dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63633.034$

Vali Şahin'in gitmesine, kimler seviniyor?..

21 Ağustos 2023, Pazartesi 09:34
Vali Şahin'in gitmesine, kimler seviniyor?..

 

-Vali Hulusi Şahin’in “Malatya’dan ayrılmasının ardından” neler oluyor?

-Vali Hulusi Şahin’in gitmesine “sevinen” iki isim kimler?

-Sadıkoğlu’nun, varlık ile yokluk arasındaki imtihanı ne?

-Ergen tavırlarıyla dikkat çeken Oğuzhan Ata Sadıkoğlu “Yeni valinin yanında bir varlık” bulabilir mi?

-Şevket Keskin, sicilinin silindiğini düşünüyor olabilir mi?

-Yeni Vali Ersin Yazıcı’yı “ilk” kim ziyaret etti?

-“Veda yemeği” ne kadar gerekliydi?

-Size de iki çift lafım var!

-Gürkan’ın hedefinde kim veya kimler?..

-İstanbul’da düzenlenen ve “şahsımın da katıldığı Yeni Malatyaspor toplantısının” Malatya’daki yankıları nasıl oldu?

-Selahattin Başkan kimler için “boş teneke” dedi?

-Yeni Malatyaspor’un sorunlarının konuşulduğu toplantıda neler oldu?

-Malatya’nın gitmeyen neyi kaldı?..

-Malatya, en çok zarar gören ilk dört il arasında! Peki, bunu siyasileri ağzından neden duymuyoruz?

-“Fiskos Masasında” ne var?

-Yeni köşemiz “Laf Ebesi’ni” okumadan geçmeyin! Bizden söylemesi…

-“Haftanın karikatüründe” ne var?

***

Son olarak yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre, Hulusi Şahin, Antalya Valisi oldu. Sayın Şahin için çokça olumlu yoruma şahit oldum. “Aksi yönde bir yoruma denk gelmedim” desem yeridir. “Hulusi Şahin, Malatya için bir fırsat…”, “Batman’da Kayyum Belediye Başkanlığı yaptığından dolayı, yerel idareyi de bilançoyu da ziyadesiyle bilen bir Vali…”,  “Devletçi ve de herhangi bir siyasetçinin gölgesi altında kalmayacak kadar da iyi bir idareci…” gibi çokça “sitayiş”le anıldığına şahitlik ettim. Acizane görüşüm de; kendisi asrın felaketini yaşamış Malatya’nın, dramatik ve kabus dolu günlerinde, devleti temsil etme sorumluluğunun verdiği metaneti ve itidal-i dem-i muhafaza etmeyi başarmış mümtaz bir şahsiyettir.

SADIKOĞLU VE KESKİN’İN SEVİNDİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİM

Bu sebeple Hulusi Şahin’in gidişinin hüznünü yaşayan büyük bir kesim var Malatya’da… Üzülenler olduğu gibi, sevinenler de vardır mutlaka. “Kimler sevindi?” sorusuna, bir gazeteci refleksiyle, arşivimdeki olaylara bakarak cevap vermek isterim. Şahsımın olduğu kadar, hitap ettikleri kesimlerin de tepkisini çeken iki isim aklıma geliyor. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (TSO) Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (ESOB) Şevket Keskin’den bahsediyorum. Bu arada; Ne Sadıkoğlu’yla ne de Keskin’le şahsi olarak alıp veremediğim herhangi bir şeyin olmadığını da belirtmek isterim

SADIKOĞLU’NUN, VARLIK İLE YOKLUK ARASINDAKİ İMTİHANI!..

Bu iki ismin neden sevinmiş olabileceğiyle ilgili görüşüme geçecek olursak; MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, izlediği “yanlış strateji” ve “uyguladığı eğri politikalar” sebebiyle, “çanına ot tıkanmış” ve “yalnızlığa mahkum edilmiş” durumda. “Ergen tavır”ları sebebiyle yalnızlaşan Sadıkoğlu’nu, yok sayan isimlerden biri de Hulusi Şahin’di. Varla-yok arasında, git-geller yaşayan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nun “Yeni valinin yanında bir varlık bulurum” ümidiyle, Hulusi Şahin’in gidişine sevinmiş olma ihtimali çok yüksek... 

ŞEVKET KESKİN, SİCİLİNİN SİLİNDİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR OLABİLİR!..

ESOB Başkanı Şevket Keskin’in ise, “ra’dı kazib” gibi bir durumu var. Yani “Yağmasa da gürleyen” bir yapıya sahip. Beklentilere cevap veremediği için, sürekli kendini kamufle edecek bir mazeret üretme peşinde olan “zevzek” bir kişilik. Malum olduğu üzere; Malatya ticareti, en kötü dönemini yaşıyor. Hatta Malatya’da ticaret yok olmuş durumda. Esnaf da haklı olarak, Malatya Esnaf Odası Başkanı Şevket Keskin’den sorunları çözecek bir duruş sergilemesini bekliyor. Esnaf, iş yapabileceği konteynerlerin, adil bir şekilde dağıtılmasını istiyor. Durum böyleyken, yerel siyaset ve devlet nezdinde değer görmeyen Şevket Keskin, başta Malatya Valiliği olmak üzere, bir çok kurumu beceriksiz göstermekle, hem olayı manipüle ediyor. Hem de “temsil hafifliği”ni kamufle etme yoluna gidiyor. Yeni valinin gelişiyle Şevket Keskin, “sicilinin temizlendiği” düşüncesine kapılmış olabilir.  Durumu bilen ve idare eden eski Vali Hulusi Şahin’in gidişiyle bir nebze olsun rahatlayan Şevket Keskin’e, umarım yeni Vali hem nasihat eder, hem de yol gösterir… 

VEDA YEMEĞİNİ ORGANİZE EDENLERE İKİ ÇİFT LAFIM VAR!..

Ümitsiz biri değilim. Karamsar bir yapım yoktur. Her gelen musibetin, daha güzel ve daha müreffeh bir hayat ve fırsatlar doğuracağına da inanırım. Onun için ümitsiz bir tablo çizmek yerine, vatandaşın “algoritması”nı hatırlatmak adına bu konuyu ele aldım. 

Memleketimiz 6 Şubat’taki depremle yıkılarak, “herc-ü merc” olmuş durumda. İnsanımız çoğunlukla başka illere “hicret etmek” zorunda kalmış. Esnafımızın bütün varlığı, enkaz altında kalarak yok olmuş.  Neymiş efendim; “Malatya’da hizmet yapan Vali Hulusi Şahin’in onuruna ziyafet tertip edilmiş.” Elbette cefakar Valimiz, bunun daha da fazlasını hak ediyor. Lakin bu programı düzenleyenlerin, vatandaştan hiç mi haberi yok? Bu tarz toplantıların yapılması ve “Kör kör parmağım gözüne” misali medyaya servis edilmesi ne derece doğru? Kışın çadırda donmuş, yazın da konteynerde pişen ve dahi geleceğe dair ümitlerini tüketmiş insanlarımız varken, böyle bir hata nasıl yapılır? Durumu tam bir “akıl tutulması” olarak yorumluyor, teessüflerimi bildiriyorum…

Not: Gariban, perişan ve siftahsız esnafı temsil eden ESOB Başkanı Şevket Keskin’in de o sofrada bulunması ve kendisinden beklenen gürültüyü çıkarmaması, zaman zaman gürlemesinin (!) yapay ve sun-i olduğunu gösteriyor. Onun için esnafımız Malatya tabiriyle,  bir gıdım mesafe kat edemiyor!..

GÜRKAN’IN HEDEFİNDE KİM VEYA KİMLER?..

Geçtiğimiz hafta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İstanbul’da katıldığı bir programda “Boş tenekelere itibar etmeyin…” şeklinde, “sansasyonel” bir cümle kurmuştu. Büyük reaksiyon alan bu söz, Malatya Time’da yayınlandı. Konuyla ilgili yoğun bir geri dönüş aldım. “Boş teneke lafı kimler için söylendi?” veya “Selahattin Başkan’ı kim kızdırdı?” şeklinde sorularla muhatap oldum. 
Şahsımın da dahil olduğu toplantıda, Selahattin Gürkan’ın kim veya kimler için bu sözü sarf edebileceğiyle ilgili, az-çok bilgi sahibiyim. Yine de hiçbir bilgisi olmayan birinin o sözlerden ne anlaması gerektiğiyle ilgili düşüncelerimi aktarmak isterim:

Evvela; “Boş teneke” sözü, “teşbih” olarak kullanılmış bir sözdür. Malum olduğu üzere, tenekenin içi boş olunca, sesi de yankılı çıkar. Bu sözden çıkarımım ise, şu şekilde:

1-    Şehrimizin üzerine kara bulutların çöktüğü, insanımızın evsiz kaldığı ve bir çok canımızın da heba olduğu bu dönemde, şehre hiçbir katma değeri olmadığı halde, sadece çıkardığı gürültüyle gündem olmaya çalışan ve perde arkasında spekülasyon ve manipülasyon üzerine “siyasetini  kuran” kişiler için söylenen bir sözdür bu…

2-    “Artık yeter! Bizim derdimize bak, sizin keyfinize bak…” veya “Koyun can derdinde, kasap et derdinde…” gibi olayın “vahamet”inin farkında olmayanlara ve “şahsi menfaat”inin peşinde koşan “muhteris kişiler”e söylenmiştir…

3-    Aslında bu söz, olayları “yanlış kurgulayarak algı oluşturan”ların, “vasf-ı mümeyyiz”ini, “karekter”ini ve “tabiat”ını belirtmek için kullanılmıştır.

4-    O süreci ve o süreçte “can siperane” verilen mücadeleyi, “der-hatır etme”nin ırgalamasıdır…

5-    “Yerdeki cenazeyi önemsemeyen”, “cenazeyi defnetmenin kutsallığını bilmeyen” ve “farz-ı ayn” ve “farz-ı kifaye” gibi, “Allah’ın emirleri”nden nasibini almamış kişilere karşı söylenmiş de olabilir.

Mamafih, mezkur sözden bu anlamı çıkardım. Gerisi sizin takdirinize kalmış…

MALATYA’NIN GİTMEYEN NEYİ KALDI?..

Daha önceki yazılarımda, Malatyalıların Malatya’da kalmak için bahane aradığını, lakin “kalabilme ümitlerini” her geçen gün biraz daha yitirdiğini yazmıştım. Aynı gün de, şiddeti 5’in üzerinde 3 depremin yaşanması, 50 bin civarındaki insanımızın da kararlı bir şekilde “şehri terk etmesi”ne sebep oldu. 

Malatya insanının “hayatını zehir eden”, “yaşam akışını kilitleyen”,  “geleceği karanlık ve içinden çıkılmaz hale getiren” başlıca “handikap”larımızı da hatırlatmak isterim:

1-    Orta sınıfın azaldığı, zengin ile fakirin arasındaki makasın iyice açıldığı bir ortamdayız. Ekonomik zorluklar yaşayan hemşerilerimizin kaldığı şehirde, “kira fiyatlarındaki fahiş artışlar”, “mutedil bir seviyeye çekilmeli”.

2-    Şehirler “merkez”leriyle anılır. Hatıralar çarşıyla “yad” edilir. “Hatıralarımız”, “hikayelerimiz”, “çocukluğumuz” ve bizi biz yapan bütün “değerlerimizin yansıması” olan çarşımız da gitti. Depremin üzerinden yedi ay geçtiği halde, “çarşı projesi”, tam “fiyasko” olarak ortada kaldı. İvedilikle çarşı projesinin hayata geçirilmesi gerekiyor. 

3-    “Gelirlerin kısıldığı”, “iş yerlerinin harap olduğu” bir şehirde, “ticari döngü”nün kısmen dahi olsa, “yarım kalan inşaat”ların tamamlanmasıyla mümkün olacağını düşünüyorum.

MALATYA, EN ÇOK ZARAR GÖREN İLK DÖRT İL ARASINDA! 

Geçtiğimiz günlerde Yeni Malatyaspor ile ilgili iş adamlarının yapmış olduğu toplantıda, Adil Gevrek Kahramanmaraş merkezli depremlerden bahsederken, “ Evet bu depremlerde, On bir ilimiz zarar gördü, ama Malatya en çok zarar gören dört ilimizden biridir.” Demişti. 

Afetin üzerinde 7 ay geçmiş olmasına rağmen, hiçbir “siyasetçi”mizin ağzından böyle bir söz çıkmadı. “Gazeteciler”imiz yazmadı. “Vatandaş”ımız ise idrak edemedi. 

Halbuki işin “özeti”, “portresi” ve “fecaati”, “Malatya, en çok zarar gören ilk dört il arasında” cümlesinde saklıydı…

FİSKOS MASASI:

-İnönü Üniversitesinde, rektörlük için geri sayım başladı…

-Giden valimiz Hulusi Şahin, “Kendi şehrini kötüleyen ve barışık olmayan bir ruh halleri var…” diyerek Malatyalıları tasvir etmiş.

-Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olacağına dair subliminal mesajlar vermeye başlamış.

- Adı Guinness rekorlar kitabına girecek kadar uzun olan İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak için vatandaş, “Öznur’un pabucunu dama attı” yorumunu yapıyormuş.

-Battalgazi Belediye Başkanlığı aday adaylığı için, AK Parti’de şu anda 4 kişinin adı geçiyormuş.

-Malatya’nın yeni Valisini, ilk ziyaret eden kişi ESOB Başkanı Şevket Keskin’miş.

-Malatya’nın eski Valisi Hulusi Şahin, birkaç defa istifa etmeye niyetlenmiş.

-Malatya’da yapılan deprem konutlarının ilk etapları, Ekim ayında teslim edilecekmiş. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da gelecekmiş.

-Darende Belediyesi, ekmeği 3 liradan satıyormuş.

LAF EBESİ!..

“Dağın zirvesi”ne ulaşmak istersen, kendisini gül (!) sanan, “eşek dikeni”ni önemsemeyeceksin…

Selam ve dua ile

Fiemanillah


 

Yorumlar

  • yorum avatar
    Umut
    27-08-2023 02:26

    Fiskos bölümünde Milletvekili Inanç Sirac ölmeztoprak elinden geleni yaptığı gözüküyor ,Malatyalinin peşin hükmü hemen kulp takmak,insan önce birazda kendine bakmalı ben kimim kime ne faydam var duyebiliyormuyuz.

  • yorum avatar
    Yavuz akkaya
    23-08-2023 16:05

    Yalakalik bir meslek olmuş ne HIZMET verdi ama anası da diyecek benim oğlum vali olmuş iyi yakalaydı

  • yorum avatar
    Rıdvan Aslanöz
    23-08-2023 16:04

    Adama mükafat olarak da Antalya valiliği verdiler ama ne kadar başarılı olduğunu herkes biliyor o yüzden bu kışı görmek istemiyorum memlekette ah ah

  • yorum avatar
    Furkan Doğan
    23-08-2023 16:03

    Veda yemeği kesinlikle hataydı. Savunulacak hiç bir tarafı yok. Hulusi Şahin’in “akıllı adamın Malatya’da ne işi var?” Sözlerini bizzat kulaklarımla duymuş biriyim. Ancak bu veda yemeğini birileri siyasi rantları için seçim öncesi birlikte oldukları insanlara karşı kullanmamalı.

  • yorum avatar
    Müjgan Kaçar Bağdat
    23-08-2023 09:48

    Her şeye rağmen saç tarıyorlar!??

  • yorum avatar
    Muharrem Bayram
    22-08-2023 23:24

    Kaç yıldır niçin değişmez

  • yorum avatar
    Hüseyin Aydoğmuş
    22-08-2023 15:00

    Esnaf odaları yönetiminde ve Palandöken Malatyalı Tavşantepe ye bir dinlenme tesisi otel ve benzinlik niye uğraşıp acmisimiz 2 yol kavşağı Kırşehir'de Ege'de var örnekler orda bosa baskanlik yapıyorlar icraat yok

  • yorum avatar
    Ömer Şahin
    22-08-2023 15:00

    Değmeyin bana gibi bir duruşu var esnaf odası başkanının ya 14 bin esnaf telef oldu bir kuruş destek alamadin napiyonuz orda maaş odası değil oralar yeter esnaf uykudan uyanırsa malatya kurtulur ilk önce esnaf odasina bir malatyalı esnaf olan bir aday iyi bir yönetim olmazsa malatya esnafı canlanmaz malatyalı şehrine sahip çık başka malatya yok

  • yorum avatar
    Kernekli
    21-08-2023 22:25

    Ben Malatya'yı su fiyatları ile özetleyeyimSamsun Büyükşehir Belediyesi Lozan parkı 4 TLİstanbul Sirkeci garı simitçisi 5 TLMalatya Yeşilyurt belediyesi sema cafe 7 TLMünir Erkal'ı siyaset olarak,kişilik olarak beğenirsiniz beğenmezsiniz,ama Malatyalı Türkiye'de en ucuz ekmeğe,markete ve sosyal tesislere sahipti.VE yaptığı tesislerin hepsi günün şartlarına göre devasa yapılar olmasına rağmen ayakta.Neden Münir beyin zamanında açılan cadelerin kat sayısı 2"ye 2,5 katına çıktı,bunlardan neden hesap sorulmuyor.Mütahit sorumluymuş sen mütahite 50 kat imar versen ticaretine bakar 50 kat çıkar.Veselam...

  • yorum avatar
    Servisci halo
    21-08-2023 21:39

    Sadıkoğlu eyidir eyi adam çok yazisiniz adamı işini iyi yapiyi bence karışmayın.

  • yorum avatar
    Hakan
    21-08-2023 21:37

    İnşallah belediye başkanlarının hepsi değişir. Hiçbiri makamını haketmiyor.

  • yorum avatar
    Zakine
    21-08-2023 15:47

    Bu hafta ihsan kocayı yazmamışsınız Murat bey, yoksa sulh mu yaptınız?

  • yorum avatar
    Kürşat
    21-08-2023 15:46

    İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’ın Öznur Çalık’ın papucunu dama atması için bin fırın ekmek yemesi lazım. O ne öyle, ucube ucube kıyafetler

  • yorum avatar
    Selahattin
    21-08-2023 15:45

    Kaleminiz gibi edebiyatınızı da konuşturmuşsunuz Murat BEy, tebrik ederim

  • yorum avatar
    Rahmi
    21-08-2023 15:43

    Öznur Çalık eczahanede ilaç mı satıyor, yoksa misafir mi kabul ediyor. Geçenlerde bir arkadaşım ziyaret etmiş, yerel idarenin ve yeni milletvekillerin beceriksizliğinden dem vurmuş. Malatya’da siyaset yapmak isteyen, eczaneye koşuyor. AKP’nin Malatya eş il başkanı gibi

  • yorum avatar
    Selami
    21-08-2023 15:40

    Murat bey, ESOB başkanı Şevket Keskin’i çok güzel özetlemişsiniz. Hani gürleyipte yazdırmayan misali. Şevket Başkan, iş yapmaktan ziyade, Tatar Ramazan gibi ahkam kesiyor. Esnaf konteyner alamamış, Vatandaş perişan olmuş, tüccar sefil olmuş kimin umrunda. Allah’dan meşale vakfı vardı da varlığını onunla gösterdi. Yoksa kime ne menfaati var. Allah aşkına soruyorum size…

  • yorum avatar
    Aykut
    21-08-2023 15:37

    Gelen vali, devlet adamı olduğunu bilmeli ve ona göre hareket etmelidir. Yerel siyasetçinin esiri olmak, hiç bir valiye yakışmaz. İşte Hulusi Şahin’i, önceki validen ayırt eden en önemli özellik bence buydu. Devlet siyasetin esiri olamaz. Devlet otoritedir. Maslahat gözetir, vatandaşın menfaati neyse ona göre iş yapar

  • yorum avatar
    Mustafa
    21-08-2023 13:43

    Selahattin Başkanın Teneke dediği kişi Ticaret Odası Başkanı olabilir.Çünkü Sadık başkan depremde hiç ortada yoktu sadece sosyal medyadan mesajlar verdi toplantılara davet edilmedi oda sallamaya başladı Büyükşehir belediye başkanı Teneke Tabirini ona kullanmıştır.

  • yorum avatar
    İlknur
    21-08-2023 11:35

    Kaleminize sağlık Murat Bey. Enfes bir yazı okudum. Herkesi çok güzel analiz etmişsiniz.

  • yorum avatar
    Caner Atılgan
    21-08-2023 11:34

    Malatya Valisi deprem döneminde iyi işler çıkardı Halkla iç içe oldu. Kendisine emeklerinden dolayı teşekkür borç biliriz

  • yorum avatar
    Serkan
    21-08-2023 11:33

    Şevket Keskin'i bu güne kadar ahkam keserken çok gördük. Kendisinin bu hallerini yeni görenler heyecanlanabilir. Kentini düşünen bir kişi olarak görebilirler. Ama şunun bilinmesi gerekir ki o konuşmaların dışı dolu içi boş. Neden boş? Çünkü ortaya çıkan somut bir çalışma var. Esip gürlemekle sorun düzelmez. Zevzek tabiri da yakışmış. Vesselam

  • yorum avatar
    Zülüm gören Ali
    21-08-2023 11:31

    Değerli kardeşim Çetin, cesur kaleminize ve yüreğinize sağlık. Tahmin ediyorum ki bazı şeyleri tahmin ettiğin halde üstü kapalı değilmişsin. Malatya'nın ve malatya'linin artık boş laflarla kaybedecek zamanı yoktur. Önümüzde, malatya'mızın olduğu gibi,memleketimizin kaderini belirleyecek bir yerel seçim bulunmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın yapacağı en önemli meselelerden biri, en küçük kasabadan tutun ta en büyük şehre kadar helal ve haramı bilen, gecesini gündüzüne katacak adaylara ihtiyaç bulunmaktadır. Hele hele malatya'mızın, mafya babalarına, rant çetelerine hizmet edecek başkanlara tahammülü yoktur. Malatya'ya başkan olacak kişinin helal ve haramı ayırt etmesi gerekir. Gecesini gündüzüne katarak çalışması gerekir. Önümüzdeki seçimler hakikaten malatya'mız için çok önem arz etmektedir. sayın gürkan'ın söylediği boş teneke söylemi öyle sıradan bir söylem değildir. Bilinçli söylenen bir söylemdir. İnşallah memleket sevdalısı gecesini gündüzüne katan bir başkan adayı milletimizin hizmetine sunulur. İnşallah sayın Cumhurbaşkanımız, eskimiş siyasetçilerden birini Malatya'nın başına bela etmez kanaatindeyim her şey malatyalı'nın gönlüne göre olur inşallah. Saygılar selamlar

  • yorum avatar
    Bahtiyar
    21-08-2023 11:24

    Malatyamızın toparlanması için en öncelikli inşaa edilmesi gereken yerlerden biri de çarşı merkezidir. Fakat şuan çalışmalar çok ağır gidiyor ve vatandaş bunu gördükçe bu şehir zor toparlanır deyip başka şehirlere gidiyor. şuan mmalatyanın nufusu baya azaldı ve her geçen gün azalmaya devam ediyor.

  • yorum avatar
    Tamer
    21-08-2023 11:10

    Valimiz Hulusi Şahin'in gitmesine çok üzüldüm. Beyfendi yapısı ile devlet adamı kimliğini çok fazla taşıyordu. Yolu bahtı açık olsun...

  • yorum avatar
    Kemal 44
    21-08-2023 10:56

    Çarşı bir an önce inşaa edilmeli..Vallahi yazık oluyor..Malatya da insan kalmayacak bu gidişle..

  • yorum avatar
    Kesmece karpuz
    21-08-2023 10:55

    Yeni valiye umarım üç ay karşılıklı ziyeretler olmaz .Malatya kan ağlıyor,yöneticiler ise uyuyor..

  • yorum avatar
    Battal
    21-08-2023 10:54

    Keskin tribüne iyi oynuyor bunu bilirim..Her türlü durumdan devşirme görevleri kendi kendine verebilen biri..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.