dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2429.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64733.24$

6 üstü 1 maç!

24 Nisan 2022, Pazar 18:44
6 üstü 1 maç!
 




-    Cihat Arslan, 11’de kaç değişiklik yaptı?

-    Yeni Malatyaspor’un oyun sistemi nasıl oldu?

-    Arjantinli Campi’ye çıkan kırmızı karta büyük öfke!

-    Hakem Saka, Adil Demirbağ’ı neden atamadı?

-    Ganalı yıldız, bu sezon kaç gole ulaştı?

-    Tetteh, kaç milyon Euro eder?

-    Fransız santfor, kaçıncı golünü attı?

-    Müsabakanın izlenim içerikli yorumu...



Süper Lig’de düşmesi bitime 6 hafta kala kesinleşen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, 34’üncü haftada, evinde Konyaspor’a 3-2 kaybetti. Hakem Sarper Barış Saka’nın, 20’nci dakikada Arjantinli Gaston Campi’yi direkt kırmızı kartla cezalandırdığı pozisyon, tartışmaya çok açıktı. Mağlubiyet serisi 6 maça çıkan Malatya, 20 puanla, son basamakta. 6 yıl sonra Spor Toto 1. Lig'e düşen Kaplanlar, 1 Mayıs’ta Alanyaspor’a konuk olacak. 



İLK 11’DE TEK DEĞİŞİKLİK

Teknik direktör Cihat Arslan, İstanbul’da Galatasaray’a 2-0 yenildikleri gün sahaya sürdüğü ilk 11’de sadece tek değişikliğe gitti. Mısırlı Karim Hafez’i yedek soyunduran Arslan, Barış Başdaş’a şans tanıdı. 



SAHA DİZİLİŞİ 4-2-3-1

4-2-3-1 oyun sistemini tercih eden Cihat Arslan’ın 11’inde kaleye Abdulsamed Damlu geçti. Savunmada sağdan sola; Kenan Özer, Barış, Campi ile Ganalı Philip Gameli Awuku forma giydi. Bu dörtlünün önünde Nijeryalı Okechukwu Azubuike ve Ganalı Godfred Donsah görev üstlendi. İkinci bölgede yine sağdan sola; Fransız Nouha Dicko, Rahman Buğra Çağıran, Mustafa Eskihellaç ter döktü. İleri uçta Ganalı Benjamin Tetteh gol aradı.



BÖYLE KIRMIZI KART OLMAZ!

2’de Bytyqi fileleri sarssa da haklı bir ofsayt bayrağı kalktı. Konyaspor, 7’nci dakikada Abdülkerim Bardakçı ile üstünlüğü yakalarken, Cihat Arslan’a, başını iki yana sallamaktan başka çare kalmadı. Karşılaşmaya damga vuran an, 20’de yaşandı. Campi, ceza alanına sokulan ve yere serilen Michalak’ın sol kolunu, sol eliyle çekiştirince kırmızı kart yaptırımına uğradı. Peki bu, kırmızıyı gerektirecek bir temas mı? Adil bir yorum yapmak gerekirse, kesinlikle hayır! Zaten top Abdulsamed’e ulaşmadan, kademeye giren bir Malatyasporlu da vardı.



CİHAT HOCA’DAN HAMLELER

Cihat Hoca, Campi’nin ihracının ardından çareyi 28’de Azubuike-Hafez değişikliğinde buldu; ama 37’de Ahmed Hassan skoru 0-2’ye taşıdı. Soyunma odasından dönüşte de Rahman Buğra, Burunduli Jospin Nshimirimana’nın elini sıktı. 



SÜPER LİG’İN EN İYİ SANTRFORU

“Süper Lig'in en iyi santraforu” unvanını hak eden Tetteh, hünerlerini konuşturdu ve frikikten de golünü attı. 47’de topun başına geçen Ganalı, 5 Konyasporlunun arasından Sehic’in sağına, kendi soluna, tam çatala yolladı: 1-2. Böylece, bir asistine 7’nci golünü ekledi. 59’da Yeşil-Beyazlı misafir takım, Skubic ile farkı tekrar ikiye çıkardı: 1-3.



TETTEH’İN KAZANDIRDIĞI PENALTI

Mücadelenin neredeyse başından beri 1 kişi eksik oynayan Yeni Malatyaspor, tabelayı 2-3’e getirdi. Tetteh, 61’de bu defa fırsatçılığını konuşturdu. Hatalı geri pasta araya giren Ganalı, ceza sahasına daldı, meşin yuvarlağı klas bir hareketle soluna çektiği Adil Demirbağ tarafından düşürülünce Sarper Barış Saka, beyaz noktayı işaretlemek zorunda kaldı! Devre arasında Gaziantep FK ile yollarını ayırınca renklere bağlanan Dicko 63’te, Sarı-Siyah-Kırmızılı formayla 3’üncü, bu yıl toplamda 4’üncü sayısını kaydetti. 



3,5 MİLYON EURO’DAN ÇOK FAZLA EDER

Tetteh ile ilgili bu notları eklemişken, haklı övgülerde bulunmakta da fayda var. Yeni Malatyaspor, Tetteh’i asla elinden kaçırmamalı. Ganalı, elde edilecek ciddi bir bonservis geliri ile belki de kulübün geleceği kurtarılabilir. Ara transfer döneminde 3,5 milyon Euro’luk teklif reddedilmişti ki, üstün meziyetlere sahip Tetteh’in söz konusu rakamdan hayli fazla edeceği aşikâr.



HAKEMİN ADALETSİZLİĞİ

Bir çift söz de Sarper Barış Saka’ya... Campi'yi “son adam” diye kızarttın da Adil’i neden oyundan atamadın? 19’uncu dakikadan sarı kartı bulunan Adil’e 2. sarıyı dahi gösteremedin! Konya’nın hocası İlhan Palut da zekice davrandı ve 64’te Adil’i gözlerden uzaklaştırdı ve hemen kenara aldı. 86’daki Kenan-Ganalı Osman Haqi dokunuşu skoru eşitlemeye yetmedi: 2-3.



KASITLI HATALAR!

Özetle; bu sezon hiç kimsenin, herhangi bir müsabakada Yeni Malatyaspor heline hakem hatası olduğunu söylemesi mümkün değil! Hemen her maçta Kaplanların aleyhine mutlaka hatalar yapıldı. Ligin sadece adı “Süper” olmaya devam ediyor!..