bu vaat, rüzgarla fısıldanan bir sır gibiydi; gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayal.

"Bekara karı boşamak kolay," diyen Bilge Dede, deprem yıkıntıları arasında, Ağbaba'nın bu büyük iddiasının gerçek olup olamayacağını sorguluyordu. "Bu sihirli konutlar depreme dayanıklı mı olacak?" diye merak ediyordu halk.

Seçim günü geldiğinde, depremden etkilenmiş Malatyalılar, Ağbaba'nın renkli vaatleriyle dolu rüyalarından uyanıp, gerçeğin tozlu yollarına adım attılar. Sandıkların sonuçları, Ağbaba'nın kazanamayacağını gösterdi.

Ve böylece, Ağbaba'nın vaatleri, deprem görmüş Malatya'nın hikayeler arasında kayboldu. "Ah, keşke bu konutlar gerçek olsaydı," dedi Malatyalılar, yıkılmış evlerine dönüp, geleceğe dair yeni umutlarla dolarken. Ağbaba'nın masalı, "Seçimler, Sihirli Konutlar ve Deprem" adıyla Malatya'nın hafızasında yerini aldı, bir sonraki seçim dönemine kadar unutulmuş bir rüya olarak kaldı.

Malatya, depremin yaralarını sarmaya devam ederken, halk, vaatlerin gerçekleşeceği günü hayal etmeyi bırakmadı. Ancak onlar artık biliyorlardı ki gerçek hayat, masallardan çok daha karmaşık, ve umutlar, yalnızca somut adımlarla yeşerebilir.

Selam ve dua ile
Fiemanillah

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ahmet
    20-03-2024 09:58

    Malatya seçmeni feraset sahibidir.Böyle içi boş hamaset dolu vaadlere itibar etmez.Hele İstanbul gibi bir şehrimizin üzerine karabasan gibi çöken CHP zihniyetinin yalan dolu vaadlerini 5 yıl sonra unuttum hatırlamıyorum diyen kötü bir örnekten sonra asla.Veli'ye oy verecek olan Erdoğan düşmanlarının karın ağrısı ise malûm.Veli gitsin önce kendi partisini toplasın.Atalarımız ne demiş?Kendisi muhtaç bir dede gayrîye himmet ede .......

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.