dore okulları
Malatya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2430.1
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66297$

Aday adaylığı yarışı tam gaz sürüyor!

30 Ocak 2023, Pazartesi 11:50
Aday adaylığı yarışı tam gaz sürüyor!

 

 

-“Malatya milletvekilliği” için aday adayı olacak isimler kimler?
-Kulislerdeki “AK Parti aday adayları” nasıl şekilleniyor?
-“CHP’nin” aday adayları kimler?
-“İyi Parti’nin” aday adayları kimler?
-CHP’nin aday adayının “azlığının” sebebi ne?
-12 yıllık vekil “Veli Ağbaba’nın” amacı ne?
-Kemal Sunal’ın “Korkusuz Korkak” filmi nasıl gerçek oldu?
-Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “ihracat rakamları” hakkında ne dedi?
-“24 Ocak 2020” depreminden sonra hangi noktaya geldik?
-Vekillerimizin “hangi sınavı “ kötü geçti?
-Öğretmenlerimizi, bu kadar kolay harcamayalım!..
-İki öğretmen hakkında ortaya “atılan iddia” ne kadar doğru?
-“Cami konusunda” neden fakiriz?
-Cami hazımsızlığına “sodalar” benden!
-“Fiskos Masası’nda” hangi konular var?
-“Haftanın karikatüründe” ne var?

***

Seçim hazırlıklarının başladığı şu günlerde, Malatya milletvekilliği için aday adayı olacak isimler de netleşmeye başladı. AK Parti’den aday adayı olmak isteyenlerin bir kısmı, şartların biraz daha olgunlaşmasını beklerken, diğer kısmının isimleri “ayyuka” çıkmış durumda.  İYİ Parti ise, gündemdeki yerini koruyor. CHP MYK üyesi Veli Ağbaba’nın Malatya’dan aday olacağını açıklamasının yankıları da, halen devam ediyor.

Aday adayı olmak isteyenler, denklemlerini çok hassas bir şekilde kurmaya çalışıyor. Seçim sonuçlarının “bıçak sırtı” olması beklendiği için, ister istemez “temkinli” hareket ediyorlar. 

AK Parti’de, “Dava adamlığı” bu dönem biraz daha ön plana çıkmış durumda.
Kulislerdeki AK Parti aday adayları şu şekilde sıralanıyor: Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Prof. Dr. İlhan Geçit, Ramazan Özcan, Kahraman Kavuk, İsmail Hakkı Pekel, Nevzat Öztürk, Ramazan Acar, Basri Kahveci, Muhammet Yalçınkaya, Kamil Biter, Özlem Pelitoğlu, Ela Erkoç, Mahmut Boyraz, Tahsin Yılmaz, Selim Budak, Sedat Alpkıray, Selçuk Gökçe, Muharrem Kapusuz, Mehmet Aksoy, Ertan Mumcu ve Hasan İşlek. Bu isimlerin haricinde; İstanbul, Ankara ve Malatya üçgeninde, 10’un üzerinde aday adayı olacak önemli ismin varlığından da bahsetmek isterim. 

CHP’NİN ADAY ADAYLARI…

CHP’den aday adayı olacak isimler, CHP MYK üyesi Veli Ağbaba ve Enver Kiraz’ın yanı sıra, şu isimler konuşuluyor: Celal Berktaş, Hulusi Porgalı, Haluk Cömertoğlu ve Enver Han. İddiaya göre, CHP’nin Malatya’da tabiri caizse “kısır” kalmasının ve aday adayının azlığının sebebinin Veli Ağbaba faktörü olduğu söyleniyor.

İYİ PARTİ’NİN ADAY ADAYLARI

İYİ Parti’den aday adayı olacak isimler ise, şu şekilde konuşuluyor: Profesör Dr. Hasan Pekdemir, Süleyman Sarıbaş, Nurettin Öndeş, Atila Şahin, Cebrail Mungan, Mehmet Avcı, Afşin Arıkan, Asuman Sarıtaş ve Prof. Dr. Elif Apohan.

CHP’NİN SON 12 SENESİNDE “TEK ADAM” VAR 

Ayrıca CHP’deki kazanların kaynamasındaki etkenlerin başında, “12 yıllık vekil Veli Ağbaba geliyor…” dersek yeridir. 

Ağbaba sayesinde CHP Malatya’da hangi başarıyı yakaladı? 

Partisinin oyu mu arttı? Hayır.

 “Tek adamlığa karşıyız” diye bangır bangır bağırırken (!), iş kendisine gelince, “Hep bana, Rabbena!” diyor . 

Kılıçdaroğlu’nun “Farklı kesimleri kucaklamak” gibi açılımlarını Malatya’da Veli Ağbaba sayesinde, henüz göremedik. Bu sebepten Malatya’da CHP’li adayların şevki kırılmış ve dip yapmış. Habire Veli Ağbaba’nın kulağını “çınlatır” dururlar…

BAŞARI NEREDE?

CHP, Malatya’da 2011 genel seçimlerinde % 19, 2014 yerel seçimlerinde %17, 7Haziran 2015 seçimlerinde %16 ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde de %15 oy almış durumda. Dikkat ettiğinizde, artıştan ziyade bir düşüş görüyorsunuz. CHP’nin Malatya’daki 12 senesinde bir arpa boyu yol alamadığını, aksine geri gittiğini göz önünde bulundurursak; Veli Ağbaba’nın listebaşı aday olması durumunda, CHP ancak bir tane çıkartabilir.    


MESELA YANİ!..

Hemşerimiz Kemal Sunal’ın başrolünü oynadığı, 1979 yapımı “Korkusuz Korkak” filmini bilmeyenimiz yoktur. Bu filmde en dikkat çekici husus ise, Mülayim’in attığı martavalı, muhatabına yutturması ve akabinde de hayrete düşenlere, “Mesela yani” demesidir. Numarayı yutanın reaksiyonu da, komedinin farklı yönüdür. Filmde Mülayim Sert  ile Mülayim Ters’in dosyalarının karışması neticesinde, doktorun Kemal Sunal’a altı aylık ömrünün olduğunu söylemesinin akabinde, “7 ay olmaz mı?” deyip “Mesela yani” cümlesiyle sonlandırdığı sahneyi hatırlarız çoğunlukla. 

Bu filmi ve diyalogları hatırlamamıza sebep olay ise, geçtiğimiz günlerde MİAD’ın Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u konuk ettiği programdaki diyaloglar oldu. Konu Malatya’nın ihracat rakamlarına gelince, “Malatya’nın 400 küsur milyon dolarlık ihracatını, nasıl 1 milyar dolarlara çıkaracağız?” sorusuna, Mehmet Muş “Mesela yani” nevinden bir cevap verdi. “Malatya’da imalatı yapıldığı halde; merkezi İstanbul’da, İzmir’de veya Mersin’de bulunan bazı firmalar var. Bunların merkezini Malatya’ya kaydıralım.” şeklindeki cevap, bana Mülayim’i hatırlattı. “Bunun Malatya’ya tek katkısı, Eximbank şubesinin açılması olur. Başka ne faydası var ki?” diye sormayı da; ihmal etmedim kendi kendime. 

Malatya’nın ihracatını milyar dolarlar seviyesine çıkarmanın yolunu bulmak için, acizane birkaç sualim olacak: 

Ağır sanayiyi niye düşünmeyiz?

Kalkınma bölgelerine yapılan yatırımların daha da artması için, teşviklerin daha cazip hale getirilmesi düşünülmez mi?

Malatya’ya yatırımı çekmek adına, Ticaret ve Sanayi Odası’nı da işin içine katarak, farklı organizasyonlar tertip edilemez mi?

Valiliği, Büyükşehir Belediyesi’ni, ilçe belediyelerini, üniversiteleri, tüccarı ve sanayiciyi bir araya getirerek, “Malatya’nın kalkınması için neler yapılmalı?” tarzında bir çalıştay düzenlense, iyi olmaz mı? 

Not: Bu toplantıda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Oğuzhan Ata Sadıkoğlu’nu gözüm aradı, lakin göremedim. Sayın Sadıkoğlu’nun, bundan daha önemli ne işi olabilir ki?

VEKİLLERİMİZİN SINAVI, KÖTÜ GEÇTİ!.. MAALESEF…

Hatırlanacağı üzere, 24 Ocak 2020’de, Elazığ Sivrice merkezli bir deprem yaşamıştık. 41 vatandaşımızın ölümüne, yüzlerce binanın hasar almasına ve binlerce vatandaşımızın günlerce uykusuz gece geçirmesine sebep olan afet, Malatyamızı da etkilemişti. Kar-kış ortasında vatandaşlarımız büyük perişanlık yaşamıştı. Rabbim, bu musibette hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara da sabırlar ihsan etsin.  

Afetin yaşandığı andan itibaren devletimizin gücünü-varlığını her zamanki gibi hissettik. Rabbime nihayetsiz şükürler olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Başımızda daim, vücudunu kaim eylesin. O günden, o andan itibaren bütün imkanları, her iki ilimize de seferber ederek, yara ve acımızı minimize etmek için devletimiz, yoğun gayret sarf etti.

Malatya özelinde baktığımızda deprem sonrası, toplam 8 bin 405 konut yapıldı. 4 bin 891 afet konutu, 2 bin 922 kentsel dönüşüm konutu, 592 sosyal konut, bin 592 köy evi, 284 ticari birim, 9 okul, 5 cami (3’ü yapım aşamasında), 2 millet bahçesi (biri bitti. Diğerinin inşaası devam ediyor.), Gelinciktepe’ye ise 550 milyon liralık yatırım ile bin 527 konut yapıldı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının paylaştığı bu veriler, hakikaten takdire şayan. İşe bu pencereden ve perspektiften baktığımızda, ağzımızdan çıkan söz; “Allah razı olsun” şeklinde oluyor. Eksiklikler olsa da, devletimizin azim ve kararlılığı takdire şayandır. 

Bardağın boş tarafına değil de, dolu tarafına bakmak lazım değil mi?

Durun, durun. Soruyu hemen cevaplamayın, bırakın bardağın dolu tarafını da, olaya aşağıda vereceğim veriler muvacehesinde yeniden bakın.

VEKİL PERFORMANSINI DA DEĞERLENDİRELİM 

Devletimizin yaptığı çalışmadan kat-ı nazar, duruma bir de “Malatyalı vekillerimiz bu depremde ne kadar başarılı bir performans sergiledi?” diye bakacak olursak; açıkçası durum Malatya için içler acısı... 

Malum olduğu üzere, Malatya’mızın 6 milletvekili var. Komşumuz Elazığ’ın da 5 milletvekili var. Fazladan bir milletvekilimizin olması, bizim için hiç de avantaj olmamış. Bu afette, Elazığ kadar devletten hizmet alamamışız. Elazığ’ın aldığı hizmet, Malatya’nın aldığı hizmetin tam “üç katı” olmuş. 

Malatya’daki 8 bin 405 adet konuta mukabil, Elazığ’da 22 bin 241 konut yapılmış. Bunlar, 6 bin 966 kentsel dönüşüm konutu, 18 bin 694 afet konutu (3 bin 575’i köy evi), 1.831 sosyal konut, 1.352 işyeri, 16 okul (140 derslikli ilkokul, 48 derslikli ortaokul, 116 derslikli lise), 12 cami, 100 öğrenci kapasiteli pansiyon, 220 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ve aile sağlığı merkezi yapılmış. 

Rabbim, bir daha böyle bir afet göstermesin. Elazığ’a yapılan hizmette gözümüz yok. Fakat-ama-lakin dedikten sonra; şu verilere bakınca, vekillerimizin bu sınavda sınıfta kaldığını gördük. Devlet imkanlarının, adil bir şekilde Malatya’ya ulaştırılmasının yolunu açamamışlar maalesef. 

Benim yorumum bu. Sizin de yorumunuzun farklı olacağını zannetmiyorum. Vesselam… 

ÖĞRETMENLERİMİZİ, BU KADAR KOLAY HARCAMAYALIM!..

Nezdimde mühim mesleklerden biridir öğretmenliktir. Şayet memuriyet gibi bir niyetim olsa idi, öğretmenliği tercih ederdim. Fıtraten cahil olarak dünyaya gelen insan, ancak ilimle tekemmül eder. O tekemmülü tesis ve temin eden müessesenin adı da öğretmenliktir.

Eğitim hayatımdaki öğretmenlerimle, irtibatım halen devam eder. Uzaktan da olsa, öğretmenlerimden haberdar olmaya gayret eder, özel günlerde hal-hatır sormayı ihmal etmem. Bu münasebetle aklıma gelen bir nükte, Kur’an’ın ilk emri “oku” olduğu halde; o emrin zahiri muhatabı olan Peygamberimiz (a.s.m) ümmi idi. Demek ki; o emrin muhatabı, Ümmet-i Muhammed (a.s.m)’dır. Evet, cahil olan insaniyet, okuyup yazarak medenileşmiş ve insaniyete layık bir hal almıştır.

Geçtiğimiz günlerde, Hacı Ahmet Akıncı Anadolu Lisesi’nde, iki öğretmen hakkında (taaccüple ifade ediyorum) cinsel taciz iddiası (!) gündeme geldi. Aslında iddia sahibi “üçüncü” bir şahıstı. Tacize uğradığı iddia edilen kişinin adli tıp raporu ise temiz çıktı. Tacizci olduğu iddia edilen öğretmenlerin telefonlarına el konuldu. Tacize uğradığı iddia edilen kişi ise, iddiaların yalan ve iftira olduğunu söylüyor. Üçüncü şahıs ise, arkadaşının bunu başkalarıyla konuşurken duyduğunu söylüyor. Kısacası sarı çizmeli Mehmet ağa… Bul bulabilirsen…

ŞU ANDA NE YAPILIYOR?..

Müddei, iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Şu anda tam tersi yapılarak, öğretmene “Masum olduğunuzu ispatlayın!” deniliyor. Birileri iftira atıyorsa, iftira atılan kişinin, iftira atıldığını ispat etmesi ne derece mümkündür? Masumiyetini nasıl ispatlayacak ki? Benim bu sorumun muhatabı da, başta il ve ilçe Milli Eğitim müdürlerimiz olmak üzere, tüm yetkili mercilerdir.

Sonrasında ne oluyor biliyor musunuz? Aynı öğretmenler için, hayal gücü yüksek başka öğrenciler; kendilerince farklı farklı hikayeler anlatmaya başlıyor. Tıpkı Müge Anlı’nın programındaki Sinan’ın düştüğü durum gibi. Kimisi çıkıyor “Beni de taciz etti” diyor, kimisi de çıkıp “Bana tecavüz etti…”  iddiasında bulunuyor. Doğruluğunu yanlışlığını araştıracak olan yetkililer, iddiayı ispatlayacak olan da müddeidir. 

Yapmayın, etmeyin; geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimizi, bu kadar kolay harcamayalım. Birkaç tane toy ve maceraperest öğrencinin, ne yaptığının farkında olmadığı şeylerle; öğretmenlerin hayatını karartmayın!.. 

 CAMİ HAZIMSIZLIĞI ‘ODA’DA DEĞİL, ‘YOBAZ’DA İMİŞ!..

Bir önceki yazımda, Mimarlar Odası Malatya Şubesi’nin “Cami karşıtı” bir açıklama yaptığıyla ilgili, bir yazı kaleme almıştım. Lakin daha sonra elde ettiğim bilgiler muvacehesinde, Mimarlar Odası Malatya Şubesi yönetiminin, yobazlıktan uzak bir ruha sahip olduğu kanaati oluştu bende. Zaten, Mimarlar Odası Malatya Şubesi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın ziyaretiyle, bil-vesile cami yapımının karşısında değil de, bilakis yanında olduklarını kamuoyuyla paylaştılar. 

Aslında, Mimarlar Odası’nın açıklamasının üzerinde bir “manipülasyon” vardı. Mimarlar Odası Malatya Şubesinin kendi internet sitesinde yaptığı küçük bir hata, “Cami düşmanlığı” bulunan bazı medya organları tarafından “manipüle” edilmişti. “Sosyal demokratlık çizgisiyle” kamufle olan mürteci bir yobaz, mal bulmuş mağribi gibi, “Ceridecilik adına” pespaye bir ruh haliyle, avazı çıkıncaya kadar bağırmış, içindeki cami hazımsızlığını kusmuştu…

Bu tipler “İnançlara saygılıyız” mavalları arasında, dine ve dindara karşı mesafeli durmuşlar, hatta her daim karşısında olmuşlardır. Bu tipler, 28 Şubat sürecinde memleketteki istikrarı tökezletmek isteyen cuntacıların pilot bölge olarak seçtikleri Malatya’da, başrol oynamışlardır. Hatta Malatya’da birçok ismin fişlenmesinin müsebbibi de bunlardır. Tarihe kara leke çalan bu tipler, bugün de buldukları kanallardan, pisliklerini akıtmaya devam ediyor. 

CAMİ KONUSUNDA ÇOK FAKİRİZ!..

Malatya’ya bir değil, birkaç cami yapılmalıdır. Bunlar abdestsiz ve cumasız olduklarından, Malatya’da bütün camiler açık olduğu halde, sığmayarak yollara taşan cemaatin perişan halini görmezler. Görseler de dindar insanların perişanlığı hoşlarına gider. 

Camii sıkıntısı, sadece Malatya merkezde de değildir. Mesela insanımızın yoğun bir şekilde yaşadığı ve kaliteli yaşamın merkezi konumunda bulunan; en büyük ilçemiz Yeşilyurt’ta da böyle bir camiye ihtiyaç vardır. Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar’ın, şahsen böyle bir Cami yapımına “sıcak” bakacağı kanaatindeyim.

Battalgazi ilçemizin de bundan eksik kalan yanı yoktur. Mesela şu anda Ulu Cami, restorasyon çalışmasından dolayı kapalı durumdadır. Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün ise, ibadetten ziyade tarihi doku hassasiyeti (!) var. Halbuki Ulu Cami’nin, hem ilçenin kendisinde; hem de ilimizden giden, bahusus Cuma günlerinde dolup taşan bir cemaati var. Burası kapalı kalmış, insanlar namaz kılamamış, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün pek umurunda değil. 

Mamafih, ekser okuyucularımın benimle paylaştıkları husus, Malatya’nın her tarafında görülebilecek, külliye mantığında bir caminin Yıldıztepe’ye inşaa edilmesi yönünde. 
Mesmuatıma göre Malatya Valisi Hulusi Şahin’in de böyle bir projesi varmış. Allah tevfik etsin…

Böylesine güzel eserin Malatya’ya kazandırılması elzemdir. O eser ortaya çıkarsa, cami hazımsızlığı çekenlere, birer soda benden… Söz!..


FİSKOS MASASI:

- Enver Kiraz’ın CHP İl Başkanlığı’ndan istifa etmesinin akabinde, Hulusi Porgalı CHP Genel Merkezi’nden CHP Malatya İl Başkanlığı için davet edilmiş. Lakin sonrasında bu durum, CHP MYK üyesi Malatya milletvekili Veli Ağbaba tarafından engellenmiş.

- DEVA Partisi, Malatya’da CHP listesinden seçime girecekmiş.

-CHP listesinden aday adayı olmak isteyen bazı kişiler, Veli Ağbaba’nın “Malatya’da aday olacağım” sözünden sonra, aday adayı olmaktan vazgeçmiş.

- Geçtiğimiz günlerde, Malatya’ya çağırılan eşcinsel bir sanatçı, neredeyse infiale sebep oluyordu. Bu sanatçıyı Malatya’ya getirmek isteyen firma sahibi, yurtdışında LGBT adına faaliyet gösteren bazı kuruluşlar tarafından fonlanıyormuş.

Selam ve dua ile
Fiemanillah

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    malatya modeli
    01-02-2023 12:36

    malatya nın mevcut milletvekilleri gerçekten malatya yı düşünseler.. seçilebilecek yer ve bölgelerden olmak şartıyla ak partiden öznur çalık ve bülent tüfenkçi ankaradan 1. sıra adayı chp den veli ağbaba ankara 1. sıra adayı , mhp den mehmet fendoğlu ankara 1. sıra adayı, ahmet çakır ve hakan kahtalı istanbul malatya iş adamları anlamında köprü olması istanbuldan seçilecek bölge ve yerlerden aday olmalılar. bu altı kişiye ek olarak malatyadan seçilecek 6 milletvekili ile malatyalı vekil sayısı 12 çıkmış olur. söz konusu adaylar il değişikliği ile ilgili olarak partilerinden de daha rahat onay alırlar. ayrıca türkiye geneli 8 tane daha malatyalı vekil olursa toplam 20 ederki bu da mecliste malatyalılar grubunu bile oluşturabilirler. tabi bu mümkünmü hayır. mevlüt aslanoğlu olsa olurmuydu. evet niye rahmetli mevlüt bey malatyanın ak partili milletvekilleri malatyanın sorunlarını mecliste konuşurken anlaşıp. mevlüt bey dile getiriyordu ak partili malatya vekilleride bakın bizi chp nin diline düşürmeyin malatyanın ihtiyacı olan o günkü konu ne ise malatyanın menfaatine mecliste oylanarak kabul ediliyordu. yok bu kabul görmezse o zaman ak parti malatya da kazanmak için öznur çalık veya bülent tüfekçiden biri 4. sıra malatyada aday gösterilir. diğeri 5 . sıra olur. 6. sıradada ahmet çakır olur. o zaman mevcut şartlara göre ak parti 4 milletvekili çıkarırsa 2 vekil kaybetmiş olur. tabanda mevcut patilerin adaylarının aynı olması durumunda oy vermeyeceğini söyleyen az sayıda olmayan vatandaş var. bunlar tepki oylarına dönüşürse malatyada süpriz bir seçim sonucu olur. yeni yüzler bütün partilere daha çok şans getirir ama eski vekillerin tecrübeleri özellikle ankara tecrübelerinden faydalanmak gerek. ama malatya da bir çivi çakılmışsa öznur hanım, bülent beyin emeklerini unutmamak gerek. tabi birde selahattin gürkan ın maltyadaki etkisini gözardı etmemek lazım. rüzgarı gürkan kendine doğru çevirmeyi başardı malatya siyasetinde....

  • yorum avatar
    Hikmet
    31-01-2023 12:58

    Kendisini 90 yıllardan beri tanırım Anavatan partisinde çeşitli kademelerde siyaset yapıp son olarak ölü denilecek bir kuruluş olan ticaret borsasını ve tarımı mükemmel seviyeye getirdi Ramazan Özcan bu şehre çok şey katar

  • yorum avatar
    Mahmut Kalkan
    31-01-2023 12:53

    Kesinlikle Ramazan ÖZCAN listede olmalıdır Malatya'ya çok şey katacağı aşikar

  • yorum avatar
    Cihat yıldırım
    31-01-2023 12:52

    Malatya Ticaret Borsası Başkanı Sayın Ramazan Özcan isabetli bir tercih olur 30 yıllık siyasi tecrübesi ve yaptığı hizmetler göz dolduruyor.

  • yorum avatar
    Cihat yıldırım
    31-01-2023 12:52

    Malatya Ticaret Borsası Başkanı Sayın Ramazan Özcan isabetli bir tercih olur 30 yıllık siyasi tecrübesi ve yaptığı hizmetler göz dolduruyor.

  • yorum avatar
    Yaşar
    30-01-2023 20:06

    Ak Parti aday adaylarından saydığınız isimler içerisinde ilgimi çeken tek isim Ramazan Özcandır. Malatya’nın has evladıdır kendisi. Malatya kayısısı kıymetini Ramazan Özcan’a borçludur!

  • yorum avatar
    Tamer
    30-01-2023 18:38

    Benim seçim tahminim, Malatya'dan Ak Parti 4, CHP 2 vekil çıkaracağı yönünde...İsteyenle iddiaya girebilirim

  • yorum avatar
    Gerçekler
    30-01-2023 18:34

    Kimsenin görmek istemediği yada yazmaya çekindiği bir durum var... Enflasyon kötü önümüzü göremediğimiz seçim sonrası sorunların neler olacağı konusunda kimse fikir yürütmüyor. Eyt aflar düzenlemeler yardımlar vs. Sizce bu yükü kim taşıyacak? Siyasiler mi? Tabi ki hayır biz vatandaşlar sırtlayacak. Düşünün eyt li arkadaşım emekli olacak aynı yaşta olan ben 17 yıl boyunca çalışacağım ve onun maaşını ödeyeceğim.

  • yorum avatar
    Çağlar
    30-01-2023 16:54

    MİAD’ın toplantısını izleme imkanı buldum. İhracat rakamları kafa karıştırıyor. Diğer yandan Öznur Hanım şu sıralar polyanna durumunda. Ekonomi bu kadar kötüyken Çalık'ın yaptığı konuşma sanki her şey normalmiş gibi bir hava ortaya koydu. Hatta ihracat yapanların çoğunluğunun Malatyalı olduğuna işaret etti. Tam yüzümüzde bir tebessüm oluşurken Tüfenkci sözü aldı ve Şimdi bakanımız diyecek ki Malatya'da rakamlar neden bu kadar kötü? Bülent Tüfenkci'nin konuşması ise soğuk su etkisi yaptı. Sonuç itibarıyla şunu anladık ki Türkiye ekonomisi pek parlak değil. Rakamlar çok düşük Hedefler ve gerçekler birbirinden çok uzak.

  • yorum avatar
    Atilla Ayhan
    30-01-2023 16:45

    Karikatürler oldukça başarılı. Yazıya renk katmış. Malatya'da ya da ulusal gazetelerde böyle içerikler görmek pek mümkün değil. Emeği geçenleri tebrik ederim.

  • yorum avatar
    Musa
    30-01-2023 16:44

    Kaleminize sağlık. Yazıdaki her bölüm oldukça ilgi çekici ve güncel. Siyasette her an her şey değişebilir. Kente taze kan gerek.

  • yorum avatar
    Nilüfer
    30-01-2023 16:41

    Hacı Ahmet Akıncı Anadolu Lisesi’nde yaşanan olay, neresinden bakarsanız bakın, çok çirkin. Bu konuda birçok senaryo olabilir. Sizin bahsettiğiniz ve ilgili karikatür madalyonun bir yüzü. Diğer yüzünde ise genç kızın haklı olabilme ihtimali var. Toplumun yapısı gereği kadınlar bu konuda sessiz kalmayı tercih edebiliyor. Korkudan dolayı saklayabiliyor. Bu da başka bir bakış açısı. Sonuçta tek temennim haklı olanın haklarına kavuşabilmesidir.

  • yorum avatar
    Mehmet Yıldırım
    30-01-2023 16:35

    Malatya'da Ak Parti'nin haricinde diğer partilerin şansı yok denecek kadar az. Artık bunu kanıksadık. Bundan geriye doğru gidersek diğer seçimlerde bu fikirde değildim. Ak Parti'nin yaşananlardan dolayı kan kaybettiğini ve bunun sandığa da yansıyacağını düşünüyordum. Ancak halk arasında konuşulanla sandıkta konuşulan birbirini tutmadı. Bugün de kendimi tekrar etmek istemiyorum. Neden CHP, İYİ PARTİ vs. demeyeceğim. Çünkü artık kanıksadık. Körü körüne bir sevgi var. Yerelde değil, Erdoğan'a sonsuz bir sevgi var Malatya'da. Durum böyle olunca da muhalefetin şansı yok. CHP'den Aslanoğlu adı halen dillerden düşmedi. Ağbaba bu boşluğu dolduramasa da artık ona da alıştılar. Belki İYİ parti de bir vekil çıkarabilir. O kadar. Fazla bir şey beklemiyorum. Sorun aday adaylarında değil. Sonuç olarak halkın kararlılığı muhalefetin şevkini kırıyor

  • yorum avatar
    Önder
    30-01-2023 15:01

    Cumhurbaşkanlığı seçimi zor geçecek büyük ihtimalle Reis tekrar alacaktır fakat yerel seçimler tam hezimet olacak vatandaşın kızgınlığını orada anlayacaklar.

  • yorum avatar
    Gökhan Alan
    30-01-2023 14:59

    Çok değil 3 ay sonra zaten bahsettiklerinizin çoğu siyasette olmayacak bir başarıları da yok Cumhurbaşkanının gölgesinde siyaset yapıyorlardı.

  • yorum avatar
    Hakan
    30-01-2023 14:56

    Ben bir vatandaş olarak içinde bulunduğumuz ekonomik durumdan dolayı siyasilerin kim olacağı umurumda değil... Bu hale getirenlerde dahil kimseye oyum yok.

  • yorum avatar
    Battal poyraz
    30-01-2023 14:23

    Mehmet Çınar Malatya da en iyi çalışan Ak parti mensubu...Görünen köy klavuz istemez...Malatya siyaseti kısır döngüden çıkmalı,likayatli insanlar göreve gelmeli...

  • yorum avatar
    Serkan
    30-01-2023 13:30

    Yapılan güzel yatırımları gölgelemeye çalışan basın mensupları hep vardı. Muhalefet olacaklar diye mesleklerini elini yüzüne bulaşırdılar. Malatya'da cami şart! Bunun lamı cimi yok.

  • yorum avatar
    Mustafa Doğan
    30-01-2023 13:28

    Malatya'da LGBT sempatisi olanların pek şansı yok. Çünkü Malatyalılar ahlakları örf ve adetleri ile tanınmış kişiler. Bu şehir nice cumhurbaşkanları bakanlar sanatçılar çıkardı. Malatyalı sanatçıların da diğer sanatçılara oranla güzel duruşlar var. O yüzden buralara sızmaya çalışanlara meydan verilmeyecek

  • yorum avatar
    Cihan Gültaş
    30-01-2023 13:26

    CHP yine Malatya'da bir vekil çıkarır o da Ağbaba olur. Aslında onlardaki rehavet Ağbaba faktöründen çok "kazanmalarına pek ihtimal vermiyorlar." Çünkü balık baştan kokar derler.

  • yorum avatar
    Umut Vural
    30-01-2023 13:25

    Kaleminize sağlık. 2020 depreminde Malatya ve ilçeleri de büyü hasar gördü. Her ne kadar depremin merkez üssü Elazığ olsa da kentimiz de büyük yara aldı. Üstelik sonrasında yaşananlar ise içler acısıydı. Hasar tespiti için gelen ekipler evi hasarlı göstermemek için tabiri caizse bin dereden su getirdiler. Evin tam hasarlı görünmesi için illaki yıkılması mı şart! Bu noktada yazınız ders nitelinde. Malatyalı vekiller sınıfta kaldı.

  • yorum avatar
    Kadın hakları
    30-01-2023 13:22

    Mert Bey siz biraz geriden geliyorsunuz. Türkiye İstanbul Sözleşmesinden vazgeçti ya duymadınız mı?

  • yorum avatar
    KASIM
    30-01-2023 13:19

    Elazığ ile Malatyayı yapılan deprem konutu sayısı ile kıyaslamanız çok saçma olmuş. Devlet, yıkılan-ağır hasarlı evlerin yerine konut yapıyor. deprem, elazığda daha fazla konut yıkımına neden oldu. bu yüzden elazığda deprem konutu fazla. elazığlılar da şunu söylüyor, deprem elazığ'ı vurdu, yatırımı malatya aldı. buna sadece konut olarak bakmayın. elazığda neredeyse il merkezi yıkıldı. malatyada il merkezinde birkaç bina hariç yıkım yok. 3bin nüfuslu doğanyol-pütürge kale harici yıkım olmadı ki malatyaya deprem konutu yapılsın..

  • yorum avatar
    Mert
    30-01-2023 13:17

    Kadının beyanı esastır. Denilirse daha çok can yanar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.