dore okulları
Malatya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.61
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2418.1
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66533.94$

Adaptasyon illâ adaptasyon!..

18 Ekim 2020, Pazar 11:25

 

 

 

 Yeni Malatyaspor, Konya deplasmanından 1 puanla döndü. İlk yarısı golsüz geçen karşılaşmanın golleri ikinci yarıda geldi. Maç ile ilgili yorumumdan önce birkaç teknik detayı vermek isterim. Karşılaşmada Yeni Malatyaspor, 9 şut atmış bunlardan 3'ü isabetli. Evsahibi Konyaspor ise 19 şut atmış, bunlardan 8 tanesinde isabet kaydetmiş. 90 dakika sonunda Konyaspor'un topla oynama oranı yüzde 66'yken, Yeni Malatyaspor yüzde 34'lük bir oran yakalamış. Konyaspor'un 507 pasına karşılık, Yeni Malatyaspor 264 pas üretebilmiş. Paslardaki isabet oranı ise Konyaspor'un yüzde 84, Yeni Malatyaspor ise yüzde 67.

 Rakamları yorumlayacak olursak, Yeni Malatyaspor'un yolun başında olduğunu görüyoruz. Kadrosunda büyük ve haklı bir revizyona giden Yeni Malatyaspor'un takım halinde oynayabilmesi için zamana ihtiyacı olduğunu daha önce de belirtmiştim. Süper Lig tecrübesi olan birçok ismi transfer eden Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ve ekibinin işi bir hayli zor.

 Kalesinden ileri uç elemanlarına kadar ferdî olarak iyi, ancak takım oyunu olarak halen adaptasyon sürecini biterememiş bir Yeni Malatyaspor görüyoruz.

Konyaspor karşısına çıkan ilk 11'i değerlendirecek olursak, Abdulsamed'in her geçen gün kalesinde daha çok güven verdiğini söyleyebiliriz. Chebake'in, kendisine verilen şansı iyi değerlendiremediğini görüyoruz.  Wallace ile Semih'in ise iyi bir ikili oluşturduklarına şahit olduk. Bu iki futbolcunun daha birkaç maç birarada  oynadıklarını gözönünde bulundurursak gayet iyi görünüyorlar. 

Erkan'ın yenilen gol haricinde bariz hatası olmadı.

Karşılaşmanın sadece bir dakikasında değil, oyundan çıktığı 74. dakikaya kadar Zeki'yi hep olumlu hareketlerin içinde gördük. Zeki'nin yerine oyuna giren Zuqui ise aldığı dakikalara bakılacak olursa olumlu bir görüntü sergiledi. Aynı dakikada oyundan alınan Acquah ise halen adaptasyon sürecinde olduğunu gösterdi. Yerine dahil olan Mustafa ise önümüzdeki haftalar için umut verdi.

Maç öncesi ısınma hareketleri sırasında sakatlanan ve son dakikada kadrodan çıkarılan Adem Büyük'ün yerine Hamza Hamzaoğlu Fofana'yı tercih etmek zorunda kalmıştı. Hamzaoğlu'nun bu tercihinden dönmesi ise ilk 45 dakika sonunda gerçekleşti. Fofana'nın yerine ikinci yarıya Cueva ile başlayan Hamzaoğlu'nun bu tercihi de maalesef tutmadı.

Yeni transfer Olcay Şahan'ın ise ilk maçı olmasına ve 45 dakika süre almasına rağmen iyi bir performans sergilediğini belirtmek isterim. Konya maçındaki performansıyla, Süper Lig tecrübesini gösteren Olcay'ın önümüzdeki günlerde takıma katkısının daha fazla olacağı düşünüyorum. Olcay'ın yerine oyuna dahil olan Berk ise isteksizdi. Karşılaşmanın 85. dakikasına kadar sahada kalan Ahmed ise “Hazır değilim” sinyali veriyordu. Son olarak Tetteh'e geçecek olursak, her geçen gün değerini artırıyor. Konyaspor karşısındaki Tetteh'e bakınca Adem Büyük'ü aradığını söyleyebiliriz.

 Maçın genelinde topa sahip olma ve isabetli pas oranına bakarak Konyaspor'un üstün oynadığını söyleyebiliriz. Ancak net gol pozisyonu olarak baktığımızda Yeni Malatyaspor'u daha üstün görüyoruz. Nitekim, Konyaspor, bulduğu golün haricinde pozisyon üretemeyen bir takımdı.

 Kadrosundaki birkaç futbolcudan yoksun olarak sahaya çıkan Yeni Malatyaspor, sahaya “İlk yarıyı gol yemeden kapatayım da, ikinci yarıda bir gol bulsam yeter” der gibi bir kadroyla sahaya çıkmıştı.

Karşılaşmanın ikinci yarısındaki değişiklikler, resmen orta sahayı Konyaspor'a teslim etme operasyonu gibiydi.

Zeki'nin 58. dakikadaki golü sonrasında Yeni Malatyaspor, büyük bir baskı altında oynadı. Ev sahibi ekibin baskılı oynadığı sırada hızlı ve organize kontrataklarla çıkılmış olsaydı, ikinci hatta üçüncü golü bulmak işten bile değildi. Skoru koruma çabası olarak gördüğüm bu zaman zarfında Yeni Malatyaspor'lu futbolcular 83. dakikaya kadar da bu çabalarında bir nebze başarılı oldu. Konyaspor'un golünde, Yeni Malatyaspor'da duran top çalışmalarının eksikliği veya konsantrasyon bozukluğu olarak görebileceğimiz bir dağınıklık söz konusuydu. Adam paylaşımının olmaması ve Erkan'ın yorgunluğu, golün en büyük sebebiydi.

 Haftayı 1 puanla kapatan Yeni Malatyaspor'un iyi yolda ilerlediğine inanlardan biri olduğumu yinelemek isterim. Hamza Hamzoğlu ve ekibine acizane tavsiyem; Tecrübeli futbolculardan kurulu bu takımın, adaptasyon sürecini kısaltmanın yollarını arayıp bulmalı.