dore okulları
Malatya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.60
  • ALTIN
    2480.8
  • BIST
    9549.88
  • BTC
    63164.74$

4x4’LÜK KAPLAN

15 Eylül 2019, Pazar 16:41

 

BtcTurk Yeni Malatyaspor, 4'üncü haftada konuk olduğu Ankaragücü'nü farklı yıktı: 0-4. Makedon Adis Jahovic, Fildişi Sahilili Thievy Bifouma, Brezilyalı Guilherme ve Hollandalı Mitchell Donald'ın golleriyle kazanan Kaplanlar, bu sezonki ikinci galibiyetini aldı ve puanını 6'ya çıkardı. Süper Lig'de Ankara'ya gidene dek, son 10 sınavında sadece 1 kez galip gelen, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet gören Malatya ekibi, kötü gidişata da ‘Dur' dedi. Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 22 Eylül'de Galatasaray'ı ağırlayacak.

SEDAT VE BIFOUMA, ESKİ TAKIMLARINA KARŞI

Volkan Bayarslan'ın düdük çaldığı Eryaman Stadyumu'ndaki mücadele, Ankaragücü'nün kaptanı Sedat Ağçay ile BtcTurk Yeni Malatyaspor'un Kongo asıllı Fransızı Thievy Bifouma açısından özel bir anlam taşıyordu. 37'sindeki tecrübeli kaptan Sedat, 2015-17 arasında Spor Toto Süper Lig'e yükselme sevinci de yaşayan eski bir Kaplan'dı. Bifouma ise Malatya'ya, 2018-19'un devre arasında formasını giydiği Sarı-Lacivertlilerden gelmişti.

30_3

SERGEN HOCA'DAN SAVUNMADA REVİZYON

Teknik direktör Sergen Yalçın, Başkent'te 3 öğrencisinden yararlanamadı. Sakatlıkları bulunan Yiğithan Güveli, Gökhan Töre ve Fildişi Sahilili Moryke Fofana yoktu. Malatya'da Aytemiz Alanyaspor'a 3-2 kaybeden ilk 11'de ise 1'i zorunlu toplam 4 değişikliğe gitti. Fofana'nın eksikliğinde, stoperde uyumlu görünmeyen Ekvadorlu Arturo Mina ile Zimbabweli Teenage Hadebe ve 21 yaşındaki sağ bek Özer Özdemir yedek soyundu. Bu futbolcuların yerine Ganalı Afriyie Acquah, Mustafa Akbaş ile tam hazır olmadığı için Alanyaspor önünde kulübede bekleyen Faslı Issam Chebake görev üstlendi.

31_3

SİSTEM AYNI, OYUNCULAR DEĞİŞTİ!

4-2-3-1 sisteminde, eldivenleri Beninli Fabien Farnolle giydi. Geri dörtlünün soluna Sakıb Aytaç, sağına Chebake geçti. Göbeğin solunda Mustafa, sağında ise “joker” oyuncu kimliğindeki Robin Yalçın vardı. Hollandalı Mitchell Donald ile Acquah defas ile hücum hattı arasındaki bağlantıyı kurdu. İkinci bölgenin ortasında Tunuslu Ghaylen Chaaleli, sağında Brezilyalı Guilherme, solunda Thievy Bifouma şans yakaladı. İleride yine Makedon Adis Jahovic'in hünerlerine güvenildi. 20 kişidlik esame listesini; Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Hadebe, Mina, Özer, Murat Yıldırım, Ahmed Ildız, Rahman Buğra Çağıran ve Eren Tozlu tamamladı.

32_3

FUTBOLCULAR OYNAMAKTAN YANAYDI

Ankara'daki 90 dakika öncesi dikkat çekici istatistikler mevcuttu. Maçlarında en az gol olan (3) Ankaragücü ile en fazla gol olan (11) BtcTurk Yeni Malatyaspor'un bu kez ne yapacağı merak konusuydu. İki ekibin futbolcuları da futbol oynamaktan yanaydı ki, temaslardaki sertlik derecesi, oyun kurallarının içerisindeydi. İlk sarı kart 25'te, Dever Orgill'le gelişen hücumu faulle durduran Donald'a çıktı.

33_3

JAHOVIC'TEN TOPLAMDA 6'NCI GOL

İlk gol 26'da geldi. Bifouma soldan ceza sahasına yönlendirdi. Oluşan karambolde Guilherme göğsüyle yumuşatıp indirdi, Jahovic affetmedi: 0-1. Makedon santrfor böylece, Süper Lig'de 3, UEFA Avrupa Ligi elemeleri de dahil, toplam 6'ncı golüne ulaştı. Bu pozisyonda, Ankaragücü'nün Polonyalısı Michal Pazdan'ın kalecisi Korcan Çelikay'a engel olmasından kaynaklanan hatanın etkisi de büyüktü. 

34_1

FİLDİŞİ SAHİLİLİ BU GOLÜ HAK ETTİ

Bireysel performanslarda Bifouma, ayrı bir paragraf açılmasını fazlasıyla hak etti. Fildişi Sahilili yıldız; hareketli, hızlı ve karşısındaki tüm rakiplerin sağ tarafını çökerten bir stile sahip. Soldan süratli çıkışları ve fuleli yapısıyla yine birçok tehlike oluşturdu. Ankaragücü tribünlerinde “Yönetim istifa” seslerine yol açtığı dakika 33 oldu. Guilherme'nin servisiyle arkaya sızan yetenekli isim, bire birde plase bir vuruşla 4. hafta itibariyla 2'nci golünü kaydetti: 0-2. 81'de kenara gelip Rahman'ın elini sıkarken gururluydu.

35_1

GUILHERME'DEN MÜTHİŞ FÜZE!

İlk iki golün asistini yapan Guilherme 43'te farkı artırdı. Chebake'nin ceza yayı üzerinde topla buluşturduğu Sambacı, uzak köşeye gönderip tabelayı 0-3'e taşırken, bu sezonki 2'inci gol sevincini yaşadı. Kabiliyetli futbolcu, 88'de, Özer'in deneyim kazanması için az da olsa dinlendirildi.

36_1

MALATYA İSTATİSTİKLERDE DE ÜSTÜNDÜ

İlk yarıdaki skorun iyi futbolun sonucu olduğunu rakamlar da doğruladı. Oynama yüzdesinde 56'ya 44'lük, başarılı paslarda 214'e 148'lik üstünlük kuran Kaplanların attığı 6'sı isabetli 9 şuta karşın; Ankaragücü'nün 1'i çerçeveyi tutan 1 denemesi seyredildi. Korner sayılarında ise (2) eşitlik hâkimdi. Ankaragücü'nden yana 8'e 6'lık fauller, yeşil zemindeki herkesin sadece futbolcu düşündüğünün kanıtıydı.

37_1

69'DA DİREK ‘DUR' DEDİ

İkinci devrede oyunu rölantiye alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, 4'üncü gole 69'da çok yaklaştı. Acquah soldan muhteşem bir deparla topu ileriye taşıdı ve ceza sahasındaki Bifouma'yı gördü. Fildişi Sahilili sert vurdu; ama direğe çarpan meşin yuvarlak, yeniden oyun alanına döndü.

40

CHAALELI GÖZLERİN PASINI SİLDİ

73'te yerini Murat Yıldırım'a tutan Chaaleli boşuna alkışlanmadı! Tunuslu, klas hareketleri ve üstün tekniliğiyle bazı bölümlerde futbolseverlerin gözünün pasısını silerken, kendisine yapılan sert temasların ardından topun Kaplanlara geçmesini de sağladı. 45'ten sarı kartı bulunan Stelios Kitsiou, Jahovic' biçince (!) ikinci sarıdan kırmızı kartla 76'da oyundan ihraç edildi. 82'de görüntü netleşti. Chebake'nin sert vuruşunda Korcan Çelikay'dan seken topu Donald boş ağlara göndermekte zorlanmadı: 0-4. Hollandalı gole de “merhaba” dedi.

41

ZOR GÖRÜNÜYORDU, ÇOK KOLAY OLDU

Eryaman Stadyumu'nda otoriteler zor bir karşılaşma bekliyordu; ancak öyle olmadı. Oyunsal anlamda her geçen gün mesafe kat eden BtcTurk Yeni Malatyaspor'da yine güçlüydü. Fiziki kalite, koşu mesafeleri ve savaşçı kimlik iyiydi. Gökhan Töre ve Fofana gibi iki hızlı ve yetenekli oyuncu dahi aranmadı! Avrupa kupaları nedeneyli sezonu erken açan futbolculara izin verilmesinin ne denli isabetli bir karar olduğu görüldü. Tempolu başlangıçtaki yorgunluğun giderildiği gözlendi.

42

BİREYSEL HATALAR SON BULDU

3-2'lik Aytemiz Alansapor yenilgisindeki bireysel hatalar göz korkutmuştu. Çünkü her alanda Akdeniz temsilcisinden etkin olan Kaplanlar, defanstaki hatalar yüzünden ilk devrede 3 gol yemişti. Zafiyetleri analiz eden, bütün futbolcularına nasıl oynamaları gerektiğini anlatan Sergen Yalçın'ın da bu noktadaki katkısı yadsınamaz bir gerçek. Takım ve bireysel savunmada gerçekleştirilen çalışmalar, Ankara'da meyvesini verdi.

45

BU TAKIMI İZLEMEK BÜYÜK KEYİF

Kaplanlarda bir alkış da yönetime... Güçlü takviyelerle kadro derinliği sağlandı. Medipol Başakşehir (3-0), Trabzonspor (2-1) ve Alanyaspor (2-3) maçlarında topa sahip olma ve paslaşmalarda rakiplerinden hayli önde olan Kaplanların Ankaragücü'ne korku saldığı apaçık ortadaydı. Sergen Yalçın gibi hücumu seven efsane bir yıldızın futbolcularının da üçüncü bölgede oynama isteği, seyir zevkine çok katkı sunuyor. Metin Diyadin, geniş alanı akına çıkıldığında kullanmak istese de futbolcuları bu fikrini uygulamaya geçiremedi.

 44