dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2433.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64649.54$

35 METRELİK GOL İLE 32 PUAN!

08 Temmuz 2020, Çarşamba 17:54

 

 

-SESLİ MAKALE- 

 

 

  • Cezasını tamamlayan yıldız, takıma döndü
  • Hikmet Karaman'dan ilk 11'de iki değişiklik
  • Maçta ilk direğe takılan, Kaplan'ın “Joker”i...
  • Sıcak havada su molası kaçınılmaz oldu
  • Sivasspor'a ofsayt VAR, gol yok!
  • Kırmızı-Beyazlılar, iki kez direğe takıldı
  • Ganalı orta saha, golü öyle bir mesafeden attı ki!
  • Yiğithan Güveli bir ilki yaşadı
  • Yeni Malatyaspor'dan 206 gün sonra bir ilk
  • İşte, Beşiktaş maçının tarihi...

 M_134

Dış sahada, 2020 yılında oynadığı 6 maçın tamamını kaybeden BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de kalma yolunda önemli bir rakibini devirdi. Avrupa kupalarını hedefleyen Demir Grup Sivasspor'a konuk olan Doğunun Kaplanları, Ganalı Afriyie Acquah'ın 35 metre civarından attığı muhteşem golle güldü: 0-1. Mücadeleci kimliğiyle, yaklaşık 7 ay sonraki deplasman zaferiyle 32 puana ve 13'üncü basamağa yükselen Malatya temsilcisi, 13 Temmuz'da, 32. haftada Beşiktaş'ı ağırlayacak. Rize'deki ve Malatya'daki Gaziantep FK sınavları da ehemmiyetli...

M_133

CEZASINI TAMAMLAYAN TÖRE DÖNDÜ

Gökhan Töre, Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de 3-2 kaybedilirken, Emre Belözoğlu ile hava topu mücadelesinin ardından Ali Şansalan'ın haksız ve taraflı tutumuyla ikinci sarı karttan ihraç edilmişti. Cezasını golsüz Gençlerbirliği beraberliğinde çeken kabiliyetli oyuncu, kadroya ve ilk 11'e geri döndü. Çin kulübü Shenzhen FC ile anlaşan Fransız Thievy Bifouma yoktu.

O_118

BERABERE KALAN İLK 11'DE İKİ DEĞİŞİKLİK

Malatya'taki golsüz Gençlerbirliği karşılaşmasına göre; Sivas'ta, ilk 11'de iki değişiklik gözlendi. Gökhan Töre'ye kavuşan teknik direktör Hikmet Karaman, Burundili Youssouf Ndayishimiye ile Fildişi Sahilili Moryke Fofana'yı yedek soyundurdu. Bu ikilinin yerine, Gökhan Töre'nin yanı sıra, Robin Yalçın'ı da ilk 11'de görevlendirdi.

S_49

KARAMAN'DAN TAKTİKSEL DOKUNUŞLAR...

4-2-3-1 dizilişinde, eldivenler her zamanki Beninli Fabien Farnolle'e emanet edildi. Savunmanın ortasında, solda Zimbabweli Teenage Hadebe, sağda Ekvadorlu Arturo Mina, bu oyuncuların sağında Faslı Issam Chebake, solunda Mısırlı Karim Hafez boy gösterdi. Ganalı Afriyie Acquah ile Hollandalı Mitchell Donald, ikinci bölgede ağır bir yükü omuzladı. Hücum hattının sağında Gökhan Töre, solunda kaptanlık bandını da takan Murat Yıldırım vardı. Robin Yalçın “merkez orta saha” mevkisindeydi. Santrforda Umut Bulut ter döktü.

K_43

FARNOLLE KURTARDI, UMUT ATAMADI

Müsabakanın 7'inci dakikasında, Yeni Malatyaspor ceza alanında bir anlık anlaşmazlık yaşandı. Farnolle boşa çıktı, Mert Hakan Yandaş hareketlense de Hafez kademeye girdi. 9'da, Chebake'in sağdan ortasında Umut Bulut altıpasta topa dokunamayınca mutlak bir gol kaçmış oldu. 11'de Mert Hakan'un şutunda Farnolle, meşin yuvarlağı parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

D_117

“GİZLİ FORVET” ROBİN YALÇIN'A DİREK ENGELİ

Misafir, 14'te gole çok yaklaştı. Sağdan Gökhan Töre, ceza yayı üzerindeki Robin Yalçın'ı gördü. Kaplanların “Joker”inin uzaktan sert şutunda direğe çarpan top, auta çıktı. Sürekli Sivasspor ceza alanı çevresinde görülen Robin Yalçın “gizli forvet” gibiydi. Yeşil zeminin en dikkat çeken ismi olan yetenekli oyuncu 20'de, golle yine burun buruna geldi. Murat Yıldırım'ın akıl dolu pasında sağdaki Chebake içeriye kesti. Kendi etrafında dönen Robin Yalçın sert vurdu; ama Mamadou Samassa'nın boyu uzadı! 21'de Robin Yalçın bu kez sağ çaprazdan şansını denedi, Malili file bekçisi Samassa sektirdi. Geriden gelen Murat Yıldırım dokunmak istese de Samassa topu kontrol etti.

X_9

FUTBOLCULAR SICAKTA ÇOK “SU”SADI

Temmuz ayında tarihinde ilk kez oynanan Süper Lig'de hakem Yaşar Kemal Uğurlu, 24'te su molası verdi. Boğucu havada sıvı ihtiyaçlarını gideren iki takımın futbolcularına, hocaları Hikmet Karaman ile Rıza Çalımbay uyarılarda bulundu. Sıcaklığın saat 19.00'a yaklaşırken 24 dereceye düşmesi, ilerleyen zaman dilimi için oyuncuların lehine oldu.

W_1

OFSAYT VAR, GOL YOK!

Kırmızı-Beyazlı ev sahibinin 34'te ağlara giden topu, gol değeri kazanmadı. Mert Hakan'ın servisinde Mustapha Yatabare ceza sahası sağ çaprazından skor tabelasını değiştirmek istedi. Farnolle'den seken topu, Emre Kılınç filelerle buluşturdu. Ofsayt bayrağı kalınca Video Yardımcı Hakem (VAR)'a başvuruldu. Yatabare'nin ofsaytta olduğuna hükmedildi.

Y_5

GOL KAÇTI, KARAMAN ÇILDIRDI

39'da Gökhan Töre'nin şık gördüğü ceza sahası sağ çaprazdaki Umut Bulut, ayağının içiyle fileleri havalandırmayı düşündü; ama istediği falsoyu veremeyince atak, autla sonuçlandı. Atılacak bir golün önemini çok iyi bilen Hikmet Karaman, bu bölümde sinirli beden diliyle ekranlara yansıdı. İlk yarıda gol sesi duyulmasa da iki taraf açısından da önemli pozisyonlar izlendi.

Z_7

BULUT İLE TÖRE, DEFANSI UNUTMADI

Sivassporlu Yatabare gibi gerideki arkadaşlarına sürekli yardım eden Umut Bulut, büyük efor sarfetti. Süper Lig'in en golcü 9'uncu futbolcusu olan (161 gol) tecrübeli isim, üstün pres gücüyle rakiplerini yordu. Çerçeveyi tutturamadığı bazı anlarda ise şanssızdı. Sorumluluğunu hiç aksatmayan Gökhan Töre de arkalara gelip top kazanmasıyla ön plana çıktı.

ZZ

DİREK VE ŞANS ANI...

İkinci devrenin ilk etkili atağını Yiğidolar geliştirdi. 54'teki serbest atışta Erdoğan Yeşilyurt havalandırdı, Yatabare yükseldi, direğin yanına çarpan top auta yöneldi. Hikmet Karaman'ın ilk hamlesi 63'te oldu. Vasatı aşamayan Donald, yerini Fransız Remi Walter'a bıraktı. Walter da çok geçmeden alkışı hak etti.

X_10

ACQUAH, 35 METREDEN AĞLARI SARSTI

BtcTurk Yeni Malatyaspor, 68'de golü buldu. Walter'in asistinde Sivasspor yarı alanında topu kontrol eden Acquah, kimsenin beklemediği bir anda, yaklaşık 35 metreden adeta bir ipi yere serermişçesine çok sert ve müthiş vurdu: 0-1. Çaresiz kalan Samassa, soluna giden topu seyretmekle yetindi! Bu, aynı zamanda Ganalı yıldızın bu sezonki ilk golü oldu. Golde, Yaşar Kemal Uğurlu'nun, Walter'a faul yapılmasına rağmen avantaj kuralını uygulatması da büyük rol oynadı.

V_7

YİĞİTHAN GÜVELİ'DEN BİR İLK...

Hikmet Karaman, 77'de taktiksel bir dokunuş yaptı. Yiğithan Güveli'ye fırsat tanıyan deneyimli hoca, Gökhan Töre'yi oyundan aldı. Yeni Malatyaspor, böylece üç stoperle birlikte, beşli bir defans hattına sahip oldu. Sadık Çiftpınar transferinde bedel ödenmeyen Yiğithan ise uzun süreli sakatlıklar ve rehabilitasyon sürecinin ardından, Sarı-Siyah-Kırmızılı formayı ilk kez giydi.

Y_6

SİVASSPOR, İKİNCİ KEZ DİREĞE TAKILDI

82'de, Mert Hakan'ın kullandığı serbest vuruşta Arouna Kone sıçradı, onun kafa vuruşunda direkten dönen topa Yatabare müdahale edecekken Umut Bulut tehlikeyi savuşturdu. Oyunu soğutma fikrindeki Hikmet Karaman, 90'da İzlandalı Vidar Kjartansson-Robin Yalçın ile Fofana-Murat Yıldırım değişikliklerine imza attı.

Z_8

206 GÜN SONRA, DEPLASMANDA ZAFER

15 Aralık 2019 tarihinde, 2-0'lık Beşiktaş zaferinin akabinde, deplasmanda hiç galip gelemeyen Yeni Malatyaspor, kötü istatistiğe de son vermiş oldu. Kaplanlar tam 7 maç ve 206 gün sonra dış sahada üç puana uzandı.