dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2307.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70882.07$

15 TEMMUZ 2018’DE SEÇİM VAR! 

26 Şubat 2018, Pazartesi 04:23


Ülkemizin gündemindeki konuların başlıklarını alt alta sıraldığımız zaman, çok yakın bir zamanda seçimi görüyoruz. İşte gündemdeki konu başlıkları:  

1.) AK Parti büyük kongresini yapmak için; bütün teşkilat kongrelerini bitirmesi gerekiyor. Bunun için ise  harıl harıl çalışıyorlar. 

2.) AK Parti, MHP ile ittifakının adını “Cumhur ittifakı” olarak belirledi. 

3.) Son zamanlarda artan çocuklara cinsel taciz ve tecavüz olaylarına karşı “Kimyasal hadım” konusunu, bizzat AK Partinin kendisi güncel tutuyor. 

4.) Çiftçiye 300 koyun ve mazot yardımı iştahları kabartmış durumda. 

5.) 
Kamuda 450 bin, belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçiyi, çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam etmeyi hedefliyorlar.

6.) 
Mevsimlik işçilerinin 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerini de 8 ay 29 güne çıkartılıyor.. 

7.) Kamuda 4C statüsünde çalışan memurlar 4B ile statüye alındı.


8.) Afrin operasyonu, AK Parti'nin kısmen kaybettiği oylarının misliyle gelmesine sebep oluyor.

Bu maddelere bakıldığı zaman; 6 ay içerisinde seçim olma ihtimalinin bir hayli yüksek olduğunu görüyorum. Seçim için terör örgütü FETÖ'nün rağmına; Recep Tayyip Erdoğan “15 Temmuz Pazar” günü yapmayı planladığı seçimde; “Başkan” olarak bir gol daha atmak istiyor. 

Bu arada yerel seçim 31 Mart 2019'da olacak. 
 

 

 
EVKUR, “DAHA NE YAPAYIM” DİYOR 
 

Yeni Malatyaspor, Malatya'mızın en önemli sosyal aktivitelerinden birisi. Hemen her kesimden oluşan mozaik bir yapının ortak paydası konumunda. Malatya'mızda ne kadar olumsuz tablo varsa; Malatyaspor maçlarıyla unutulup gidiyor. Malatya'nın bu aktivitesini yok etmeye yeltenenler, bu vebalin altından nasıl kalkar bilemem. 

Yeni Malatyasporun elde ettiği 3-1'lik skordan dolayı EVKUR Yönetim kurulu başkanı Hasan Kan beyefendi beni aradı. Gayet sevinçliydi... “Murat bey, 1. Lig'deyken takıma ben sponsor olmuştum. Takım Süper Lig'e çıktı yine ben sponsor oldum. Bu hafta da Malatya'ya gelerek Karabükspor maçını takip ettim. 3 puan aldık. Ben daha ne yapayım...” 
 
 

SİYASETEN HANGİSİ DAHA GÜÇLÜ 

Geçtiğimiz hafta Ankara'da yoğun bir ziyaret trafiği gerçekleştirdim. Ziyaretlerimizin ana konularının yanı sıra farklı gündemleri de oldu. İşte o farklı konular: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'ın başını örtmesi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'nin Bakanlığı ve siyaseten hangisinin daha güçlü olduğuna dair sorulardı. 

  

ÜNİVERSİTEMİZDEKİ OPERASYON SORULDU 

Ankara'daki ziyaretlerimiz esnasında üst düzey bir yetkili, İnönü Üniversitesi'ne yapılan operasyonu bana sordu. Yapılan operasyonun Malatya'nın eski valisi Mustafa Toprak'ın bilgisi dahilinde yapıldığını vurguladıktan sonra; kendisine şunları söyledim: “Malatya için utanç vesilesi olan bu operasyon, bizzat dönemin başsavcısı tarafından verilen talimatla “ByLockcu” olduğu daha sonra ortaya çıkan  bir emniyet mensubu tarafından yürütülmüştü. Bu operasyona Malatyalı bir vekilin de dahli olmuştur. Hatta bu hususta sosyal medyada bir dönem fenomen olan “Başkentci” ile birlikte “Dilsiz şeytan” ve “Fetöyle müdahale timinin" attığı twitlere bakabilirsiniz.” 

 

BEN YORULDUM HAYAT... 

Neden eskisi gibi vurucu haber yapmıyorsun?” şeklinde bazı sorularla karşılaşıyorum. Aslında bu soruyu soranlar; “Neden vurmuyorsun?” şeklinde temenni kokan bir soru sorduklarının farkında değiller. Mesleğimle ilgili olarak en son Malatya'nın Mustafalarından eski vali Mustafa Toprak hakkımda dava açmıştı. Böylece, dava sayım 24 olmuştu. Suç duyurusunda bulunanların ise haddi hesabı yoktu. Şimdi de zalime diklenip, tüyü bitmemiş yetimin hakkını gücüm nispetinde kanun dahilinde müdafaa ediyorum. Neme lazım “Ben yoruldum hayat gelme üstüme” demeye. 

SERMAYE HÜRRİYETİ OLMADAN HÜR OLAMAYIZ

Bu hafta AKŞAM Gazetesindeki köşemde; "Bugün Türkiye'nin ekonomisine müdahale ediyorlar. Böyle bir durumda sermaye hürriyetinden bahsedilebilir mi? “Türkiye bağımsız” diyoruz. Ama kanunlarımız Batı'dan ithal. Bütün servetin aslan payını onlar alıyor. Devletimizi yönetenler bu sisteme biraz kafa tutacak olsa, hemen başka bir yoldan tepemize vuruyorlar. Faizi kıstıkça, dövizle vuruyorlar. Orayı bitirince, askeri darbeyle, o da olmazsa terör saldırıları yapıyorlar. İçinde bulunduğumuz durum aynen böyledir. Bu arada şunu da belirtelim, sadece Türkiye değil bütün dünya ecirdir." konusunu işledim. Yazının detayına aşağıdaki linkte ulaşabilrisiniz.

http://m.aksam.com.tr/pazar/ust-akil-bizden-ne-istiyor/haber-711117

Selam ve Dua ile

Fiemanillah